/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Friske kokosnødder...
Fra : Ole & Christina


Dato : 16-10-01 23:03

Vi har købt nogle friske kokosnødder, og har lige nydt en piña colada ,
men har I nogen ideer til, hvad vi kan bruge resten til. Kan man lave sin
egen kokoscreme? Kan man måske fryse "kødet" ned eller er der en anden god
måde at gemme det på?
Alle ideer, også opskrifter (men meget gerne vegetar eller med fisk)
modtages med kyshånd,
Ole og Christina




 
 
Peter W. Bosse (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-10-01 06:08

"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i meddelandet...

> Alle ideer, også opskrifter (men meget gerne vegetar eller med fisk)
> modtages med kyshånd,

Fra Mortens Opskriftssamling...

Kokosnødbrændevin:
3 dl kokosnøddekød
4 koriander
1/2 spsk vanille
6 dl vodka
1 dl cognac

Bland alle ingredienserne og lad det hele stå i 3-4 uger. Vend dagligt.
Kokosnødden har tendens til at være porøs og absorberer væsken så
filtrer og pres omhyggeligt så man får så stort udbytte som muligt.

-oo-

Her er en lækker opskrift på Kokossnitter:

Kokossnitter:
18 stk.

Bund:
125 g smør
2/3 dl cremepulver
2 dl hvedemel (120 g)
3/4 dl sukker (70 g)
1 æg sammenpisket
--
2 dl jordbær- el. hindbærsyltetøj

Kokosmasse:
2 æg, (skilt i blomme og hvide)
3/4 dl sukker (70 g)
1 tsk vanille-essens
7½ dl kokosmel (fintrevet)

Ovnen forvarmes til 180°. En lav kageform (20x30 cm) pensles med smør
eller olie. Bunden fores med bagepapir.
Kom smør, cremepulver, hvedemel og sukker i en skål. Rør smørret ind i
de tørre ingredienser, til det har en grynet konsistens. Tilsæt æg og
rør det sammen til en glat dej.
Dejen fordeles jævnt i formen. Bages i forvarmet ovn i 20 minutter,
eller til den er fast og gylden. Afkøles. - Fordel opvarmet syltetøj
over kagebunden.
Kokosmassen: Med håndmixer piskes æggehvider stive i en lille skål.
Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk godt efter hver tilsætning. Hældes i
en stor skål. Tilsæt æggeblommer og vanille-essens. Rør forsigtigt
kokosmelet i. Fordel kokosmassen over kagebunden. Bages i 15-20 min,
eller til overfladen er gylden. Kagen afkøles, inden den skæres i
snitter med en lang, skarp kniv. Kan opbevares i op til 3 dage i
tætsluttende dåse.

Mah na mah nam!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Viagra virker også på kvinder, viser en ny undersøgelse.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=6&d=5#id52686



Ole & Christina (14-11-2001)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 14-11-01 13:06


> Kokosnødbrændevin:
> 3 dl kokosnøddekød
> 4 koriander
> 1/2 spsk vanille
> 6 dl vodka
> 1 dl cognac
>
> Bland alle ingredienserne og lad det hele stå i 3-4 uger. Vend dagligt.
> Kokosnødden har tendens til at være porøs og absorberer væsken så
> filtrer og pres omhyggeligt så man får så stort udbytte som muligt.

Nu har den stået i 3 uger og vi har lige prøvesmagt... Hmmmm!!!! Det er lige
noget til det kolde vintervejr!
Tak for opskriften, den kan kun anbefales!
Også mange tak for de andre opskrifter og tips!

Christina



Heidi (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 17-10-01 08:11

Ole & Christina <stigard@image.dk> skrev i news:9qic4d$gll$1@egon.worldonline.dk
> Vi har købt nogle friske kokosnødder, og har lige nydt en piña colada ,
> men har I nogen ideer til, hvad vi kan bruge resten til. Kan man lave sin
> egen kokoscreme? Kan man måske fryse "kødet" ned eller er der en anden god
> måde at gemme det på?
> Alle ideer, også opskrifter (men meget gerne vegetar eller med fisk)
> modtages med kyshånd,

Kokos-salat

10 cherrytomater
½ kokosnød
½ agurk
frisk basilikum
frisk koriander
salt
peber
saft fra 2 limefrugter
samme mængde olivenolie
frisk chili

Cherrytomaterne skæres i halve. Kokosnødden skæres i tynde
skiver. Agurken skrælles, kernerne fjernes, og den skæres først
over på langs, derefter i skiver. Basilikum og koriander plukkes
i mindre stykker.
Limesaften presses ned over. Olivenolie hældes over,
sammen med salt, peber og chili. Det hele blandes godt og
hviler i mindst 1 time.

Serveres til orientalsk (thailandsk) mad.

Mvh.
Heidi


Britta (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Britta


Dato : 17-10-01 11:19

> Alle ideer, også opskrifter (men meget gerne vegetar eller med
fisk)
> modtages med kyshånd,
> Ole og Christina
>
Prøv at kig på www.tarladalal.com. Det er et site med fortrinsvis
indiske opskrifter, og det har en fin søgefunktion. Da jeg slog
opskrifter indeholdende kokosnød op, fik jeg 77 resultater, og
langt de fleste af dem er vegetar- og fiskeopskrifter, så hvis I
ikke har noget imod at opskrifterne er på engelsk er det bare med
at klø på.

Venligst,
Britta



Peter Westh (18-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-10-01 10:15


"Ole & Christina" <stigard@image.dk> wrote in message
news:9qic4d$gll$1@egon.worldonline.dk...
> Vi har købt nogle friske kokosnødder, og har lige nydt en piña colada ,
> men har I nogen ideer til, hvad vi kan bruge resten til. Kan man lave sin
> egen kokoscreme? Kan man måske fryse "kødet" ned eller er der en anden god
> måde at gemme det på?

Kokos er udmærket at fryse. River man den først, er den lige til at komme i
karryretter osv.

/P



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177562
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408956
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste