/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Køkkenindretning
Fra : Kurt Hansen


Dato : 08-06-11 06:43

Hvis jeg skulle have/lave nyt køkken i dag, ville Invita og de andre
nok ikke være mit første mål. Jeg forestiller mig bare, at deres
standardskabe er lige som dem vi har.

Mit stigende engagement i køkkenet får også min irritation til at
stige. Jeg er vant til at tænke rationelt og praktisk. Når jeg så
trækker en skuffe ud og kigger ned på låget af en masse glas og
krukker i vidt forskellig størrelse, hele og åbne kartonpakker, breve
med krydderier o.s.v., klasker jeg mig på panden. Man skal jo have det
hele op for at se hvad det er.

Nu er der jo både overskabe og underskabe. Overskabene er ikke så
dybe, men dog dybe nok til, at hvis man skal udnytte rumfanget, skal
poser og krukker stå 2-3 bag hinanden. Igen rode-rage for at finde det
man skal bruge.

Teoretisk set ville hylder eller flade skabe være at foretrække, men
netop vægplads er jo ikke det der er meget af i et køkken. Vil man så
også have alle sine krydderier stillet op så man kan overskue dem,
løber man jo hurtigt tør for lodrette flader.

Jeg kan godt se dilemmaet; man kan ikke få det hele - med mindre man
indretter sit køkken som et reservedelslager i industrien. Det ville
være ultra-rationelt, men heller ikke særligt charmerende og jeg
driver jo heller ikke højskole eller en militærforlægning. Vi er trods
alt kun to til dagligt.

Er der nogen her der har foretaget sig noget bevidst m.h.t. til
indretning af "arbejdspladsen"? Købt et særligt skab/møbel, hængt
hylder op, anskaffet et stort antal glas/krukker/dåser/Tupperware til
opbevaring og hvordan er disse placeret?

Jeg lægger op til en generel debat. Dukker der specifikke ting op,
tager vi dem i næste omgang.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.

 
 
Cykelsmeden (08-06-2011)
Kommentar
Fra : Cykelsmeden


Dato : 08-06-11 09:53

Den 08-06-2011 07:42, Kurt Hansen skrev:
> Er der nogen her der har foretaget sig noget bevidst m.h.t. til
> indretning af "arbejdspladsen"? Købt et særligt skab/møbel, hængt
> hylder op, anskaffet et stort antal glas/krukker/dåser/Tupperware til
> opbevaring og hvordan er disse placeret?
lodrette skabe ~40cm brede og i fuldhøjde, hvor man trækker hele skabet
ud, og så har adgang til alle hylder fra begge sider, er imho. det
bedste man kan gøre. Tyskerne startede med det fo ~25 år siden, hvor jeg
så det første gang.


//finn

Max (08-06-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 08-06-11 15:53

Hej Cykelsmeden

> lodrette skabe ~40cm brede og i fuldhøjde, hvor man trækker hele
> skabet ud, og så har adgang til alle hylder fra begge sider, er imho.
> det bedste man kan gøre. Tyskerne startede med det fo ~25 år siden,
> hvor jeg så det første gang.


Nemlig, og hylderne er af metaltråd så intet kan gemme sig, det
er genialt. Var med til at sætte dem op i et køkken for nogle år
siden og har svoret at sådan nogle skal jeg også have ved næste
køkkenskift.

Forøvrigt laver man jo ikke køkkener idag, men laver udstillingsvinduer,
et rigtigt køkken skal designes med en skridttæller, det er jo en
arbejdsplads og det kan da ikke være meningen man skal rende sig
ihjel for at lave mad.

--
Mvh
Max



Hanne (08-06-2011)
Kommentar
Fra : Hanne


Dato : 08-06-11 08:47

On Jun 8, 7:42 am, Kurt Hansen <k...@ugyldig.invalid> wrote:
> Hvis jeg skulle have/lave nyt k kken i dag, ville Invita og de andre
> nok ikke v re mit f rste m l. Jeg forestiller mig bare, at deres
> standardskabe er lige som dem vi har.
>
> Mit stigende engagement i k kkenet f r ogs min irritation til at
> stige. Jeg er vant til at t nke rationelt og praktisk. N r jeg s
> tr kker en skuffe ud og kigger ned p l get af en masse glas og
> krukker i vidt forskellig st rrelse, hele og bne kartonpakker, breve
> med krydderier o.s.v., klasker jeg mig p panden. Man skal jo have det
> hele op for at se hvad det er.
>
> Nu er der jo b de overskabe og underskabe. Overskabene er ikke s
> dybe, men dog dybe nok til, at hvis man skal udnytte rumfanget, skal
> poser og krukker st 2-3 bag hinanden. Igen rode-rage for at finde det
> man skal bruge.
>
> Teoretisk set ville hylder eller flade skabe v re at foretr kke, men
> netop v gplads er jo ikke det der er meget af i et k kken. Vil man s
> ogs have alle sine krydderier stillet op s man kan overskue dem,
> l ber man jo hurtigt t r for lodrette flader.
>
> Jeg kan godt se dilemmaet; man kan ikke f det hele - med mindre man
> indretter sit k kken som et reservedelslager i industrien. Det ville
> v re ultra-rationelt, men heller ikke s rligt charmerende og jeg
> driver jo heller ikke h jskole eller en milit rforl gning. Vi er trods
> alt kun to til dagligt.
>
> Er der nogen her der har foretaget sig noget bevidst m.h.t. til
> indretning af "arbejdspladsen"? K bt et s rligt skab/m bel, h ngt
> hylder op, anskaffet et stort antal glas/krukker/d ser/Tupperware til
> opbevaring og hvordan er disse placeret?
>
> Jeg l gger op til en generel debat. Dukker der specifikke ting op,
> tager vi dem i n ste omgang.
> --
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
>
> S ges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.

Jeg bor til leje - og har gjort det en del forskellige steder, normalt
med et noget tilfældigt indrettet køkken, så jeg har desværre ikke
været ude i at indrette mit perfekte køkken.

Nu ved jeg godt, at du spurgte efter lidt mere fantastiske løsninger,
men lige præcis den med kryderiskuffen har jeg nu alligevel et forslag
til: skriv oven på lågene. Det redder ikke diverse poser, men det
hjælper rigtigt meget på glassene.

Mvh
Hanne

Heidi (09-06-2011)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 09-06-11 20:41



>"Hanne" skrev i meddelelsen
>news:3c901cc2-8806-487b-9085-316ef139f78a@k6g2000yqc.googlegroups.com...

>Nu ved jeg godt, at du spurgte efter lidt mere fantastiske løsninger,
>men lige præcis den med kryderiskuffen har jeg nu alligevel et forslag
>til: skriv oven på lågene. Det redder ikke diverse poser, men det
>hjælper rigtigt meget på glassene.

Er enig i det med krydderierne. Jeg har en hel bred skuffe under kogepladen,
som er helliget krydderier mv. Alt står i glas/krukker mv. (behøver ikke
være ens, jeg genbruger også diverse glas fra feks. marmelade), med etiket
på toppen, og i alfabetisk rækkefølge. Lidt autist er man vel altid - og det
er lynhurtigt at finde det man skal bruge. Og jeg har MANGE krydderier!
Udtræksskabet de andre nævner har vi også - og det er ganske rigtigt også
guld værd.

--
Heidi


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste