/ Forside / Interesser / Andre interesser / Politik / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Politik
#NavnPoint
vagnr 20140
molokyle 5006
Kaptajn-T.. 4653
granner01 2856
jqb 2594
3773 2444
o.v.n. 2373
Nordsted1 2327
creamygirl 2320
10  ans 2208
Tv-tvang
Fra : @


Dato : 14-11-11 20:04

http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece


Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?


Her er opskriften på en guldrandet tv-kanal i Danmark: Køb
rettighederne til nogle udslidte amerikanske tv-serier og tilsæt en
håndfuld fodboldkampe om ugen.

Med denne model er tv-kanalen sikker på at blive indlemmet i
kabelselskabernes store programpakker, og dermed har man med en
minimal indsats skabt en pengemaskine. Modellen er tilmed skråsikker,
fordi et stort flertal i Folketinget - også på dette punkt - berøver
befolkningen friheden.

Befolkningen bruger årligt 11,5 mia. kr. på tv - heraf 4 mia. kr. på
licens og de resterende 7,5 mia. kr. på betaling til tv-distributører
- fremgår det af en tankevækkende redegørelse fra Konkurrence- og
Forbrugerstyrelsen.

Gennemsnitsfamilien bruger årligt 4.500 kr. på tv, men på grund af
manglende konkurrence betaler ni af 10 familier for væsentligt flere
tv-kanaler, end de bruger.

TDC's kabelselskab YouSee sidder på halvdelen af markedet, mens
Viasat, Canal Digital og Stofa har markedsandele mellem 11 og 20 pct.
Boxer, som har monopol på distribution via antennenettet, har kun en
markedsandel på 2 pct. Dét på trods af, at næsten en tredjedel af
husstandene i Danmark ikke har adgang til kabel-tv, viser
redegørelsen.

Til gengæld er hundredetusinder af familier tvangs-tilsluttet
fællesantenneanlæg, hvor de er sat uden for reel indflydelse på
kanaludbuddet og dermed på prisen.

Efter digitaliseringen af signalerne er der ingen teknisk hindring for
at tilbyde forbrugerne frit valg af tv-kanaler, og mange familier
ville kunne spare endog meget store beløb, hvis de fik frit valg, men
i stedet ender de som pekuniært malkekvæg for
tv-distributionsselskaberne.

Sat på spidsen betaler hundredetusinder familier dyrt for, at andre
vil have adgang til at se fodbold morgen, middag og aften. Med TV 2
Sport i spidsen er de fodboldbærende kanaler umådeligt kostbare, og
familier uden dette behov ville kunne spare mange penge, der nok kunne
lune i en krisetid.

Tv-distributørerne begrunder den manglende frihed med, at det vil gøre
de enkelte tv-kanaler dyrere, men det er en udokumenteret påstand,
hvortil kun er at sige: Lad det komme an på en prøve.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at mange
familier hellere vil betale for udvalgte kvalitetskanaler end at at
skulle påtvinges de såkaldt store programpakker, som rummer mange
tv-kanaler, der sandt for dyden ikke falder ind under begrebet
kvalitet.

En række tv-kanaler ønskes ikke solgt enkeltvis, hvilket sammen med
den manglende konkurrence på markedet for tv-distribution er det
overhovedet stærkeste argument for et lovindgreb.

Erfaringerne fra Norge viser, at man sagtens kan give forbrugerne frit
valg uden, at det medfører fordyrelser.

Det er ganske betegnende, at danske folketingsmedlemmer ikke vil give
frit tv-valg. Forhåbentlig skyldes det ikke, at statsselskabet TV 2
ifølge rapporten modsætter sig, at visse af stationens tv-kanaler
sælges enkeltvis, eller at man skal forhindres i at kunne fravælge TV
2.

Vi vægrer os ved at tro det, men hvilken anden forklaring gives der
ellers på, at befolkningen ikke må få fuld tv-frihed?

Kulturminister Uffe Elbæk har lanceret en ”Marshallplan” for kulturen,
men den rummer ikke ét ord om friheden til fuldt og helt selv at vælge
de tv-kanaler, som man ønsker at betale for.

Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?


 
 
Bo Warming (15-11-2011)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 15-11-11 06:09

On Mon, 14 Nov 2011 20:03:56 +0100, "@" <Snabel@snabel.net> wrote:

>http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
>
>
>Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
>
>
>Her er opskriften på en guldrandet tv-kanal i Danmark: Køb
>rettighederne til nogle udslidte amerikanske tv-serier og tilsæt en
>håndfuld fodboldkampe om ugen.
>
>Med denne model er tv-kanalen sikker på at blive indlemmet i
>kabelselskabernes store programpakker, og dermed har man med en
>minimal indsats skabt en pengemaskine. Modellen er tilmed skråsikker,
>fordi et stort flertal i Folketinget - også på dette punkt - berøver
>befolkningen friheden.
>
>Befolkningen bruger årligt 11,5 mia. kr. på tv - heraf 4 mia. kr. på
>licens og de resterende 7,5 mia. kr. på betaling til tv-distributører
>- fremgår det af en tankevækkende redegørelse fra Konkurrence- og
>Forbrugerstyrelsen.
>
>Gennemsnitsfamilien bruger årligt 4.500 kr. på tv, men på grund af
>manglende konkurrence betaler ni af 10 familier for væsentligt flere
>tv-kanaler, end de bruger.
>
>TDC's kabelselskab YouSee sidder på halvdelen af markedet, mens
>Viasat, Canal Digital og Stofa har markedsandele mellem 11 og 20 pct.
>Boxer, som har monopol på distribution via antennenettet, har kun en
>markedsandel på 2 pct. Dét på trods af, at næsten en tredjedel af
>husstandene i Danmark ikke har adgang til kabel-tv, viser
>redegørelsen.
>
>Til gengæld er hundredetusinder af familier tvangs-tilsluttet
>fællesantenneanlæg, hvor de er sat uden for reel indflydelse på
>kanaludbuddet og dermed på prisen.
>
>Efter digitaliseringen af signalerne er der ingen teknisk hindring for
>at tilbyde forbrugerne frit valg af tv-kanaler, og mange familier
>ville kunne spare endog meget store beløb, hvis de fik frit valg, men
>i stedet ender de som pekuniært malkekvæg for
>tv-distributionsselskaberne.
>
>Sat på spidsen betaler hundredetusinder familier dyrt for, at andre
>vil have adgang til at se fodbold morgen, middag og aften. Med TV 2
>Sport i spidsen er de fodboldbærende kanaler umådeligt kostbare, og
>familier uden dette behov ville kunne spare mange penge, der nok kunne
>lune i en krisetid.
>
>Tv-distributørerne begrunder den manglende frihed med, at det vil gøre
>de enkelte tv-kanaler dyrere, men det er en udokumenteret påstand,
>hvortil kun er at sige: Lad det komme an på en prøve.
>
>Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at mange
>familier hellere vil betale for udvalgte kvalitetskanaler end at at
>skulle påtvinges de såkaldt store programpakker, som rummer mange
>tv-kanaler, der sandt for dyden ikke falder ind under begrebet
>kvalitet.
>
>En række tv-kanaler ønskes ikke solgt enkeltvis, hvilket sammen med
>den manglende konkurrence på markedet for tv-distribution er det
>overhovedet stærkeste argument for et lovindgreb.
>
>Erfaringerne fra Norge viser, at man sagtens kan give forbrugerne frit
>valg uden, at det medfører fordyrelser.
>
>Det er ganske betegnende, at danske folketingsmedlemmer ikke vil give
>frit tv-valg. Forhåbentlig skyldes det ikke, at statsselskabet TV 2
>ifølge rapporten modsætter sig, at visse af stationens tv-kanaler
>sælges enkeltvis, eller at man skal forhindres i at kunne fravælge TV
>2.
>
>Vi vægrer os ved at tro det, men hvilken anden forklaring gives der
>ellers på, at befolkningen ikke må få fuld tv-frihed?
>
>Kulturminister Uffe Elbæk har lanceret en ”Marshallplan” for kulturen,
>men den rummer ikke ét ord om friheden til fuldt og helt selv at vælge
>de tv-kanaler, som man ønsker at betale for.
>
>Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?

At styre hvad du ser, er at styre hvad stemmes

Havde der været markedsfrihed om TV kanaler var DF regeringsparti

DADK (16-11-2011)
Kommentar
Fra : DADK


Dato : 16-11-11 08:24

On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
>
>
> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?

For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
belagte tarteletter.

@ (16-11-2011)
Kommentar
Fra : @


Dato : 16-11-11 21:27

On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK <DADK@webspeed.dk> wrote:

>On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
>> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
>>
>>
>> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
>
>For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
>belagte tarteletter.


det med tarteleterne overkommer jeg sikkert

problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
afskaffe licensfianciering af TV-kanaler



DADK (16-11-2011)
Kommentar
Fra : DADK


Dato : 16-11-11 21:42

On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
> On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK<DADK@webspeed.dk> wrote:
>
>> On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
>>> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
>>>
>>>
>>> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
>>
>> For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
>> belagte tarteletter.
>
>
> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert

Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
"danskerne hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men
det må snart være på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan
lade være. Har du en god opskrift til en tartelet-sovs?

> problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
> afskaffe licensfianciering af TV-kanaler

Ja, det er jo den slags jeg indirekte mener. Det er jo helt godnat som
vi for vore egne skattekroner "nurses" ift hvad der er rigtig og
forkert. Så lavede DR en stor event med "danskernes kunst" eller hvad
det hedder. Ham Lars Kragh Jakobsen (eller hvad han hedder. Licens-Lars,
ham med den nedlagte Facebook-profil) foreslog straks en skamstøtte ude
på Ørestaden med alle generaldirektørernes navne på, og eksempler på
hvilke TV-programmer de har leveret. Så ville alle danskere kunne se
hvordan vi i 2011 havde det med DR, og alle ville fremover kunne se
hvordan de 3-4 mia skattekroner formøbles på ingenting. Forslaget fik
knap 70.000 (!!!) stemmer. Men det kom ikke i runde to, for som DR
forklarede, så skal der være hensyn til almenvellet.

Men en skamstøtte overfor Sandholmlejren, der beretter om DF's
umenneskelige politik - den er med i planerne, den nåede til
finalerunden. Gad vide hvor mange licensbetalere der stemte for det - 4?
5? Ingen?

DADK (16-11-2011)
Kommentar
Fra : DADK


Dato : 16-11-11 21:50

On 16-11-2011 21:41, DADK wrote:
> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
>> On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK<DADK@webspeed.dk> wrote:
>>
>>> On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
>>>> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
>>>>
>>>>
>>>> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
>>>
>>> For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
>>> belagte tarteletter.
>>
>>
>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
>
> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
> "danskerne hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men
> det må snart være på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan
> lade være. Har du en god opskrift til en tartelet-sovs?
>
>> problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
>> afskaffe licensfianciering af TV-kanaler
>
> Ja, det er jo den slags jeg indirekte mener. Det er jo helt godnat som
> vi for vore egne skattekroner "nurses" ift hvad der er rigtig og
> forkert. Så lavede DR en stor event med "danskernes kunst" eller hvad
> det hedder. Ham Lars Kragh Jakobsen

Andersen! Hvis du skulle have lyst til at joine ham. En interessant
type. Det er ham politimanden der blev fyret, fordi han åbent gik ud og
kritiserede håndteringen af Christiania og indvandrere. Jeg kunne ikke
være mere enig med en person, som jeg var med ham da han gik ud og lagde
kortene på bordet. Jeg tror han har fået mange tilbud fra diverse
partier, men afviser og ser sig selv som en fri fugl (tror jeg)

Vidal (16-11-2011)
Kommentar
Fra : Vidal


Dato : 16-11-11 22:33

Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:

>>> belagte tarteletter.
>>
>>
>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
>
> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at "danskerne
> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må snart være
> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du en god
> opskrift til en tartelet-sovs?

Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
det giver smag.

Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør ,
så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.

Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
sovsen har den konsistens du foretrækker.

Salt og peber.

Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
stykker, ikke for store.

Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
temperatur.

På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
selv vil lave dem.

Det er god politik.

DADK (16-11-2011)
Kommentar
Fra : DADK


Dato : 16-11-11 22:44

On 16-11-2011 22:33, Vidal wrote:
> Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
>> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
>
>>>> belagte tarteletter.
>>>
>>>
>>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
>>
>> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
>> "danskerne
>> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må
>> snart være
>> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du
>> en god
>> opskrift til en tartelet-sovs?
>
> Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
> koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
> foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
> vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
> det giver smag.
>
> Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør ,
> så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
>
> Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
> så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
> du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
> sovsen har den konsistens du foretrækker.
>
> Salt og peber.
>
> Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
> du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
> i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
> også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
> stykker, ikke for store.
>
> Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
> forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
> forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
> temperatur.
>
> På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
> uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
> kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
> piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
> have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
> boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
> selv vil lave dem.
>
> Det er god politik.

Så i bund og grund vil alle slags sovse med kylling være anvendelige?
Gerne med dåse-sdparges osv. Jeg må indrømme, at oksekød og tarteletter
ikke rimer.

Men fin opskrift. Jeg køber nogle tarteletter, hos bageren som du
skriver er bedst, og lave den sovs du skitserer.

Vidal (17-11-2011)
Kommentar
Fra : Vidal


Dato : 17-11-11 14:55

Den 16-11-2011 22:43, DADK skrev:
> On 16-11-2011 22:33, Vidal wrote:
>> Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
>>> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
>>
>>>>> belagte tarteletter.
>>>>
>>>>
>>>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
>>>
>>> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
>>> "danskerne
>>> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må
>>> snart være
>>> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du
>>> en god
>>> opskrift til en tartelet-sovs?
>>
>> Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
>> koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
>> foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
>> vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
>> det giver smag.
>>
>> Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør ,
>> så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
>>
>> Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
>> så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
>> du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
>> sovsen har den konsistens du foretrækker.
>>
>> Salt og peber.
>>
>> Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
>> du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
>> i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
>> også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
>> stykker, ikke for store.
>>
>> Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
>> forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
>> forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
>> temperatur.
>>
>> På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
>> uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
>> kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
>> piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
>> have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
>> boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
>> selv vil lave dem.
>>
>> Det er god politik.

Normalt diskuterer man det i dk.kultur.mad+drikke, selvom det
ikke ofte er tarteletter, der kommer op der.

> Så i bund og grund vil alle slags sovse med kylling være anvendelige?

Det skal nok helst være en roux. Altså en opbagning med smør
(eller andet fedtstof) og mel.

> Gerne med
> dåse-sdparges osv. Jeg må indrømme, at oksekød og tarteletter ikke rimer.

Du kunne udvikle en kulinarisk nyhed, måske. Måske slumrer den
nye Escoffier og vågner inkarneret i dig?

> Men fin opskrift. Jeg køber nogle tarteletter, hos bageren som du skriver er
> bedst, og lave den sovs du skitserer.

Måske skulle du lade suppen koge noget ind, det giver mere smag.

@ (17-11-2011)
Kommentar
Fra : @


Dato : 17-11-11 09:06

On Wed, 16 Nov 2011 22:33:00 +0100, Vidal <vidal@webspeed.dk> wrote:

>Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
>> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
>
>>>> belagte tarteletter.
>>>
>>>
>>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
>>
>> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at "danskerne
>> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må snart være
>> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du en god
>> opskrift til en tartelet-sovs?
>
>Kog en kylling 40-60 minutter med salt.

høne giver mere smag




> Mange kan lide at
>koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
>foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
>vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
>det giver smag.
>
>Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør ,
>så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
>
>Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
>så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
>du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
>sovsen har den konsistens du foretrækker.
>
>Salt og peber.
>
>Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
>du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
>i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
>også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
>stykker, ikke for store.
>
>Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
>forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
>forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
>temperatur.

stil dem i ovenen med bunden opad, ovn på ca. 180 grader, når
tarteletterne har er blevet en LILLE smule mørkere er de varme




>
>På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
>uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
>kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
>piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
>have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
>boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
>selv vil lave dem.
>
>Det er god politik.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste