/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kålrabi
Fra : lise hansen


Dato : 11-11-01 21:11

Er der nogen, der har en god opskrift hvor kålrabi indgår?

VH
Lise



 
 
Peter W. Bosse (12-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-11-01 05:59

"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev följande lustigheter i
meddelandet...

> Er der nogen, der har en god opskrift hvor kålrabi indgår?

Her er en sønderjysk opskrift fra øhh.. efter Første Verdenskrig...

Kålrabimos med kogt skinke eller flæsk:

1 stor kålrabi
1 kg røget skinke eller stribet flæsk
250 g kartofler
250 g gulerødder

Kødet koges mørt. Grøntsagerne renses og skæres i små stykker, koges i
flæskesuppen og presses gennem en sigte. Smages til med salt og peber og
serveres med kødet, senep og rugbrød, som spises af en sidetallerken.

NB: Under Første Verdenskrig var der mangel på næsten alle fødevarer,
også kartofler, og kålrabien vandt derfor indpas i mange retter. - Dette
er ganske givet årsagen til, at der fortsat spises meget kålrabi i
Sønderjylland.

--
Mvh.
Peter W. Bosse
- Det Digitale Køkken



Peter Westh (12-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 12-11-01 08:54

"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:9smln5$9og$1@sunsite.dk...
> Er der nogen, der har en god opskrift hvor kålrabi indgår?

En god måde at tilberede kålrabi alene, som tilbehør eller selvstændig ret,
er følgende (bygger på Escoffier):

En passende mængde kålrabi skælles og skæres i ensartede stykker (f.eks. 1 x
2 x 1/2 cm). Kog dem i letsaltet vand i knap 5 minutter, og lad dem dryppe
af i en sigte.

Lad derefter en klat smør bruse af i en gryde eller pande. Kom kålrabien
ved, sammen med en spiseskefuld honning (til 1/2 kg kålrabi), og lad det
stege ved lav varme under jævnlig omrøring, til kålrabien ser indbydende
glaseret og steg ud. Smag til med salt og peber.

Honningen kompenserer fint for kålrabiens lidt vandede smag, og den
indledende kogning tager noget af det kålede. Resultatet minder nærmest om
gulerødder.

Ellers er kålrabi imho. bedst sammen med andre grøntsager, som her:

Gulerødder, knoldselleri, løg og kålrabi samt evt persillerod eller pastinak
skæres i strimler (1/2 x 1/2 x 4 cm) og vendes i en dressing af (oliven)
olie, balsamicoeddike, timian, salt, peber og et par laurbærblade. Kommes i
et ildfast fad og bages ca 1 1/2 time ved 200 grader. Smager godt både varm
og kold.

Et udvalg af de samme grøntsager kan også hakkes groft og snurres i smør.
vend dem i en portion kogt pasta sammen med reven ost, og giv det et kvarter
i ovnen til overfaden er lidt brunet.

Kålrabi er også fine i couscous, eller andre steder hvor man normalt bruger
majroer.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste