/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gammeldaws oksesteg der skal peppes lidt o~
Fra : Jesper


Dato : 09-11-01 15:03

Hej´sa
Jeg skal her i weekende lave nedenstående, men jeg har lyst til at "peppe"
opskriften lidt op, men jeg er bange for, at hvis jeg selv går i gang med at
eksperimentere så ødelægger jeg bare mere end jeg gavner, så derfor
henvender jeg mig til jer.
Hvad har i af gode forslag til nedenstående opskrift?

På forhånd tak
Jesper

P.s. da jeg ikke har en gryde der er stor nok har jeg tænkt mig at lave
stegen i ovnen istedetfor, er der nogle ændringer til mængderne p.g.a. af
denne ændring?
Gammeldaws oksesteg

ca. 1600 g oksesteg af bov, mellemskært tykkam eller andet forkød!
4 store løg
3-4 gulerødder
2-3 kartofler
Vand
salt/peber
mel
fløde
Stegemargarine



Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Brun oksestegen grundigt på
alle sider, tag den op og svits grøntsagerne. Tag grøntsagerne op, læg
stegen ned, rodfrugterne ovenpå, drys kraftigt med salt og peber. Hæld ca. 1
1/2cm vand ved. Læg låget på og lad det simre ca. 2 timer. Efter 2 timer
tages stegen op og hviler mens du laver sovs. Stegeskyen sies, grøntsagerne
kasseres. Stegesskyen koges op og smages til med salt, peber, fløde og evt.
en boullion- terning. Jævnes med meljævning og til- sættes kulør.




 
 
Peter Westh (09-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 09-11-01 15:21

"Jesper" <jesperts@oncable.dk> wrote in message
news:3bebe28e$0$260$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej´sa
> Jeg skal her i weekende lave nedenstående, men jeg har lyst til at "peppe"
> opskriften lidt op, men jeg er bange for, at hvis jeg selv går i gang med
at
> eksperimentere så ødelægger jeg bare mere end jeg gavner, så derfor
> henvender jeg mig til jer.
> Hvad har i af gode forslag til nedenstående opskrift?

- Skift vandet ud med rødvin eller porter.
- Tilsæt nogle hele hvidløgsfed sammen med de øvrige grøntsager
- en kvist timian og et par laurbærblade vil gøre underværker
- brug knoldselleri i stedet for kartofler

Jeg ved ikke helt med ovnen. Du skal rimeligvis bruge mere vædske.

MVH

Peter




Torben Madsen (08-01-2002)
Kommentar
Fra : Torben Madsen


Dato : 08-01-02 11:21

Hej Peter

Det alleer vigtigste i forbindelse med tilberedningen af gammeldags oksesteg
er rigeligt med god tid, svag varme og husk væske.

Jeg gør altid som følger:
Nogle forskellige groft udskåren grønsager, som du selv foreslår.
Brun kødet godt på alle sider og til sidst kommes alle grønsagerne i så di
lige for lov at få en anelse farve. Hæld en blanding af rødvin og vand på så
stegen næsten er dækket, kom dine foretrukne krydderier i, bring det i kog,
når det koger skrues ned så det akkurat kan ses at det småsimmer i gryden.
Efter ca. 3,5 - 4 timer så er stegen mør og saftig.

mvh

torben



"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:9sgop1$13hqqc$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> "Jesper" <jesperts@oncable.dk> wrote in message
> news:3bebe28e$0$260$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej´sa
> > Jeg skal her i weekende lave nedenstående, men jeg har lyst til at
"peppe"
> > opskriften lidt op, men jeg er bange for, at hvis jeg selv går i gang
med
> at
> > eksperimentere så ødelægger jeg bare mere end jeg gavner, så derfor
> > henvender jeg mig til jer.
> > Hvad har i af gode forslag til nedenstående opskrift?
>
> - Skift vandet ud med rødvin eller porter.
> - Tilsæt nogle hele hvidløgsfed sammen med de øvrige grøntsager
> - en kvist timian og et par laurbærblade vil gøre underværker
> - brug knoldselleri i stedet for kartofler
>
> Jeg ved ikke helt med ovnen. Du skal rimeligvis bruge mere vædske.
>
> MVH
>
> Peter
>
>
>



Peter Westh (09-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 09-11-01 15:22

"Jesper" <jesperts@oncable.dk> wrote in message
news:3bebe28e$0$260$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Stegemargarine

Oh, og smid din stegemargarine ud og gør korsets tegn 20 gange. Har man råd
til oksekød, har man også råd til at stege det i smør.

/P



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste