/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Støbeform til æg!
Fra : Hauge


Dato : 08-12-10 20:22

Hejsa

Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?

Jeg vil gerne lave skiden-æg til dessert, der selvfølgelig ikke skal
være hårdkogte æg med sennepssovs, men en ægte dessert, så folk bliver
overraskede

Mvh Hauge

 
 
Bjarne Holm Lorenzen (08-12-2010)
Kommentar
Fra : Bjarne Holm Lorenzen


Dato : 08-12-10 21:24

On Wed, 08 Dec 2010 20:21:47 +0100, Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk>
wrote:

>Hejsa
>
>Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?
>
>Jeg vil gerne lave skiden-æg til dessert, der selvfølgelig ikke skal
>være hårdkogte æg med sennepssovs, men en ægte dessert, så folk bliver
>overraskede

Hej

Kunst og køkkentøj vil jeg tro,
http://www.kunstogkokkentoj.dk/items.php?vgid=509

/Bjarne

Max (08-12-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 08-12-10 21:48

Hej Hauge

> Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?


Panduro Hobby, men det er måske sæsonvare som de
kun har til påske.

--
Mvh
Max



Hauge (11-12-2010)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 11-12-10 12:51

Den 08-12-2010 20:21, Hauge skrev:
> Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?

Jeg takker for svarene, omend sådanne forme ikke er specielt billige.

Mvh Hauge

cykelsmeden (11-12-2010)
Kommentar
Fra : cykelsmeden


Dato : 11-12-10 13:41

Den 11-12-2010 12:50, Hauge skrev:
>> Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?
>
> Jeg takker for svarene, omend sådanne forme ikke er specielt billige.
>
> Mvh Hauge
Har lige siddet og ledt efter noget specielt "porcelænsgips" til
støbning af figurer. I den forbindelse var der adskillige tilbud på
2komponent siliconegummi til fremstilling af støbeforme. måske det var
en vej?

//finn


Max (11-12-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-12-10 14:04

Hej Finn

> Har lige siddet og ledt efter noget specielt "porcelænsgips" til
> støbning af figurer. I den forbindelse var der adskillige tilbud på

Et handelsnavn for den slags gips er "Ceramofix".

--
Mvh
Max



cykelsmeden (11-12-2010)
Kommentar
Fra : cykelsmeden


Dato : 11-12-10 20:12

Den 11-12-2010 14:04, Max skrev:
>> Har lige siddet og ledt efter noget specielt "porcelænsgips" til
>> > støbning af figurer. I den forbindelse var der adskillige tilbud på
> Et handelsnavn for den slags gips er "Ceramofix".

Tak!

kender du produktet?

Min far lavede en del julenisser, hvor de første 10 var alm. gips.
De næste par hundrede var i noget han kaldte "porcelænsgips".
De vejer næsten det dobbelte, er enormt hårde og har en noget mørkere -
leragtig farve.
Nu fandt jeg siliconeformene, og kunne selv tænke mig at prøve, men det
ska' sg' vær' det rigtige pro-materiale

//finn


Max (11-12-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-12-10 23:03

Hej Finn

>> Et handelsnavn for den slags gips er "Ceramofix".
>
> Tak!

Velbekomme

> kender du produktet?


Ja, det er som at arbejde med gips, men det giver en meget
glattere overflade, og så kan figurene tåle at stå ude i regn
og frost uden problemer. Men jeg har da også støbt med
almindelig cement og Alfix, det virker også fint. Jeg har
været på jagt efter noget Polymerbeton til at støbe med,
det minder om glasfiber. Men det kan jeg kun finde i
tyskland og i store mængder.

--
Mvh
Max



Hauge (11-12-2010)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 11-12-10 14:11

Den 11-12-2010 13:41, cykelsmeden skrev:
> Har lige siddet og ledt efter noget specielt "porcelænsgips" til
> støbning af figurer. I den forbindelse var der adskillige tilbud på
> 2komponent siliconegummi til fremstilling af støbeforme. måske det var
> en vej?

Det er også det samme jeg er kommet frem til, så får man også en
størrelse der passer med et ægte! æg, og ikke et der er fra en struds

Tak for forslaget.

Men kan da se, at det vil knibe at nå at lave støbeform og få øvelse i
at lave æg, inden nytårsaften, så det må blive engang senere.
Det var selvfølgelig en god idé til dessert til en påskemiddag, når den
tid er.
Godt man har fået indkøbt en del fra Texturas, så der kan leges.

Mvh Hauge

H@nsen (18-12-2010)
Kommentar
Fra : H@nsen


Dato : 18-12-10 12:00

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen
news:8ma47tF6r1U1@mid.individual.net...
> Hejsa
>
> Hvor køber man, hvis det er muligt, en to-delt støbeform til æg?
>
> Jeg vil gerne lave skiden-æg til dessert, der selvfølgelig ikke skal være
> hårdkogte æg med sennepssovs, men en ægte dessert, så folk bliver
> overraskede
>
> Mvh Hauge

Det kommer jo an på hvordan du vil lave dine dessert-æg.
Jeg har set en opskrift,- husker ikke hvor og præcis hvordan, men det var
noget med at udpuste nogle æg og ved hjælp af en sprøjte først skylle
æggeskallen invendig, derefter sprøjte "noget" måske noget trøffelmasse
eller lignende ind i ægget. Massen stivner du piller ægget... Enten piller
du selv ægget og overtrækker med hvid chokolade eller du serverer ægget i
skallen og lader gæsten pille det og vupti ligger der et lækkert dessertæg
indeni.


Hauge (18-12-2010)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 18-12-10 12:03

Den 18-12-2010 11:59, H@nsen skrev:
> Det kommer jo an på hvordan du vil lave dine dessert-æg.

Jeg vil lave det, så de har samme tekstur som et "ægte" æg, så det
ligner og har samme konsistens som et kogt æg.
Det skal særveres som skidenæg, dvs. som pillet i en vanilje-lignende
sovs, så man ser ikke 100% overfladen af æg.
Men det er meningen, at når man gennemskærer ægget, så skal der være en
blomme i midten, der er svagt flydende, som smilende æg.
Men det skal selvfølgelig ikke smage som æg ;)

> Jeg har set en opskrift,- husker ikke hvor og præcis hvordan, men det
> var noget med at udpuste nogle æg og ved hjælp af en sprøjte først
> skylle æggeskallen invendig, derefter sprøjte "noget" måske noget
> trøffelmasse eller lignende ind i ægget. Massen stivner du piller
> ægget... Enten piller du selv ægget og overtrækker med hvid chokolade
> eller du serverer ægget i skallen og lader gæsten pille det og vupti
> ligger der et lækkert dessertæg indeni.

Takker for idéen.

Mvh Hauge

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste