/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
fløde katofler i ovn
Fra : Bo M. Mogensen


Dato : 24-05-10 13:28

plejer at ligger nogen skive skåret kartofler under lamme stegen når jeg
altså laver lam - men blev så noget traumatiseret en gang over de ikke
havde fået nok og min gæst sagde rod "frugter" altså kartofler kan tager alt
det varm det skal være - så sidste gang ga jeg dem 100 min med en ½ L
fløde - fløden var fordampet og de stakkel kartofler var totale kremeret til
en masse .. nogen bud på hvor længe ved hvilken temperatur ?

Mv.
Bo



 
 
Gamle (24-05-2010)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 24-05-10 15:11

Bo M. Mogensen wrote:
> plejer at ligger nogen skive skåret kartofler under lamme stegen når
> jeg altså laver lam - men blev så noget traumatiseret en gang over
> de ikke havde fået nok og min gæst sagde rod "frugter" altså
> kartofler kan tager alt det varm det skal være - så sidste gang ga
> jeg dem 100 min med en ½ L fløde - fløden var fordampet og de stakkel
> kartofler var totale
> kremeret til en masse .. nogen bud på hvor længe ved hvilken
> temperatur ?

Prøv at se denne opskrift
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=486

Mvh.
Torben



Bo M. Mogensen (24-05-2010)
Kommentar
Fra : Bo M. Mogensen


Dato : 24-05-10 21:18


"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:4bfa895e$0$274$14726298@news.sunsite.dk...
> Bo M. Mogensen wrote:
>> plejer at ligger nogen skive skåret kartofler under lamme stegen når
>> jeg altså laver lam - men blev så noget traumatiseret en gang over
>> de ikke havde fået nok og min gæst sagde rod "frugter" altså
>> kartofler kan tager alt det varm det skal være - så sidste gang ga
>> jeg dem 100 min med en ½ L fløde - fløden var fordampet og de stakkel
>> kartofler var totale
>> kremeret til en masse .. nogen bud på hvor længe ved hvilken
>> temperatur ?
>
> Prøv at se denne opskrift
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=486
>
jo tak det var godt nok ikke længe
ca. 12-14 min.
Mv
BMM



Gamle (25-05-2010)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 25-05-10 13:18

Bo M. Mogensen wrote:
> "Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:4bfa895e$0$274$14726298@news.sunsite.dk...
>> Prøv at se denne opskrift
>> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=486
>>
> jo tak det var godt nok ikke længe
> ca. 12-14 min.
> Mv
> BMM

Hej.

Du har ikke set rigtig efter hvad der stod.

kartoflerne:

Kartoflerne koges op med piskefløden, salt, peber og lidt reven muskatnød.

Lægges i ildfast fad og bages i ovn ved 180 grader i ca. 40 min. Lammestegen
krydres og brunes sammen halvdelen af rosmarinen og det knuste hvidløg.


Mvh.
Torben



Lars Kristensen (25-05-2010)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 25-05-10 17:07

Bo M. Mogensen wrote:
> plejer at ligger nogen skive skåret kartofler under lamme stegen når jeg
> altså laver lam - men blev så noget traumatiseret en gang over de ikke
> havde fået nok og min gæst sagde rod "frugter" altså kartofler kan tager alt
> det varm det skal være - så sidste gang ga jeg dem 100 min med en ½ L
> fløde - fløden var fordampet og de stakkel kartofler var totale kremeret til
> en masse .. nogen bud på hvor længe ved hvilken temperatur ?

Jeg er egentlig enig- Flødekartofler tager ikke skade af at få længe i
ovnen.
Når jeg laver det er det ofte i forbindelse med en eller anden steg.
I et velsmurt ildfast fad kommer jeg frosne skivede kartofler (jep her
er jeg doven), relativ groft skåret løg, massere af hele fed hvidløg
fordelt nogenlunde godt imellem hinanden. Oven på drysses salt, rigeligt
god peber og muskatnød. Piskefløde hældes over så det trækker
krydderierne med ned indtil det er nogenlunde halvejs op ad kartoflerne.
Fadet stilles nederst i oven ved 200-225 °C alt afhængig af hvad stegen
skal have til at starte med. Det gør ikke noget ovnen ikke er blevet
helt varm endnu.
Nu forbereder jeg stegen med salt, hvidløg eller hvad den nu skal have.
Når stegen er klar ryger den i ovnen midt i. Når stegen er brunet som
den skal, skrues temperaturen ned.
Der kigges jævnligt til kartoflerne fra de kommer ind. Når de får en
passende farve lægges staniol over fadet men ikke så det slutter helt
tæt. Kartoflerne får lov at stå sammen med stegen i ovnen. Når stegen er
færdig tages den ud og får lov at hvile. Kartoflerne bliver stående i
ovnen indtil servering. De har ved servering typisk fået imellem en time
eller halvanden. Hvis saucen virker lidt tynd kan man tage staniolen af
det sidste stykke tid således fordampningen kan blive lidt større.

Jeg har lavet flødekrtofler efter ovenstående fremgangsmåde mange gange
og det er sjældent gået galt. De er næsten altid dejlige bløde, lækre og
cremet men med en sprød stegeskorpe der ikke er brændt.

- Lars

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste