/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Genbrug af olie?
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 22-10-01 13:20

Kan man gemme olie, der f.eks. har været brugt til stegning af
falafler - naturligvis med henblik på at stege det samme i igen - i
længere tid. Kan den evt. fryses eller er der en anden mere
hensigsmæssig form for opbevaring for at undgå, at den ændrer smag.

vh
Lars

 
 
Peter Westh (22-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 22-10-01 13:41

<lcj@wanadoo.dk> wrote in message
news:fj38ttk228qg6tg8r9mn62jv4i2k8co6je@4ax.com...
> Kan man gemme olie, der f.eks. har været brugt til stegning af
> falafler - naturligvis med henblik på at stege det samme i igen - i
> længere tid. Kan den evt. fryses eller er der en anden mere
> hensigsmæssig form for opbevaring for at undgå, at den ændrer smag.

Man kan udmærket filtrere og fryse f.eks. rapsolie. Bare hæld den tilbage i
plastikflasken når den er kold. Si den i et kaffefilter.

Jeg har gjort det netop med falaffelolie.

Vær dog opmærksom på friskhed og harskning, især med knap så stabile olier
(dvs. olier med højt indhold af flerumættede fedtsyrer,
solsikke,vindruekerne etc). Harsk olie smager ikke alene dårligt, det er
tillige meget usundt. Hvor lang tid olie maksimalt kan holde ved jeg ikke.

MVH

Peter






Kristian Stephansen (25-10-2001)
Kommentar
Fra : Kristian Stephansen


Dato : 25-10-01 17:35

Hej!

[klip]
> Vær dog opmærksom på friskhed og harskning, især med knap så stabile olier
> (dvs. olier med højt indhold af flerumættede fedtsyrer,
> solsikke,vindruekerne etc). Harsk olie smager ikke alene dårligt, det er
> tillige meget usundt. Hvor lang tid olie maksimalt kan holde ved jeg ikke.

På en restaurant hvor jeg engang arbejdede, siede vi nogen gange olien i et
dørslag (af metal;) med et stykke ostelærred i bunden, mens den stadig var
varm. Ikke kogende, bare varm...

Det var som om, den så holdt sig længere uden at komme til at smage dårligt
(vi frøs den også) - måske fordi den blev renset bedre ?

/ Kristian



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177562
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408959
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste