/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Maultasche
Fra : Jørgen


Dato : 30-03-10 22:18

Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"

Det er noget indbagt. Det er noget med dej. Der kan vist være meget
forskellige ting i. Men hvordan bruger man det? Hvordan serverer man det?

Halt's Maul betyder Hold kæft. En kæft er munden på en fisk. Men det giver
mig ingen mening. Tasche er jo den pose, man laver med dejen.

Er det en ret, vi kender hos os og serverer med sovs og kartofler? Eller
hvad?

Mvh Jørgen



 
 
Herluf Holdt, 3140 (30-03-2010)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 30-03-10 22:36

Jørgen skrev:

> Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"


Det er nogle fyldte pasta-tingester, som jeg ikke ved
hvad hedder på dansk. Retten er fra Baden-Württemberg.

Her er en norsk Wikiside, med billede:
http://no.wikipedia.org/wiki/Maultaschen


--
Herluf :·)


Herluf Holdt, 3140 (30-03-2010)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 30-03-10 22:53

Herluf Holdt, 3140 skrev:
> Jørgen skrev:
>
>> Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"
>
> Det er nogle fyldte pasta-tingester, som jeg ikke ved
> hvad hedder på dansk. Retten er fra Baden-Württemberg.
>
> Her er en norsk Wikiside, med billede:
> http://no.wikipedia.org/wiki/Maultaschen

På den italienske Wikipedia skriver de at det svarer til
"store ravioli" (Sono simili a dei grossi ravioli (ciascuno
di 8-12 centimetri).

Her er en opskrift på engelsk:
http://germanfood.about.com/od/meatbasedrecipesandmenu/r/maultaschen.htm

--
Herluf :·)


Alfred Bovin (01-04-2010)
Kommentar
Fra : Alfred Bovin


Dato : 01-04-10 10:36

"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> wrote in message
news:4bb272bb$0$284$14726298@news.sunsite.dk...

> Her er en opskrift på engelsk:

Gad vide hvordan engelsk smager.



Kasper Malmberg (01-04-2010)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 01-04-10 23:46

On 30 Mar., 23:17, "J rgen" <skj...@hotmail.com> wrote:
> Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"
>
> Det er noget indbagt. Det er noget med dej. Der kan vist v re meget
> forskellige ting i. Men hvordan bruger man det? Hvordan serverer man det?
>
> Halt's Maul betyder Hold k ft. En k ft er munden p en fisk. Men det giver
> mig ingen mening. Tasche er jo den pose, man laver med....

Nu er jeg ikke ret tysk-klog, kunne det ikke betyde mulepose. Det
giver da lidt mening.

Mvh
Malmberg

eljay (03-04-2010)
Kommentar
Fra : eljay


Dato : 03-04-10 00:20

Kasper Malmberg skrev:
> Nu er jeg ikke ret tysk-klog, kunne det ikke betyde mulepose. Det
> giver da lidt mening.
>

Iflg. ordbogen.com betyder det "kogt dej med fyld af kød eller
grøntsager". Altså det samme som ravioli.

eljay (03-04-2010)
Kommentar
Fra : eljay


Dato : 03-04-10 00:26

Wikipedia har denne forklaring: http://en.wikipedia.org/wiki/Maultasche

Max (03-04-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 03-04-10 08:02

Hej eljay

> Wikipedia har denne forklaring:
> http://en.wikipedia.org/wiki/Maultasche

Og læser man så dentyske udgave, ja så opdager
man at ordets oprindelige betydning er lussing.

--
Mvh
Max



smileymax (03-04-2010)
Kommentar
Fra : smileymax


Dato : 03-04-10 03:10

Jørgen wrote:
> Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"
>
> Det er noget indbagt. Det er noget med dej. Der kan vist være meget
> forskellige ting i. Men hvordan bruger man det? Hvordan serverer man det?
>
> Halt's Maul betyder Hold kæft. En kæft er munden på en fisk. Men det giver
> mig ingen mening. Tasche er jo den pose, man laver med dejen.
>
> Er det en ret, vi kender hos os og serverer med sovs og kartofler? Eller
> hvad?
>
> Mvh Jørgen

Lidt på et sidespor - ligner det det Japanere kalder
Gyoza, mine kinesiske venner kalder det Jiaozi.
I himalaya området, Tibet, Nepal, nord Indien kalder
de det Momo. Formen kan være forskellig, halvmåne-
eller cirkelformet, indholdet enten ren vegetar,
mest kål, eller forskellige kødfarser. Momo serveres
med en klar bullion evt drysset med frisk koriander
og en dip af grønne chili og friske tomater, soya
sauce er også et must. Her ude i Thailand er Dim Sum
versionen rimelig populær, med fyld af rejer og krabbe-
kød, findes frosne og ofte som fast food i 7elleven.
Link til forskellige landes versioner:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dumpling

Mine hjemmelavede fylder jeg som regel med en frikadelle
fars, min datter er mere til vegetar, kål og andre fint
snittede grøntsager. Forskellige dips, men Soya med ingefær
og chili/tomat er favoritterne. Dejen er en blødere standart
pasta dej, mindre æg mere vand, de må godt være lidt al dente
når de er dampede. -max-

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408919
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste