|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Bule i panden Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-10-11 16:52
 | 
 |  | 
 
            Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter 
 et stykke tid?
 Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i 
 koldt vand men venter til de er afkølet.
 Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne 
 eller hvad går galt for kokken?
 -- 
 mvh
 Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/ |  |  | 
  Lars Clement (27-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Clement
 | 
 Dato :  27-10-11 20:11
 | 
 |  | 
 
            "Henning Lund"  skrev i meddelelsen 
 news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
 Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
 et stykke tid?
 Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
 koldt vand men venter til de er afkølet.
 Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
 eller hvad går galt for kokken?
 -- 
 mvh
 Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/ Hej  Henning
 Det er en kendt problemstilling du kaster op. Jeg har forsøgt mig over mange 
 år og er nået frem til følgende:
 Dyre stepander og billige stegepander er stort set lige ringe. Stegepander 
 ( især støbejern) varmes langsomt op og må aldrig stå på max varme.
 Ved langsom opvarmning forstås: start på middelvarme og herefter op på 
 ønsket temp. Lige så afkøles panden også langsomt.
 Min dårligste stegepande har indtil nu, været en " Jamie Oliver"  sikke da 
 noget bras. Jeg køber rimeligt billige pander. Når slip effekten forsvinder 
 køber jeg en ny.
 Held og lykke
 Venligst
 Lars Clement
            
             |  |  | 
  Jens Petersen (27-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Petersen
 | 
 Dato :  27-10-11 22:04
 | 
 |  | On Thu, 27 Oct 2011 17:51:59 +0200, "Henning Lund"
 <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> wrote:
 
 >Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
 >et stykke tid?
 >Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
 >koldt vand men venter til de er afkølet.
 >Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
 >eller hvad går galt for kokken?
 
 Det er fordi bunden af panden er for tynd.
 
 Hvis panden er presset ud af en plade er der spændinger i materialet
 som udløses når den opvarmes og nedkøles.
 
 En god pande skal være drejet ud af en massiv klods og være tyk i
 bunden, min PyroluxPlus pande vejer 1350g og er helt plan efter 15 års
 mishandling (sliplet er forlængst sluppet op).
 --
 OV1A Jens
 
 Due to budget cuts, the light at the end of the tunnel is now off.
 
 
 |  |  | 
  Allan Vebel (27-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Allan Vebel
 | 
 Dato :  27-10-11 22:28
 | 
 |  | 
 
            Jens Petersen skrev:
 > En god pande skal være drejet ud af en
 > massiv klods og være tyk i bunden
 Jeg har en 50 år gammel støbejernspande,
 den er tung som et ondt år, og kan slå en god
 bule i panden   Nå, det er den jeg bruger til wok og alt andet
 der skal steges hårdt - den tåler også grill og
 bål.
 -- 
 Allan Vebel
http://vebel.dk |  |  | 
  Kurt Hansen (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kurt Hansen
 | 
 Dato :  28-10-11 03:41
 | 
 |  | 
 
            Den 27/10/11 23.03, Jens Petersen skrev:
 > On Thu, 27 Oct 2011 17:51:59 +0200, "Henning Lund"
 > <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk>  wrote:
 >
 >> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
 >> et stykke tid?
 >> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
 >> koldt vand men venter til de er afkølet.
 >> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
 >> eller hvad går galt for kokken?
 >
 > Det er fordi bunden af panden er for tynd.
 >
 > Hvis panden er presset ud af en plade er der spændinger i materialet
 > som udløses når den opvarmes og nedkøles.
 >
 > En god pande skal være drejet ud af en massiv klods og være tyk i
 > bunden, min PyroluxPlus pande vejer 1350g og er helt plan efter 15 års
 > mishandling (sliplet er forlængst sluppet op).
 Jeg lurer lidt på hvordan de overhovedet fik teflonbelægningen til at 
 sidde fast på panden    -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
             |  |  | 
   Hauge (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  28-10-11 13:50
 | 
 |  | 
 
            Den 28-10-2011 04:41, Kurt Hansen skrev:
 > Jeg lurer lidt på hvordan de overhovedet fik teflonbelægningen til at
 > sidde fast på panden    De starter med at smøre et tyndt lag knuder på, og efterfølgende Teflon.
 Mvh Hauge
            
             |  |  | 
  Stig Johansen (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig Johansen
 | 
 Dato :  28-10-11 12:23
 | 
 |  | Henning Lund wrote:
 
 > Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
 > et stykke tid?
 > Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
 > koldt vand men venter til de er afkølet.
 
 Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
 
 > Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
 > eller hvad går galt for kokken?
 
 Uanset hvordan vi vender og drejer det, så skyldes det differentieret
 opvarmning (eller afkøling) af bunden.
 
 Jeg bruger selv Jamie Oliver (som en anden skriver), men oplever ikke
 problemer overhovedet.
 
 Men det er på gaskomfur, og der er et lille gasblus, mellem samt 'wok blus'.
 
 Hvis man bruger en 'stor' pande på et lille blus, får man den centerede
 opvarming, som med garanti giver buler i *alt*.
 
 Beskriv dit komfur - gas / el / induktion eller brændekomfur/bål ?
 
 --
 Med venlig hilsen
 Stig Johansen
 
 
 |  |  | 
  Jens Petersen (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Petersen
 | 
 Dato :  28-10-11 14:25
 | 
 |  | On Fri, 28 Oct 2011 13:22:56 +0200, Stig Johansen <wopr.dk@gmail.com>
 wrote:
 
 
 >Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
 
 Og det er så en af de ting jeg aldrig har skånet min pande for.
 --
 OV1A Jens
 
 Due to budget cuts, the light at the end of the tunnel is now off.
 
 
 |  |  | 
   Cykelsmeden (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Cykelsmeden
 | 
 Dato :  28-10-11 15:48
 | 
 |  | 
 
            Den 28-10-2011 15:25, Jens Petersen skrev:
 >> Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
 > Og det er så en af de ting jeg aldrig har skånet min pande for.
 buler?
 - eller bare koldt vand    //finn
    -
 iøvrigt er jeg enig med Jens.  - stegepander er bedst i tykt afdrejet 
 støbejern. De tåler stort set ALT.
            
             |  |  | 
  Henning Lund (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  28-10-11 15:52
 | 
 |  | 
 
            Stig Johansen wrote:
 > Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 
 > 'bule'.
 Det er netop det jeg aldrig udsætter mine pander for.
 > Hvis man bruger en 'stor' pande på et lille blus, får man den
 > centerede opvarming, som med garanti giver buler i *alt*.
 jeg bruger kun det sted på komfuret som har samme diameter som 
 pandens bund.
 >
 > Beskriv dit komfur - gas / el / induktion eller 
 > brændekomfur/bål ?
 Glas fidus eller hvad det hedder
 -- 
 mvh
 Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/ |  |  | 
  Leif (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Leif
 | 
 Dato :  28-10-11 19:03
 | 
 |  | 
 "Stig Johansen" <wopr.dk@gmail.com> skrev i meddelelsen
 news:4eaa9090$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
 > Henning Lund wrote:
 >
 >> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
 >> et stykke tid?
 >> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
 >> koldt vand men venter til de er afkølet.
 >
 > Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
 
 Jamen så må en høj opvarmning, med efterflg. afkøling med koldt
 vand på udvendig (læs: den mod varmen) jo rette den ud igen.
 
 Den er vel næsten lige varm på begge sider, inden man påbegynder
 stegningen?
 
 Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
 pande......
 
 /Leif
 
 
 
 |  |  | 
   Cykelsmeden (28-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Cykelsmeden
 | 
 Dato :  28-10-11 19:59
 | 
 |  | Den 28-10-2011 20:03, Leif skrev:
 > Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
 > pande......
 var det ikke at lægge en rå bøf på?
 
 //finn
 
 
 |  |  | 
    Leif (29-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Leif
 | 
 Dato :  29-10-11 11:51
 | 
 |  | 
 "Cykelsmeden" <afsender@not2old.dk> skrev i meddelelsen
 news:4eaafb76$0$290$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Den 28-10-2011 20:03, Leif skrev:
 >> Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
 >> pande......
 > var det ikke at lægge en rå bøf på?
 >
 > //finn
 
 Det plejer så at være på et sæveøje.....
 
 /Leif
 
 
 
 |  |  | 
  Allan G (29-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Allan G
 | 
 Dato :  29-10-11 13:07
 | 
 |  | 
 "Henning Lund" <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
 > Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke 
 > tid?
 > Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i koldt vand 
 > men venter til de er afkølet.
 > Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne eller hvad 
 > går galt for kokken?
 >
 > -- 
 > mvh
 > Henning Lund
 > http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/ Jeg mener at dette problem har været diskuteret før, der var en skribent der 
 havde løst problemet med en gummihammer, så holdt panderne lidt længerer, 
 jeg fik aldrig selv indkøbt en pløk/gummihammer, men nu efter at have læst 
 denne tråd, ja så skal det prøves
 Mvh Allan 
            
             |  |  | 
  Kert Rats (29-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kert Rats
 | 
 Dato :  29-10-11 17:05
 | 
 |  | 
 "Allan G" <allan_roskilde@hotmail.fjerncom> skrev i en meddelelse 
 news:4eabec5d$0$56787$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 > "Henning Lund" <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
 >> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke 
 >> tid?
 >> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i koldt 
 >> vand men venter til de er afkølet.
 >> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne eller hvad 
 >> går galt for kokken?
 >>
 >> -- 
 >> mvh
 >> Henning Lund
 >> http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/ >
 >
 > Jeg mener at dette problem har været diskuteret før, der var en skribent 
 > der havde løst problemet med en gummihammer, så holdt panderne lidt 
 > længerer, jeg fik aldrig selv indkøbt en pløk/gummihammer, men nu efter at 
 > have læst denne tråd, ja så skal det prøves
 >
 Jeg oplever selv problemet med bule på stegepandens midte. Jeg har overvejet 
 at prøve at banke den flad med et bræt med en længde på pandens diameter. 
 Ved at banke forsigtigt - først nord/syd, så øst/vest, så NØ/SV, så NV/SØ - 
 hele vejen rundt på krydsmaner vil jeg nok kunne opnå et godt resultatet.
 Jeg har ikke prøvet endnu, men denne tråd har ansporet mig til at gøre 
 forsøget.
 Venligst
 Kert Rats
            
             |  |  | 
  Allan Vebel (29-10-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Allan Vebel
 | 
 Dato :  29-10-11 22:20
 | 
 |  | 
 
            Allan G skrev:
 > Jeg mener at dette problem har været diskuteret
 > før, der var en skribent der havde løst problemet
 > med en gummihammer, så holdt panderne lidt
 > længerer
 Det er vist en stakket frist   -- 
 Allan Vebel
http://vebel.dk |  |  | 
  Rick (10-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rick
 | 
 Dato :  10-11-11 17:48
 | 
 |  | "Henning Lund"  wrote in message
 news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
 
 >Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke
 >tid?
 
 Som så mange andre skriver, er det fordi bunden er for tynd.
 Et andet godt råd, når du køber en ny pande er, at prøve at lægge bunden mod
 en bordkant. Hav et stykke papir/tyndt pap med, for det skal gerne kunne
 passere ned mellem bord og bund på midten, da det bedste er, når bunden ikke
 er flad, men lidt konkav. Når panden varmes op, bliver den flad.
 
 - rick -
 
 
 
 |  |  | 
 |  |