|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Meget bitter squash! Fra : uh
 | 
 Dato :  14-08-10 15:27
 | 
 |  | 
 
            Andre end mig der har oplevet det?
 For første gang har jeg prøvet at sætte tænderne i en sådan - DET var ikke 
 sjovt.
 Da jeg deler ud til højre og venstre af disse squash fra vores have, har 
 også mine børn været ude for det. Vi er enige om at de ikke er almindelig 
 bitre, som en agurk kunne være i gamle dage, de er totalt uspiselige!
 Nogen som også har prøvet det, og/eller kan bidrage med relevante 
 oplysninger ang. fænomenet? Jeg kan ikke forstå, hvis årsagen kun skulle 
 være tørke, for meget gødning o. l., vi har vel 8-10 planter ialt. Vil nu 
 forsøge at lokalisere om det er en enkelt plante som bærer disse, bliver jo 
 så nødt til at smage på alle høstede squash    Mvh uh 
            
             |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-08-10 11:23
 | 
 |  | 
 
            On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:
 > Nogen som også har prøvet det, og/eller kan bidrage med relevante
 > oplysninger ang. fænomenet? Jeg kan ikke forstå, hvis årsagen kun skulle
 > være tørke, for meget gødning o. l., vi har vel 8-10 planter ialt. Vil nu
 > forsøge at lokalisere om det er en enkelt plante som bærer disse, bliver jo
 > så nødt til at smage på alle høstede squash    Det skyldes formentlig forurening med vilde græskar i det frøparti, du
 har sået. Den pågældende plante kan trækkes op, og det er bestemt
 langt fra sikkert, alle frø fra den pose har problemet. Du kan nøjes
 med at smage en grønsag fra hver plante, men det er klart, at hvis de
 er høstet, er det for sent med den approach. Skær et meget lille
 stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være
 rigeligt til at smage, om du har fat i en bitter en...
 I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
 ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
 diaré mv).
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
            
             |  |  | 
  uh (14-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  14-08-10 21:52
 | 
 |  | 
 
 "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
 news:b68c5ea2-3a14-435e-9790-1e30f88fca60@v41g2000yqv.googlegroups.com...
 > On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:
 
 Skær et meget lille
 > stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være
 > rigeligt til at smage, om du har fat i en bitter en...
 
 
 > I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
 > ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
 > diaré mv).
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Ved du hvilket giftstof der er tale om?
 
 mvh uh
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Paulin (6310) (14-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin (6310)
 | 
 Dato :  14-08-10 21:55
 | 
 |  | 
 
            uh har bragt dette til os:
 > Andre end mig der har oplevet det?
 2 gange for et år eller 2 siden måtte min kone smide en sammenkogt ret 
 i skraldespanden af samme årsag - squash´ne var af egen avl og var vel 
 ud af en 20-30 stykker.
 -- 
 Med venlig hilsen
        Hans
www.zofiaoghans.dk |  |  | 
  uh (14-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  14-08-10 22:12
 | 
 |  |  |  |  | 
   Erik Olsen (15-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  15-08-10 09:00
 | 
 |  |  |  |  | 
    uh (16-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  16-08-10 09:07
 | 
 |  | 
 
 "Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i meddelelsen
 news:4c679ebd$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
 > uh wrote:
 > Det er et velkendt fænomen at f. eks. asier kan være bitre, derfor smager
 > man altid på hver enkelt når man skræller dem.
 >
 > --
 > Venlig hilsen/Best regards
 > Erik Olsen
 
 Ja, netop, det mener jeg enhver husmor er klar over, ellers kan man jo
 ødelægge alt det syltede - men nu er squash jo ikke heeeeelt det samme som
 asier, og jeg har aldrig været ude for/eller hørt om bitre squash, før min
 søn fortalte om sin ubehagelige oplevelse. I øvrigt smagte man jo også i
 gamle dage på salatagurkerne, et lille hak i den nederste stilkende for at
 bedømme dem.
 
 Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).
 
 Mvh uh
 
 
 
 |  |  | 
     V Hansen (16-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : V Hansen
 | 
 Dato :  16-08-10 13:14
 | 
 |  | 
 
 > Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).
 >
 > Mvh uh
 
 Lige et spørgsmål,
 er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne ?
 mvh
 Vibeke
 
 
 
 |  |  | 
      uh (16-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  16-08-10 21:31
 | 
 |  | 
 
 "V Hansen" <vibs@profibermail.dk> skrev i meddelelsen
 news:4c692b88$0$277$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 >
 >> Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).
 >>
 >> Mvh uh
 >
 > Lige et spørgsmål,
 > er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne
 > ?
 > mvh
 > Vibeke
 
 
 Hos mig er det de grønne - mest almindelige du ser hele året næsten i
 butikkrene. Om det også kan være tilfældet i de gule ved jeg ikke, men
 hvorfor ikke? Læste et sted - mener jeg - at det også kan overgå
 Honningmeloner.
 mvh uh
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (17-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  17-08-10 05:28
 | 
 |  | On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:
 
 > er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne ?
 
 Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
 spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
 og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
 laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
 frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
 drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
 bestøvning.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
   V Hansen (18-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : V Hansen
 | 
 Dato :  18-08-10 23:38
 | 
 |  | 
 
 "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
 news:dc54f4f6-c2fd-4d96-b6f5-1104c219b082@l20g2000yqm.googlegroups.com...
 > On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:
 >
 >> er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de
 >> grønne ?
 >
 > Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
 > spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
 > og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
 > laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
 > frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
 > drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
 > bestøvning.
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Mon det så er det samme bitterstof som førhen godt kunne optræde i agurker,
 og som man skrællede agurkerne for at blive fri for, og som også var i
 stilkenden ?
 Det er heldigvis avlet ud.
 
 mvh
 Vibeke
 
 
 
 |  |  | 
    Hans Paulin (6310) (19-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin (6310)
 | 
 Dato :  19-08-10 05:28
 | 
 |  | 
 
            Den 19-08-2010, skrev V Hansen:
 > "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 > news:dc54f4f6-c2fd-4d96-b6f5-1104c219b082@l20g2000yqm.googlegroups.com...
 >> On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:
 >>
 >> Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
 >> spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
 >> og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
 >> laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
 >> frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
 >> drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
 >> bestøvning.
 >>
 >> Mvh
 >> Kevin Borbye Edelvang
 >
 > Mon det så er det samme bitterstof som førhen godt kunne optræde i agurker, 
 > og som man skrællede agurkerne for at blive fri for, og som også var i 
 > stilkenden ?
 > Det er heldigvis avlet ud.
 Det virker 100 gange værre!    - man får hurtigt spyttet maden ud igen 
   -- 
 Med venlig hilsen
        Hans
www.zofiaoghans.dk |  |  | 
  Peter Dalgaard (14-08-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Dalgaard
 | 
 Dato :  14-08-10 22:18
 | 
 |  | On Sat, 14 Aug 2010 22:52:24 +0200, uh wrote:
 
 > "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
 > news:b68c5ea2-3a14-435e-9790-1e30f88fca60@v41g2000yqv.googlegroups.com...
 >> On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:
 >
 > Skær et meget lille
 >> stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være rigeligt
 >> til at smage, om du har fat i en bitter en...
 >
 >
 >> I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
 >> ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
 >> diaré mv).
 >>
 >> Mvh
 >> Kevin Borbye Edelvang
 >
 > Ved du hvilket giftstof der er tale om?
 >
 > mvh uh
 
 Cucurbitacin, ligesom i bitre agurker, så vidt jeg ved.
 
 
 
 --
 Peter Dalgaard
 Center for Statistics, Copenhagen Business School
 Phone: (+45)38153501
 Email: pd.mes@cbs.dk  Priv: PDalgd@gmail.com
 
 
 |  |  | 
 |  |