"
-max-" <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4d74df85$0$23758$14726298@news.sunsite.dk...
> On 07-03-2011 19:40, Marianne wrote:
>> Hej
>>
>> Jeg har brug for assistance! I går fik jeg - i lufthavnen i Frankfurt af
>> alle steder - en pragtfuld sandwich. Brødet var en stor kringle, som jeg
>> synes smagte lidt af kommen. Men man kunne ikke se kommenfrøene. Kringlen
>> var lige så stor som en bagel, bare i kringleform, og jeg synes også
>> konsistensen mindede om sådan bagels - altså kogt før bagningen.
>>
>> Dem vil jeg gerne prøve at lave selv, men fik desværre ikke fat i navnet.
>> B... (eller) R ... og den endte på 'zel'.
>>
>> Kan nogen hjælpe?
>>
>> (Der er masser af kommenkringleopskrifter på nettet. Men de drysses med
>> kommen ...)
>>
>>
>> mvh
>> Marianne
>>
>>
> Pretzel
>
http://en.wikipedia.org/wiki/Pretzel
>
> Det var måske ikke sådan en du fik, men det er en kringle
> og den er oprindelig tysk, det specielle er at den er lud
> behandlet, det gir vidst en speciel overflade.. yummi
>
-max-
Jo - det var lige den
Men jeg ser, at der ikke er kommen i. Det troede
jeg ellers pga den lidt specielle smag.
Men den der Natron-Laufe 4% NaOH per analysum ... 'hvordan skaffer man den?
Der står: Die Natronlauge bekommt man im Chemikalienhandel oder in der
Apotheke "per analysum" ist eine hohe Qualität' Jeg tror ikke mit lokale
apotek er leveringsdygtige?
mvh
Marianne