/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Skipperlabsovs
Fra : Nicholas


Dato : 27-09-01 19:47

er den nogen der kan give mig en opskrift på skibberlabsovs?

Mange tak.

 
 
Kæld Gydum (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 27-09-01 19:07

Hej Nicholas ...

Normalt laver man Skipperlabskovs af oksekød men hjemme
hos os bruger vi Nakkekoteletter det giver en god og billig
Labskovs samtidig med at fedtet fra koteletterne gør at det
ikke bliver så kompakt ...

Til 4 kuverter bruger jeg ...

4 -5 Store løg i terne
6-8 Nakkekotteletter skåret i tern på 1½ x 1½ cm.
ca 4x så meget rå kartofler i tern som der er kød.
4-6 laurbærblade
150 Gr. Margarine ...
1/4 kg Smør ...
1 Bundt purløg skåret i små snitter ...
1. Boullionterning.

4 tykke skiver kogt skinke i tern ...

Samt rødbeder ...

Smelt margarinen - put løgene i og lad dem "koge" blanke
uden at brunes ... tilsæt kød og Laurbærblade og dæk
det hele med kold vand - tilsæt så boullionterningen og lad
det koge til kødet er mørt ...

Nu tilsættes kartoflerne og der koges videre til de er møre
væden hældes fra og det hele tilsættes 2 spk. smør og blandes
med et piskeris - tilsæt evt. lidt af suppen hvis det bliver for
kompakt ....

Til labskovsen serveres nu resten af smørret koldt og purløg
skinke i tern og rødbeder ...

Groft rugbrød efter behag ...

Vi laver aldrig Skipperlabskovs på Oksekød - denne ret
er billig og lækker ... men ikke helt "ægte" ...

Opskriften med Oksekød i tern er næsten den samme ...

Velbekomme .....

Kæld Gydum





Gitte Sørensen (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 27-09-01 20:24

Thu, 27 Sep 2001 20:46:54 +0200, skrev "Nicholas"
<megalas@nicho.linux> :

>er den nogen der kan give mig en opskrift på skibberlabsovs?

Nedenstående opskrift er min favorit.
Der er så vidt jeg ved utroligt mange måder at tilberede
skipperlabskovs på - men denne er god, enkel at lave og samtidig er
den også fedtfattig (såfremt man altså udelader el. begrænser
smørklatterne ovenpå, når den spises).

Skipperlabskovs
(4 personer)
400 g svinekød eller kalkun i tern
1 kg skrællede kartofler i tern
3 - 4 porrer i ringe
ca. 1/2 liter vand
3 laurbærblade
10 hele peberkorn
salt
Kød sættes over i koldt vand. Når det koger, skummes suppen og kødet
snurrer ca. 15 minutter.
Kartofler og porrer tilsættes sammen med larubærblade og hele
peberkorn og koger med yderligere 30 - 45 minutter, til kartoflerne
koger ud og jævner suppen.
Smages til med salt og peber.
Serveres med en klat kold smør.

--
Gitte Sørensen news@gittes.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Bess (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Bess


Dato : 27-09-01 21:15

"Nicholas" <megalas@nicho.linux> wrote in message
news:20010927.204654.120842963.6373@nicho.linux...
> er den nogen der kan give mig en opskrift på skibberlabsovs?
>
> Mange tak.

Der er _masser_ af opskrifter på nettet på denne dejlige ret, men der
kræver at du staver det rigtigt: skipperlabsKovs. Ikke nogen kritik, men
søgemaskiner er "dumme". Søger man på Skipperlabsovs dukker der dog én
side med en "lille" stavefejl op på google, men søger man på
skipperlavskovs får man et par hundrede.

mvh
Bess



Kæld Gydum (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 27-09-01 21:41

Først undskyld til Bess - der røg et Privat Mail
afsted til dig - det er en fejl og ikke noget jeg
normalt bruger - sorry ... OG SÅ ...

Bess skriver ....

> Der er _masser_ af opskrifter på nettet på denne dejlige ret, men der
> kræver at du staver det rigtigt: skipperlabsKovs. Ikke nogen kritik, men
> søgemaskiner er "dumme". Søger man på Skipperlabsovs dukker der dog én
> side med en "lille" stavefejl op på google, men søger man på
> skipperlavskovs får man et par hundrede.

Helt ærligt Bess ...

Det indlæg / svar forstår jeg ikke .... - slåfejl og stavefejl
kan vi alle lave og jeg tror de fleste forstår hvad Nicholas
mener ...

Er det udtryk for at en ordentlig opskrift på Skipperlabskovs
ikke er relevant her i gruppen - eller hvad ... ???

I øvrigt staves det i min gamle Fagbog - Lobescoves ....

Der efter min overbevisning "ingen" retter som ikke er relevante
her i gruppen hvor mange steder de så end kan findes på Nettet.

Med venlig hilsen
Kæld Gydum






Bess (29-09-2001)
Kommentar
Fra : Bess


Dato : 29-09-01 09:22

"Kæld Gydum" <gydum@mail.dk> wrote in message
news:3bb38f02$0$80793$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Bess skriver ....
>
> > Der er _masser_ af opskrifter på nettet på denne dejlige ret, men
der
> > kræver at du staver det rigtigt: skipperlabsKovs. Ikke nogen kritik,
men
> > søgemaskiner er "dumme". Søger man på Skipperlabsovs dukker der dog
én
> > side med en "lille" stavefejl op på google, men søger man på
> > skipperlavskovs får man et par hundrede.
>
> Helt ærligt Bess ...
>
> Det indlæg / svar forstår jeg ikke .... - slåfejl og stavefejl
> kan vi alle lave og jeg tror de fleste forstår hvad Nicholas
> mener ...

Jamen det gør jeg skam også . Og jeg tror også at de fleste forstår
mit svar

> Er det udtryk for at en ordentlig opskrift på Skipperlabskovs
> ikke er relevant her i gruppen - eller hvad ... ???

Overhovedet ikke, jeg har "klippet" mange opskrifer ud af denne gruppe
og placeret dem i min egen mappe på pc'en. Tanken bag mit svar var, at
hvis jeg søgte forgæves på nettet efter en opskrift som jeg konsekvent
stavede forkertm og skuffet opdager at der slet ingen opskrifter var at
finde, så ville jeg da blive glad for at få den rigtige stavemåde
oplyst, så jeg selv kunne søge lidt videre.

> I øvrigt staves det i min gamle Fagbog - Lobescoves ....
>
> Der efter min overbevisning "ingen" retter som ikke er relevante
> her i gruppen hvor mange steder de så end kan findes på Nettet.

Nej, vel.

> Med venlig hilsen
> Kæld Gydum

Med venlig hilsen
Bess



Augustenborg (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Augustenborg


Dato : 27-09-01 22:20

"Nicholas" <megalas@nicho.linux> skrev i en meddelelse
news:20010927.204654.120842963.6373@nicho.linux...
> er den nogen der kan give mig en opskrift på skibberlabsovs?
Her er en gammel opskrift på Skipperlabskovs - Jeg mener at man i gamle dage
brugte saltet kød - som i denne opskrift

SKIPPERLABSKOVS

Der anvendes : Til ca. 4 personer

800 g klump oksekød mellemskært eller inderlår
1,5 kg store melede kartofler
4 mellemstore løg hakket i grove tern
1,5 l vand eller supper
2 spsk. sorte peberkorn
5 laurbærblade
salt
friskkværnet sort peber

Saltlage af :

2,5 l vand
800 g havsalt eller alm. groft salt
80 g sukker
4 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn

Tilbehør :

tykke humbler hjemmebagt rugbrød
kolde smørkugler
friskhakket purløg
syltede rødbeder

Fremgangsmåde :

1 : Saltlage : Bland ingredienserne og kog dem i ca. 5 min. Køl godt af
inden brug,
gerne i et døgn før brug. Lagen kan bruges igen og igen, hvis den opbevares
på køl i en
skoldet beholder.

2 : Skær oksekødet i store tern ad ca. 1,5 x 1,5 cm, dæk med saltlagen og
lad det
trække i ca. et døgn. Skyl kødet i koldt vand, sæt det i koldt vand og skyl
igen i koldt
vand. Et nyt hold vand eller suppe hældes ved kødet. Lad det koge i ca. 1
time, til det
er omtrent mørt. Husk at skumme urenhederne fra under kogningen.

3 : Tilsæt laurbærbladene og peberkorn (bind evt. krydderierne ind i et
lille stykke
gaze, så det kun afgiver smag til labskovsen). Skræl kartoflerne og skær dem
i tern
af 1,5 x 1,5 cm. Sammen med det hakkede løg lægges kartoflerne ved kødet og
koges
med, til det er mørt. Vend så kød, løg og kartofler sammen (husk at fjerne
gazeposen
inden!). Labskovsen skal jævne, men ikke være tyk og bastant. Smag til med
salt og
friskkværnet sort peber, og retten er klar til servering.

http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177562
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408960
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste