/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pebernødder - det er jo snart jul.
Fra : Chriben


Dato : 03-11-01 15:32

Hej NG.

Jeg skal snart have nogle børn til bagehygge, og jeg havde tænkt mig at før
starte på julen - det gør alle andre jo alligevel... Jeg har været på Google
og kigge efter opskrifter, men jeg synes det så så kedelige ud... har du en
rigtig rigtig lækker opskrift på pebernødder ?

Venlig hilsen
Jeannie



 
 
Peter W. Bosse (04-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 04-11-01 06:56

"Chriben" <chriben@private.dk> skrev följande i meddelandet...

> Jeg har været på Google og kigge efter opskrifter, men jeg synes
> det så så kedelige ud... har du en rigtig rigtig lækker opskrift på
> pebernødder ?

Pebernødder er blot en brunkagedej der rulles i kugler og bages
lysebrune ved jævn varme.

Der findes lige så mange brunkage-opskrifter som der findes kogekoner,
men her er en gl. opskrift som er enkel og nem...

Brune pebernødder:

250 g sirup
125 g smør/margarine
125 g melis
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk potaske
½ kg mel
evt. finthakkede mandler kan tilsættes

Sirup , margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges.
Når det koger, tages gryden af ilden, og potaske udrørt i øl eller vand
tilsættes. Gryden sættes atter over ilden, og man lader det bruse op.
Massen afkøles, og melet sigtes i (husk endelig at afkøle) inden du
tilsætter melet, ellers kan dejen smuldre for dig, -og der røres godt.
Dejen æltes nu på bordet med så lidt mel som muligt, til den er blank.
Dejen kan bruges straks. - Dejen trilles i ret tynde stænger og udskæres
småt og trilles til kugler. Stilles tæt på pladen og bages ved jævn
varme (170°) ca. 10 min.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Today in my carplayer:
Jeg så julemanden kysse mor (Daimi)



Zacho (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Zacho


Dato : 21-11-01 19:58


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:C_4F7.4208$RM3.385868@news000.worldonline.dk...
> "Chriben" <chriben@private.dk> skrev följande i meddelandet...
>
> 1 tsk potaske

mmm...det lyder som en go' opskrift...
men hvad i alverden er potaske ??




Kim Juul (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 21-11-01 21:43


"Zacho" <no@email.com> skrev i en meddelelse
news:3bfbf92a$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> > 1 tsk potaske

> mmm...det lyder som en go' opskrift...
> men hvad i alverden er potaske ??
>

Potaske er kulsur kali, jer er det ikke varmen, men sure stoffer i dejen,
der uddriver kulsyren, men det er mere som skørnemiddel til småkager (brune
kager o. lign.), man bruger potaske.


--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk




Peter Makholm (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 21-11-01 20:37

"Zacho" <no@email.com> writes:

> mmm...det lyder som en go' opskrift...
> men hvad i alverden er potaske ??

Jeg vil gætte på at det er K2CO3 (kaliumcarbonat). Det virker så lige
som bagepulver, altså at det afgiver CO2 når man varmer det op. Dette
CO2 bliver så fanget i dejen og danner små luftbobler.

Det står sikkert på en hylde sammen med bagepulver i butikken.

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

Peter Makholm (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 21-11-01 20:49

Peter Makholm <peter@makholm.net> writes:

> Jeg vil gætte på at det er K2CO3 (kaliumcarbonat). Det virker så lige

Efter lidt søgen er jeg nu sikker på at mit gæt var
rigtigt. Blandt andet kan du slå op på
http://kvik.dk/madweb/leksikon.asp

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

Mette & Steen Madsen (22-11-2001)
Kommentar
Fra : Mette & Steen Madsen


Dato : 22-11-01 14:58

Jeg har selv i flere år søgt efter den ultimative pebernøddeopskrift, og
mener at have fundet den i nedenstående. Jeg synes nu at der SKAL peber i
pebernødder. Min søn har været med til at bage disse fra han var knap 3 år,
dejen er dejlig nem at arbejde med også for børn.

Hilsen Mette

Pebernødder (med PEBER).

375 gram smør/margarine
4½ deciliter sukker (=375 gram)
3 æg
14 deciliter mel (=850 gram)
1 teske st. ingefær
2 teske st. kardemomme
1½ teske st. kanel
2 teske natron
3 knivspids hvid peber

Smør og sukker røres blødt.
Æg røres i.
Sigt mel m/krydderier og natron og rør det i smørcremen.
Ælt dejen godt og så kan der rulles og trilles!!!
Bages ca. 10-12 min v. 2000.




chriben@private.dk
"Chriben" <chriben@private.dk> wrote in message
news:3be40061$0$4866$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
> Hej NG.
>
> Jeg skal snart have nogle børn til bagehygge, og jeg havde tænkt mig at
før
> starte på julen - det gør alle andre jo alligevel... Jeg har været på
Google
> og kigge efter opskrifter, men jeg synes det så så kedelige ud... har du
en
> rigtig rigtig lækker opskrift på pebernødder ?
>
> Venlig hilsen
> Jeannie
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste