/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp til Pizza/Bage sten
Fra : Erik Poulsen


Dato : 23-02-10 13:54

Hejsa

Jeg overvejr kraftigt en Pizza/Bage sten. Bla. til "Verdens bedste brød".

Hvad bruger i?

Er der gode/billige alternativer til de færdiglavet?


På forhånd tak
Erik



 
 
Martin Larsen (23-02-2010)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 23-02-10 14:10

Erik Poulsen wrote:

> Hvad bruger i?

Jeg brugte meget min bagesten for nogle år siden, men efter vi fik vores
nye ovn, bruger jeg den ikke så tit da effekten er lille.

Vores gamle ovn kunne ikke så godt holde varmen, så her hjalp stenen
virkeligt til at bevare varmen når man åbnede lågen og satte brødet ind.

Den nye ovn er superhurtig, og jeg bager oftest på varmluft. Det tager
7-8 minutter, så er ovnen varm, og her ville bagestenen virke omvendt -
altså holde på "kulden". Med andre ord, selv om ovner viser fx 230 gr.
efter 8 minutter, så vil bagestenen måske kun være 180 gr.

Det vil derfor koste en del mere energi at bruge bagestenen, og jeg tror
ikke man får det igen i sidste ende i form af eftervarme.

Under alle omstændigheder synes jeg resultatet bliver lige så godt uden
stenen i vores nuværende ovn.

Hvad angår "verdens bedste brød", så er det nok en del af ideen at man
bager den i et lille ovnkammer (gryde/lerkrukke) så vanddampen holdes
inde. Her tror jeg ikke en bagesten kan give samme resultat.

Martin



Erik Poulsen (23-02-2010)
Kommentar
Fra : Erik Poulsen


Dato : 23-02-10 14:50



> Jeg brugte meget min bagesten for nogle år siden, men efter vi fik vores
> nye ovn, bruger jeg den ikke så tit da effekten er lille.
>
> Vores gamle ovn kunne ikke så godt holde varmen, så her hjalp stenen
> virkeligt til at bevare varmen når man åbnede lågen og satte brødet ind.
>
> Den nye ovn er superhurtig, og jeg bager oftest på varmluft. Det tager 7-8
> minutter, så er ovnen varm, og her ville bagestenen virke omvendt - altså
> holde på "kulden". Med andre ord, selv om ovner viser fx 230 gr. efter 8
> minutter, så vil bagestenen måske kun være 180 gr.
>
> Det vil derfor koste en del mere energi at bruge bagestenen, og jeg tror
> ikke man får det igen i sidste ende i form af eftervarme.
>
> Under alle omstændigheder synes jeg resultatet bliver lige så godt uden
> stenen i vores nuværende ovn.
>
> Hvad angår "verdens bedste brød", så er det nok en del af ideen at man
> bager den i et lille ovnkammer (gryde/lerkrukke) så vanddampen holdes
> inde. Her tror jeg ikke en bagesten kan give samme resultat.
>
> Martin

Tak, Martin for et rigtig godt indspark

Nu er vores ovn jo desværre ikke ny og har svært ved,at holde på varmen og
som du selv skrev, at der hjalp stenen..
Mht. "verdens bedste brød" så bliver det bagt i en glasting a la römertopf.

Jeg er også sikker på, at stenen vil vær fin til pizza, boller osv..

/Erik



Frank Bach (23-02-2010)
Kommentar
Fra : Frank Bach


Dato : 23-02-10 18:16

Erik Poulsen skrev:
>> Jeg brugte meget min bagesten for nogle år siden, men efter vi fik vores
>> nye ovn, bruger jeg den ikke så tit da effekten er lille.
>>
>> Vores gamle ovn kunne ikke så godt holde varmen, så her hjalp stenen
>> virkeligt til at bevare varmen når man åbnede lågen og satte brødet ind.
>>
>> Den nye ovn er superhurtig, og jeg bager oftest på varmluft. Det tager 7-8
>> minutter, så er ovnen varm, og her ville bagestenen virke omvendt - altså
>> holde på "kulden". Med andre ord, selv om ovner viser fx 230 gr. efter 8
>> minutter, så vil bagestenen måske kun være 180 gr.
>>
>> Det vil derfor koste en del mere energi at bruge bagestenen, og jeg tror
>> ikke man får det igen i sidste ende i form af eftervarme.
>>
>> Under alle omstændigheder synes jeg resultatet bliver lige så godt uden
>> stenen i vores nuværende ovn.
>>
>> Hvad angår "verdens bedste brød", så er det nok en del af ideen at man
>> bager den i et lille ovnkammer (gryde/lerkrukke) så vanddampen holdes
>> inde. Her tror jeg ikke en bagesten kan give samme resultat.
>>
>> Martin
>
> Tak, Martin for et rigtig godt indspark
>
> Nu er vores ovn jo desværre ikke ny og har svært ved,at holde på varmen og
> som du selv skrev, at der hjalp stenen..
> Mht. "verdens bedste brød" så bliver det bagt i en glasting a la römertopf.
>
> Jeg er også sikker på, at stenen vil vær fin til pizza, boller osv..
>
> /Erik
>
>
Mit råd er: Bag på en rist - selv bruger jeg
siliconegenbrugsbageunderlag - så er der ikke noget der køler ovnen af
og der er varme på, også fra undersiden, med det samme.

MVh Frank Bach

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408919
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste