/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Brownies?Hjælp!
Fra : Esther Selig


Dato : 18-09-01 05:05

Kender I det, at alt mislykkes? først skulle jeg prøvebage
"honning-banan brød" fra jamie olivers nye kogebog og det blev mildest
talt en klæg, uspiselig affære. Det lød ellers lovende, princippet var
almindelig franskbrødsdej hvor vandet blev erstattet af mosede bananer
og så skulle der osse nogle spsk honning i.
Så skulle jeg prøvebage de "perfekte brownies" fra en eller anden
chokoladekogebog, jeg engang har fået foræret. Her røg 200 gr af den
bedste valhona chokolade plus diverse andre (dyre) ingredienser og lige
nu ligger der en flad klistret katastrofe og glor ude på køkkenbordet.
Nu er det jeg er ude efter en idiotsikker opskrift på gode brownies -
helst med rigtig chokolade, ikke kakao. Har du en stensikker opskrift,
vil jeg blive meget, meget taknemlig.

hilsen esther

 
 
Peter Westh (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-09-01 08:19

"Esther Selig" <selig@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:170920012105063692%selig@mail.tele.dk...
>Har du en stensikker opskrift,
> vil jeg blive meget, meget taknemlig.

Dine opskrifter skulle jo ellers være gode nok, skulle man tro. Bare et gæt,
men ud fra hvad det skriver, kan det så ikke være at din ovn ikke er varm
nok? Man kan overhovedet ikke stole på termostaten i de fleste ovne.

Jeg har før brugt følgende opskrift, den kan anbefales:
ttp://www.greenandblacks.com/food/food_recipes_001.php4

Men iøvrigt, så *skal* en brownie da være flad og klistret - det skader da
i hvert fald ikke! Jeg synes altid det er synd overhovedet at BAGE mine
brownies

MVH

Peter



Peter Westh (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-09-01 08:42

"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:9o6shh$badk8$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> Jeg har før brugt følgende opskrift, den kan anbefales:

Hov, der mangler et "h"

> http://www.greenandblacks.com/food/food_recipes_001.php4

P

- den bedste mørke chokolade til prisen er iøvrigt Toms 200-grams plader,
efter min mening.



esther (18-09-2001)
Kommentar
Fra : esther


Dato : 18-09-01 09:27


>
> Hov, der mangler et "h"
>
> > http://www.greenandblacks.com/food/food_recipes_001.php4
>
>tak for tippet, peter. nej, ovnen er ok (har tjekket) og brownien var
mislykket (svært at beskrive, men noget med meget hård overflade med
noget ubestemmeligt flydende nedenunder - slet ikke den "svuppende"
karakter som en rigtig brownie skal ha'.
opskriften lyder rigtig god. bruger du "selfraising flour" ? jeg går ud
fra man bare kan tilsætte l tsk bagepulver hvis man ikke lige orker at
drage til den amerikanske købmand i p.huitfeldsstræde.

mange hilsener esther

Peter Westh (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-09-01 09:53

"esther" <selig@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:180920011026507182%selig@mail.tele.dk...
jeg går ud
> fra man bare kan tilsætte l tsk bagepulver hvis man ikke lige orker at
> drage til den amerikanske købmand i p.huitfeldsstræde.

Jep, men 1/2 tsk er nok mere passende.

P





Jens (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 19-09-01 07:01

<snip>

>> tak for tippet, peter. nej, ovnen er ok (har tjekket) og brownien var
>
> mislykket (svært at beskrive, men noget med meget hård overflade med
> noget ubestemmeligt flydende nedenunder <snip>

Det lyder fo mig som om det nederste varmelegeme i ovnen er "gået" ?

mvh
Jens



Jørgen Hess (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 19-09-01 19:24


"esther" <selig@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:180920011026507182%selig@mail.tele.dk...
>
> >
> > Hov, der mangler et "h"
> >
> > > http://www.greenandblacks.com/food/food_recipes_001.php4
> >
> >tak for tippet, peter. nej, ovnen er ok (har tjekket) og brownien var
> mislykket (svært at beskrive, men noget med meget hård overflade med
> noget ubestemmeligt flydende nedenunder - slet ikke den "svuppende"
> karakter som en rigtig brownie skal ha'.
> opskriften lyder rigtig god. bruger du "selfraising flour" ? jeg går ud
> fra man bare kan tilsætte l tsk bagepulver hvis man ikke lige orker at
> drage til den amerikanske købmand i p.huitfeldsstræde.
>
> mange hilsener esther

I karolines kogebog/4 side 44 er en opskrift på brownies:

250 g smør
150 g kogechokolade i små stykker
4 æg
250 g sukker (ca. 3 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner

Bagetid ca. 35 min. 175 grader.

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg
og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen
og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vend den afkølede (højst fingervarm)
chokoladeblanding i. Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm)
og bag den midt i ovnen.
Lad kagen køle af og skær den i firkanter.

Og nej: Der er ikke bagepulver i denne kage.
Og ja: Den er fra før hr. Meier holdt foredrag om den rigtige chokolade.
Og det er sandsynligt at Karolines Køkken har afprøvet opskriften i en
konventionel ovn. (Ikke varmluft)

Men jeg har prøvet opskriften med succes.

mvh
Jørgen




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177562
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408959
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste