/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inspiration: Julerødkål med æble, appelsin~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 16-12-09 09:14

Kære gruppe!

Så er det ved at være juletid, og jeg har begået et par forskellige
opskrifter på forslag til julerødkål.

Rødkål er et vanskeligt bekendtskab, hvis man er glad for vin. Kålen
indeholder et naturligt bittert element, der fremhæver bitre og
stramme toner i selv den bedste rødvin — jo bedre, jo værre, kunne man
næsten sige. Det er mit indtryk, at mange familier smækker en solid
bordeaux-vin på bordet juleaften, og denne vins kraftige tannin og
noget tilbagelænede frugt clasher fuldstændigt med en klassisk dansk
rødkål kogt på lagereddike og ribssaft. Mange vinhandlere råder i
stedet til at forsøge sig mød sydlig rhône, og det spænder da ofte
også bedre af.

Kom gerne med forslag & opskrifter på den rødkål, som I plejer at lave
til jul.

Hjemmelavet rødkål og andebryst af berberiand:
http://bergholt.net/gastronomi/hjemmelavet-roedkaal-og-andebryst/

Rødkål med appelsin, allehånde og nelliker:
http://bergholt.net/gastronomi/roedkal-med-appelsin-allehande-og-nelliker/

Og så lige et lille læseforslag på falderebet -- et indlæg om Andy
Hayler, det eneste menneske på kloden, der har spist på samtlige
trestjernede michelinrestauranter -- for egen regning, vel at mærke!

Læs hans kritik af fx El Bulli -- og hans ros af det klassiske franske
køkken her:

http://bergholt.net/gastronomi/michelinmanden/

---
Kasper Bergholt
Bergholts opskrifter http://bergholt.net/gastronomi

 
 
sofie@familiemad.dk (18-12-2009)
Kommentar
Fra : sofie@familiemad.dk


Dato : 18-12-09 15:13

On 16 Dec., 00:13, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> Kære gruppe!
>
> Så er det ved at være juletid, og jeg har begået et par forskellige
> opskrifter på forslag til julerødkål.
>
> Rødkål er et vanskeligt bekendtskab, hvis man er glad for vin. Kålen
> indeholder et naturligt bittert element, der fremhæver bitre og
> stramme toner i selv den bedste rødvin — jo bedre, jo værre, kunne man
> næsten sige. Det er mit indtryk, at mange familier smækker en solid
> bordeaux-vin på bordet juleaften, og denne vins kraftige tannin og
> noget tilbagelænede frugt clasher fuldstændigt med en klassisk dansk
> rødkål kogt på lagereddike og ribssaft. Mange vinhandlere råder i
> stedet til at forsøge sig mød sydlig rhône, og det spænder da ofte
> også bedre af.
>
> Kom gerne med forslag & opskrifter på den rødkål, som I plejer at lave
> til jul.
>
> Hjemmelavet rødkål og andebryst af berberiand:http://bergholt.net/gastronomi/hjemmelavet-roedkaal-og-andebryst/
>
> Rødkål med appelsin, allehånde og nelliker:http://bergholt.net/gastronomi/roedkal-med-appelsin-allehande-og-nell...
>
> Og så lige et lille læseforslag på falderebet -- et indlæg om Andy
> Hayler, det eneste menneske på kloden, der har spist på samtlige
> trestjernede michelinrestauranter -- for egen regning, vel at mærke!
>
> Læs hans kritik af fx El Bulli -- og hans ros af det klassiske franske
> køkken her:
>
> http://bergholt.net/gastronomi/michelinmanden/
>
> ---
> Kasper Bergholt
> Bergholts opskrifterhttp://bergholt.nkset/gastronomi

Dette er mit bud hvis den skal være lidt ekstra julet

http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=867&Menu=Forside

men jeg laver nu en helt almindelig - og lige inden servering, vender
jeg saltede valnødder,i og små appelsin stykker.

http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=1145&Menu=Forside
http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=1415&Menu=Forside

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408923
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste