/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fritteret dild
Fra : Kurt Lund


Dato : 23-06-11 00:49

Hvem kan give mig oplysning om, hvordan man laver oliefritteret dild?
Jeg er fuldstændig clueless ...

--
Kurt Lund



 
 
Preben (23-06-2011)
Kommentar
Fra : Preben


Dato : 23-06-11 08:31

Den 23.06.2011 kl. 01:49 skrev Kurt Lund <lund@fabel.dk>:

> Hvem kan give mig oplysning om, hvordan man laver oliefritteret dild?
> Jeg er fuldstændig clueless ...



Fuldstændig clueless? Så er du vist ikke nem at hjælpe
Mon ikke det er et par dildkviste friteret i olie?

--
mvh/Preben

Cykelsmeden (23-06-2011)
Kommentar
Fra : Cykelsmeden


Dato : 23-06-11 09:06

Den 23-06-2011 09:30, Preben skrev:
>
>> Hvem kan give mig oplysning om, hvordan man laver oliefritteret dild?
>> Jeg er fuldstændig clueless ...
>
>
>
> Fuldstændig clueless? Så er du vist ikke nem at hjælpe
> Mon ikke det er et par dildkviste friteret i olie?
skal de ikke først dyppes i en tynd beignetdejg?

//finn

Kurt Lund (23-06-2011)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 23-06-11 14:21

"Preben" <pranSLETDETTE@privat.dk> wrote

> Fuldstændig clueless? Så er du vist ikke nem at hjælpe

He he, så slemt er det heller ikke.

> Mon ikke det er et par dildkviste friteret i olie?

Jo sikkert, men hvordan undgår man at det falder helt sammen? Prøv at se på
http://www.skagenfood.dk/popup_img.html?larg_lange_med_laks.jpg

Det ser jo godt ud og er ikke faldet sammen?

--
Kurt Lund



Kurt Lund (24-06-2011)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 24-06-11 16:45

"Kurt Lund" <lund@fabel.dk> wrote

> Det ser jo godt ud og er ikke faldet sammen?

Emiiiil?

--
Kurt Lund



Martin Larsen (24-06-2011)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 24-06-11 19:48

Kurt Lund wrote:

> Det ser jo godt ud og er ikke faldet sammen?

Har du prøvet at smide det på en pande i varm olie som jeg foreslog?
Persille klasker ikke sammen, så det gør dild nok heller ikke.

Martin Larsen (23-06-2011)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 23-06-11 09:11

Kurt Lund wrote:

> Hvem kan give mig oplysning om, hvordan man laver oliefritteret dild?
> Jeg er fuldstændig clueless ...

Hvis det ligesom fritteret persille, så er det bare på panden i en sjat
varm olie indtil den er sprødstegt. Urten skal være helst være helt tør
inden du kommer den på panden.

Emil (27-06-2011)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 27-06-11 00:19

"Kurt Lund" <lund@fabel.dk> wrote:

>Hvem kan give mig oplysning om, hvordan man laver oliefritteret dild?

Som andre har skrevet, kan det blot friteres i olie. Men der skal være
så meget olie, at urten kan beholde sin form, hvis det ønskede
resultat skal opnåes.

En anden metode, som salter urten, er først at varme urten i ca 30%
saltlage ved 85ºC (lige før simrende) i nogle timer, hvorved der
trækkes fugt ud af urten, som herved bliver "sprød", faktisk tør, og
under nedkøling i saltlagen vil urten optage noget af saltvandet. Det
giver en sprød og yderst velsmagende urt.

Almindelig lufttørring vil herefter give det ønskede resultat, faktisk
bedre end fritering, da der bevares flest af de naturlige
smagsstoffer.

Men en kort (10 - 20 sekunder) fritering ved lav temperatur (ca,
120ºC) giver en lille forskel. Bedøm selv, hvad der smager bedst.
Klaret smør, Ghee eller andefedt er bedst hertil.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177564
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408970
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste