|
| Brød - hvad gør jeg galt? Fra : Klaus Andersen |
Dato : 08-12-10 13:28 |
|
Hej alle sammen,
Jeg eksperimentere stadig med mine brødopskrifter og jeg har efterhånden
fundet en favorit, hvad smag angår, men skorpen blive lige vel kraftig. Hvad
mon jeg gør forkert?
jeg tager til et brød, 400 gr hvedemel og 100 gr rugmel, 2½ dl vand, 25 gr
gær, 1 dl olivenolie, en lille teske salt og en halv teske sukker og mens
jeg blander tilsætter jeg yderligere ca. 100 gr hvedemel, indtil dejen
slipper fint og selv kan stå.
Så former jeg og snitter mit brød og drysser det med lidt mel og lader det
hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer og nu er det 3 gange så stort.
Efterfølgende bager jeg ved 220 grader i ca. 30 min. og brødet bliver til et
dejligt velsmagende brød, men ofte bliver skorpen altså temmelig kraftigt.
Hvad kan dette skyldes? Er det for høj temperatur, eller er det for lang
bagetid, eller er der en anden faktor der spiller ind?
Mvh
KA
| |
cykelsmeden (08-12-2010)
| Kommentar Fra : cykelsmeden |
Dato : 08-12-10 14:32 |
|
Den 08-12-2010 13:28, Klaus Andersen skrev:
> Efterfølgende bager jeg ved 220 grader i ca. 30 min. og brødet bliver til et
> dejligt velsmagende brød, men ofte bliver skorpen altså temmelig kraftigt.
>
> Hvad kan dette skyldes? Er det for høj temperatur, eller er det for lang
> bagetid, eller er der en anden faktor der spiller ind?
>
jeg plejer at smøre skorpen med mælk/vand/kaffe og skære et par sår,
inden den går i ovnen!
- ellers stort set samme process.
//finn
| |
Klaus Andersen (08-12-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Andersen |
Dato : 08-12-10 15:13 |
|
"cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i en meddelelse
news:4cff88c2$0$36581$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> jeg plejer at smøre skorpen med mælk/vand/kaffe og skære et par sår, inden
> den går i ovnen!
> - ellers stort set samme process.
Jeg ridser det også lige så det kan åbne sig, men har ikke prøvet at smøre
det med noget, tror jeg vil prøve at med mælk.
Som regel ser det nogenlunde sådan her ud: http://gratisupload.dk/vis/53332/
Mvh
KA
| |
Preben (08-12-2010)
| Kommentar Fra : Preben |
Dato : 08-12-10 16:15 |
|
Den 08.12.2010 kl. 13:28 skrev Klaus Andersen <klaus_andersen@yahoo.com>:
>
> Hvad kan dette skyldes? Er det for høj temperatur, eller er det for lang
> bagetid, eller er der en anden faktor der spiller ind?
>
Det lyder som for høj temperatur. Er du sikker på, at ovnen kun er 220
grader?
--
mvh/Preben
| |
Klaus Andersen (08-12-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Andersen |
Dato : 08-12-10 21:21 |
|
"Preben" <pranSLETDETTE@privat.dk> skrev i en meddelelse
news .vnehzodbqz68nt@preben-pc.flatrate.dk...
Den 08.12.2010 kl. 13:28 skrev Klaus Andersen <klaus_andersen@yahoo.com>:
>
> Hvad kan dette skyldes? Er det for høj temperatur, eller er det for lang
> bagetid, eller er der en anden faktor der spiller ind?
>
Det lyder som for høj temperatur. Er du sikker på, at ovnen kun er 220
grader?
--
Hmm... kan være jeg skal prøve mig frem med lidt lavere temperaturer
Mvh
KA
| |
cykelsmeden (08-12-2010)
| Kommentar Fra : cykelsmeden |
Dato : 08-12-10 21:47 |
|
Den 08-12-2010 21:21, Klaus Andersen skrev:
> Hmm... kan være jeg skal prøve mig frem med lidt lavere temperaturer
kontroller ovnens med et løst ovntermometer til få kr.
//finn
| |
Klaus Andersen (08-12-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Andersen |
Dato : 08-12-10 22:14 |
|
"cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i en meddelelse
news:4cffee81$0$36570$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Den 08-12-2010 21:21, Klaus Andersen skrev:
>> Hmm... kan være jeg skal prøve mig frem med lidt lavere temperaturer
> kontroller ovnens med et løst ovntermometer til få kr.
> //finn
>
Det er en rigtig god idé smed
Mvh
KA
| |
Otto (14-12-2010)
| Kommentar Fra : Otto |
Dato : 14-12-10 22:15 |
|
Klaus Andersen a écrit :
> Hej alle sammen,
>
> Jeg eksperimentere stadig med mine brødopskrifter og jeg har efterhånden
> fundet en favorit, hvad smag angår, men skorpen blive lige vel kraftig. Hvad
> mon jeg gør forkert?
>
> jeg tager til et brød, 400 gr hvedemel og 100 gr rugmel, 2½ dl vand, 25 gr
> gær, 1 dl olivenolie, en lille teske salt og en halv teske sukker og mens jeg
> blander tilsætter jeg yderligere ca. 100 gr hvedemel, indtil dejen slipper
> fint og selv kan stå.
>
> Så former jeg og snitter mit brød og drysser det med lidt mel og lader det
> hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer og nu er det 3 gange så stort.
>
> Efterfølgende bager jeg ved 220 grader i ca. 30 min. og brødet bliver til et
> dejligt velsmagende brød, men ofte bliver skorpen altså temmelig kraftigt.
>
> Hvad kan dette skyldes? Er det for høj temperatur, eller er det for lang
> bagetid, eller er der en anden faktor der spiller ind?
>
> Mvh
>
> KA
Jeg bager 4 brød ad gangen.
Jeg har vand i en bakke i bunden, så brødet får damp under bagningen.
220 minutter i 15 minutter, herefter en halv time på 200 grader.
Jeg bruger min egen surdej + 5 gram frisk gær, min 12 timer hævning.
Dejens tråde skal være lange.
Hvorfor bruger du så meget olie?
Har du prøvet med lidt mere vand i dejen?
| |
|
|