/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvorfor koge sennepsfrø ("sennepeskorn")?
Fra : Emil


Dato : 30-07-11 02:59

Hvorfor koge sennepsfrø ("sennepeskorn")?

Jeg skal sylte mine små drivhusagurker, hvorfor jeg søgte på nettet
efter opskrifter.
To af de mange opskrifter skildte sig ud fra mængen (herunder Camilla
Plum´s), ved at sennepsfrøene først skulle koges i vand i 2 eller 5
minutter. Herefter drænes for kogevandet, skylles, og tilsættes de
øvrige ingredienser.

Hvorfor denne fremgangsmåde?

I hjemmefremstilling af alm. rørt bordsennep forekommer fremgangsmåden
kun, når der både indgår sennepspulver OG hele frø. Her er formålet
tilsyneladende at blødgøre frøende, så de kan blendes med øvrige
krydderier.
Ellers behandles de gule sennepsfrø som de øvrige tilsætninger.

Andre steder skriver, at sennepsfrøene bliver bitre ved kogning,
ligesom peberrod bliver det.
Vel vidende at bitterheden er en vigtig smag i enhver servering,
undrer det mig, hvad kogningen af frøende gør ved smagen.

Er det fordi man kan koge bitterstofferne ud af frøende, og smide
kogevandet bort?
Jeg undrer mig over de forskellige fremgangsmåder, så hvis nogen kan
forklare problematikken, vil jeg være taknemlig.
Der må jo være en mening med galskaben?


m.v.h. Emil

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste