|
| Frø i brød Fra : Kurt Hansen |
Dato : 19-06-11 06:24 |
|
Det er jo så moderne at komme f.eks. hørfrø i (rug)brød, men de går
vel ufordøjede igennem systemet, så man ikke får fat i indholdet. og
hele frø afgiver vel heller ikke smag til brødet?
Hvorfor så putte dem i?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 07:11 |
|
Kurt Hansen skrev:
> Det er jo så moderne at komme f.eks. hørfrø i (rug)brød, men
> de går vel ufordøjede igennem systemet, så man ikke får fat i
> indholdet. og hele frø afgiver vel heller ikke smag til brødet?
>
> Hvorfor så putte dem i?
For syns skyld, tænker jeg.
Det er rigtigt at hørfrø går mere eller mindre ufordøjede gennem
systemet (det kan enhver der har arbejdet på plejehjem bevidne).
Der er dog én ting jeg tror man får glæde af ved hørfrø, og det er
de vandopløselige fibre — det er dem der danner “slim†hvis man
lægger hørfrøene i vand — som skulle være gavnlige for kroppen, i
stil med de vandopløselige fibre i fx havre og rug.
En anden ting ku' måske være at hørfrøene opsuger vand og derved
er med til at holde brødet frisk længere?
Netop for at undgå at hørfrøene bare ryger ud igen, har jeg nogle
gange malet dem på kaffekværnen inden jeg kom dem i dejen — det
giver en lidt nøddeagtig smag til brødet, men man mister så det
visuelle indtryk (jeg bager af hjemmekværnet fuldkornsmel, så
brødet bliver meget mørkt, selv når der ikke er hørfrø i, måske
vil det have en hel anden effekt hvis man kommer malede hørfrø i
et hvidt hvedebrød — det vil jeg overlade til gruppen her).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Kurt Hansen (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 19-06-11 08:19 |
|
Sun, 19 Jun 2011 06:10:50 +0000 (UTC) skrev Klaus Alexander Seistrup:
>Kurt Hansen skrev:
>
>> Det er jo så moderne at komme f.eks. hørfrø i (rug)brød, men
>> de går vel ufordøjede igennem systemet, så man ikke får fat i
>> indholdet. og hele frø afgiver vel heller ikke smag til brødet?
>>
>> Hvorfor så putte dem i?
>For syns skyld, tænker jeg.
That's my point.
>Det er rigtigt at hørfrø går mere eller mindre ufordøjede gennem
>systemet (det kan enhver der har arbejdet på plejehjem bevidne).
>Der er dog én ting jeg tror man får glæde af ved hørfrø, og det er
>de vandopløselige fibre — det er dem der danner “slim” hvis man
>lægger hørfrøene i vand — som skulle være gavnlige for kroppen, i
>stil med de vandopløselige fibre i fx havre og rug.
Tamam, det er noteret.
>Netop for at undgå at hørfrøene bare ryger ud igen, har jeg nogle
>gange malet dem på kaffekværnen inden jeg kom dem i dejen — det
>giver en lidt nøddeagtig smag til brødet, men man mister så det
>visuelle indtryk (jeg bager af hjemmekværnet fuldkornsmel, så
>brødet bliver meget mørkt, selv når der ikke er hørfrø i, måske
>vil det have en hel anden effekt hvis man kommer malede hørfrø i
>et hvidt hvedebrød — det vil jeg overlade til gruppen her).
Jeg skal gerne gøre forsøget, men vi (to personer) har svært ved at
følge med til at fortære alt det brød jeg bager, selv om jeg halverer
opskrifterne
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
| |
Allan Vebel (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 19-06-11 12:04 |
|
Kurt Hansen skrev:
> vi (to personer) har svært ved at følge med til
> at fortære alt det brød jeg bager, selv om jeg
> halverer opskrifterne
Brød kan fryses, det har Hatting, Kohberg og
mange andre praktiseret gennem mange år.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk | http://html-faq.dk
| |
Martin Larsen (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 19-06-11 20:58 |
|
Kurt Hansen wrote:
> Tamam, det er noteret.
Tamam, Du har vist været i Tyrkiet
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 12:33 |
|
Kurt Hansen skrev:
> Jeg skal gerne gøre forsøget, men vi (to personer) har svært
> ved at følge med til at fortære alt det brød jeg bager, selv
> om jeg halverer opskrifterne
Jeg kender det, men så må man bare væbne sig med tålmodighed til
når gennem listen på det der skal prøves.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 12:34 |
|
Allan Vebel skrev:
> Brød kan fryses, det har Hatting, Kohberg og
> mange andre praktiseret gennem mange år.
Det er vel bare at rulle snebolden foran sig? PÃ¥ et tidspunkt
skal brødene vel spises…
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Allan Vebel (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 19-06-11 12:43 |
|
Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Det er vel bare at rulle snebolden foran sig?
> På et tidspunkt skal brødene vel spises…
Jo, men Kurt halverer opskriften - det er der
ingen grund til, når man bare kan lægge sit
brød i fryseren. Så kan altid servere friskbagt
brød når der kommer uventede gæster.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk | http://html-faq.dk
| |
Kurt Hansen (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 19-06-11 13:13 |
|
Sun, 19 Jun 2011 13:42:44 +0200 skrev Allan Vebel:
>Klaus Alexander Seistrup skrev:
>
>> Det er vel bare at rulle snebolden foran sig?
>> På et tidspunkt skal brødene vel spises…
>
>Jo, men Kurt halverer opskriften - det er der
>ingen grund til, når man bare kan lægge sit
>brød i fryseren. Så kan altid servere friskbagt
>brød når der kommer uventede gæster.
Jeg har en fuldautomatisk 40 mm Bofors i firlingaffutage i hvert
hjørne af grunden. Vi får INGEN uventede gæster her!
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
| |
folmer@rasmussen.dk (19-06-2011)
| Kommentar Fra : folmer@rasmussen.dk |
Dato : 19-06-11 13:50 |
|
On Sun, 19 Jun 2011 14:13:16 +0200, Kurt Hansen <kurt@ugyldig.invalid>
wrote:
>Sun, 19 Jun 2011 13:42:44 +0200 skrev Allan Vebel:
>
>>Klaus Alexander Seistrup skrev:
>>
>>> Det er vel bare at rulle snebolden foran sig?
>>> På et tidspunkt skal brødene vel spises…
>>
>>Jo, men Kurt halverer opskriften - det er der
>>ingen grund til, når man bare kan lægge sit
>>brød i fryseren. Så kan altid servere friskbagt
>>brød når der kommer uventede gæster.
>
>Jeg har en fuldautomatisk 40 mm Bofors i firlingaffutage i hvert
>hjørne af grunden. Vi får INGEN uventede gæster her!
>--
Jeg kan forstå at du sidder i spjældet i USA med internetadgang. Hvad
fanden har du lavet derovre?
--
Venlig hilsen
Folmer
| |
Kurt Hansen (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 19-06-11 18:20 |
|
Sun, 19 Jun 2011 14:49:59 +0200 skrev folmer@rasmussen.dk:
>On Sun, 19 Jun 2011 14:13:16 +0200, Kurt Hansen <kurt@ugyldig.invalid>
>wrote:
>
>>Sun, 19 Jun 2011 13:42:44 +0200 skrev Allan Vebel:
>>
>>>Klaus Alexander Seistrup skrev:
>>>
>>>> Det er vel bare at rulle snebolden foran sig?
>>>> På et tidspunkt skal brødene vel spises…
>>>
>>>Jo, men Kurt halverer opskriften - det er der
>>>ingen grund til, når man bare kan lægge sit
>>>brød i fryseren. Så kan altid servere friskbagt
>>>brød når der kommer uventede gæster.
>>
>>Jeg har en fuldautomatisk 40 mm Bofors i firlingaffutage i hvert
>>hjørne af grunden. Vi får INGEN uventede gæster her!
>Jeg kan forstå at du sidder i spjældet i USA med internetadgang. Hvad
>fanden har du lavet derovre?
Jeg kom bare til at sige "Ich bin ein Laden" og så var fanden løs i
Elm Street
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
| |
Jens Bruun (22-06-2011)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 22-06-11 14:42 |
|
Allan Vebel <spam@do.not> skrev i meddelelsen
4dfde0b1$0$311$14726298@news.sunsite.dk:
>> Det er vel bare at rulle snebolden foran sig?
>> På et tidspunkt skal brødene vel spises.
>
> Jo, men Kurt halverer opskriften - det er der
> ingen grund til, når man bare kan lægge sit
> brød i fryseren. Så kan altid servere friskbagt
> brød når der kommer uventede gæster.
Der er ikke meget "friskbagt" ved brød, man hiver op af fryseren. Friskbagt
brød er... friskbagt.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Martin Larsen (24-06-2011)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 24-06-11 09:44 |
|
Jens Bruun wrote:
> Der er ikke meget "friskbagt" ved brød, man hiver op af fryseren.
Jo, hvis du ikke bare det helt færdigt og giver det nogle minutter i
ovnen. Så vil de færreste kunne afgøre om det har været frosset.
| |
Max (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-06-11 12:38 |
|
Hej Kurt
> Hvorfor så putte dem i?
De går ihvertfald ikke ufordøjede igennem
systemet, det kan mange mennesker med
alt tydelighed registrere når de spiser brød
med hørfrø, ligeledes er de giftige at indtage
i for store mængder.
Tænk på kommen i ost, det ser også ufordøjet
ud, men ingen vil vel tænke på at de kunne
undværes.
--
Mvh
Max
| |
Cykelsmeden (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Cykelsmeden |
Dato : 19-06-11 14:00 |
|
Den 19-06-2011 13:38, Max skrev:
> De går ihvertfald ikke ufordøjede igennem
> systemet, det kan mange mennesker med
> alt tydelighed registrere når de spiser brød
> med hørfrø, ligeledes er de giftige at indtage
> i for store mængder.
Det var engang ganske almindeligt for personer med maveproblemer at
indtage en daglig kop te lavet på hørfrø.
Hørfrøets olie indeholder iøvrigt pæne mængder flerumættede fedtsyrer.
//finn
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 15:38 |
|
Max skrev:
> De går ihvertfald ikke ufordøjede igennem
> systemet, det kan mange mennesker med
> alt tydelighed registrere når de spiser brød
> med hørfrø,
Hvordan kan folk “med al tydelighed†registrere det?
> ligeledes er de giftige at indtage
> i for store mængder.
Det har næppe nogen relevans i de mængder hørfrø findes i brød.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Max (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-06-11 16:32 |
|
Hej Klaus
> Hvordan kan folk "med al tydelighed" registrere det?
Kender du begrebet "tyndskid" ?
--
Mvh
Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 17:30 |
|
Max skrev:
>> Hvordan kan folk "med al tydelighed" registrere det?
>
> Kender du begrebet "tyndskid" ?
Ja, det gør jeg da — og formentlig bedre end du kan forestille dig.
Men hvis man ikke får tyndskid af at spise 3 spsk kværnede hørfrø
om dagen, får man det næppe af at spise brød med hørfrø i.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Max (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-06-11 17:37 |
|
Hej Klaus
> Men hvis man ikke får tyndskid af at spise 3 spsk kværnede hørfrø
> om dagen, får man det næppe af at spise brød med hørfrø i.
Nej, men nogen får det altså af bare at spise brødet.
--
Mvh
Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-11 19:22 |
|
Max skrev:
> Nej, men nogen får det altså af bare at spise brødet.
Nu var det hørfrø vi snakkede om, og ikke brød generelt.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Max (19-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-06-11 19:33 |
|
Hej Klaus
>> Nej, men nogen får det altså af bare at spise brødet.
>
> Nu var det hørfrø vi snakkede om, og ikke brød generelt.
Nej, snakken var om hørfrø i brød.
--
Mvh
Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (20-06-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 20-06-11 09:35 |
|
Max skrev:
> snakken var om hørfrø i brød.
Ja, og folk får hverken mere eller mindre tyndskid af at der er en
smule hørfrø i brødet.
Slut herfra.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 15hh3hyXm4PZDgynbtuA2d6xC3mi8o6Td4
| |
Max (20-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 20-06-11 09:46 |
|
Hej Klaus
> Slut herfra.
Eftersom du åbenbart heller ikke har styr på den
sag, så er det nok også bedst at du slutter.
--
Mvh Max
| |
Henrik (21-06-2011)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 21-06-11 16:08 |
|
On 19 Jun., 07:24, Kurt Hansen <k...@ugyldig.invalid> wrote:
> Det er jo så moderne at komme f.eks. hørfrø i (rug)brød,
>
> Hvorfor så putte dem i?
> --
Hørfrø bruges også til utætte kølesystemer på en bil ... tænk lige
over det
| |
Kurt Hansen (22-06-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 22-06-11 04:56 |
|
Tue, 21 Jun 2011 15:07:33 -0700 (PDT) skrev Henrik:
>On 19 Jun., 07:24, Kurt Hansen <k...@ugyldig.invalid> wrote:
>> Det er jo så moderne at komme f.eks. hørfrø i (rug)brød,
>>
>> Hvorfor så putte dem i?
>Hørfrø bruges også til utætte kølesystemer på en bil ... tænk lige
>over det
Av, av, av, det kunne godt gå hen og give problemer med outputtet, når
brødet er fordøjet
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.
| |
Max (22-06-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 22-06-11 07:04 |
|
Hej Henrik
> Hørfrø bruges også til utætte kølesystemer på en bil ... tænk lige
> over det
Det gør kanel også.
--
Mvh Max
| |
Cykelsmeden (22-06-2011)
| Kommentar Fra : Cykelsmeden |
Dato : 22-06-11 07:44 |
|
Den 22-06-2011 00:07, Henrik skrev:
> Hørfrø bruges også til utætte kølesystemer på en bil ... tænk lige
> over det
Det er da smartere end bleer, hvis man er lidt utæt
//finn
| |
|
|