/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lakseruller
Fra : Morten


Dato : 06-09-09 21:45

Hej

Jeg så for nogle uger siden en mad-udsendelse på BBC hvor der blev lavet
"lakseruller" - det så nemt ud og lød rigtigt lækkert.

De bestod i al sin enkelthed i en helt tynd "omelet-pandekage" (æg, salt,
peber og lidt forårsløg) - fyldet var så røget laks og rucolasalat.

Jeg vil prøve at lave det som forret til nogle gæster om et par dage og
ville derfor høre om der var nogen her i gruppen, der havde nogle forslag
til hvad man ellers kunne komme i disse "ruller", for at give dem et ekstra
"pift"? Jeg mener at der i TV-udsendelsen blev brugt sesamolie, men det har
jeg ikke lige på "lager" - hvad kan man evt. bruge i stedet for?

Regner med at de skal serveres kolde - kunne det mon gå an med lidt frisk
flødeost i sådanne ruller? Og hvad med lidt kryderurter evt. (hvad passer
godt til laks, hvor man vel typisk bruger lauerbærblade og evt. fennikel
(som vel ikke er en krydderurt).

Andre gode forslag modtages gerne

Mvh
Morten


 
 
Morten (06-09-2009)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 06-09-09 21:51

> Andre gode forslag modtages gerne

Jeg overvejede også om man kunne dampe noget spinat og blande det en en
fløde/frisk-ost...


Peter J (07-09-2009)
Kommentar
Fra : Peter J


Dato : 07-09-09 00:16

Morten skrev:

> Andre gode forslag modtages gerne

Jeg har med stor succes, hos dem jeg serverede dem for, lavet disse
lakseruller:

http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Madopskrifter/20061007112025.htm

De adskiller sig lidt fra din opskrift i og med de laves med tortilla,
men der er jo ingen der siger at man skal følge en opskrift til punkt og
prikke.

De ristede pinjekerner og peberroden synes jeg fungerer rigtig godt i
rullerne, så måske de/det er det ekstra "pift"?

Den opskrift jeg linker til giver nogle ruller som nok mest egner sig
som "håndmad" og det gode ved dem er, at de kan laves i god tid i
forvejen og så stå i køleskabet hvor de bliver mere "faste" i det:

http://aycu27.webshots.com/image/17266/2002666723948828931_rs.jpg

(sådan så de ud en gang jeg lavede dem)


Så hvis du søger noget "lidt finere" der kan fungere som forret, er det
nok nødvendigt med nogle justeringer.


Peter J

Morten (08-09-2009)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 08-09-09 15:34


"Peter J" <nospam@invalid.com> skrev i meddelelsen
news:4aa4429f$0$25186$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Morten skrev:
>
>> Andre gode forslag modtages gerne
>
> Jeg har med stor succes, hos dem jeg serverede dem for, lavet disse
> lakseruller:
>
> http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Madopskrifter/20061007112025.htm
>
> De adskiller sig lidt fra din opskrift i og med de laves med tortilla, men
> der er jo ingen der siger at man skal følge en opskrift til punkt og
> prikke.
>
> De ristede pinjekerner og peberroden synes jeg fungerer rigtig godt i
> rullerne, så måske de/det er det ekstra "pift"?
>
> Den opskrift jeg linker til giver nogle ruller som nok mest egner sig som
> "håndmad" og det gode ved dem er, at de kan laves i god tid i forvejen og
> så stå i køleskabet hvor de bliver mere "faste" i det:
>
> http://aycu27.webshots.com/image/17266/2002666723948828931_rs.jpg
>
> (sådan så de ud en gang jeg lavede dem)
>
>
> Så hvis du søger noget "lidt finere" der kan fungere som forret, er det
> nok nødvendigt med nogle justeringer.
>
>
> Peter J

Tak for de forslag der er kommet, det lyder spændende og ser rigtigt godt
ud!

Så det kan være at det hele ender som en kombination af 2, 3 eller 4
opskrifter - det er jo noget af det herlige ved madlavning!

Mvh
Morten


h@nsen (07-09-2009)
Kommentar
Fra : h@nsen


Dato : 07-09-09 01:53


"Morten" <ingen.spam@tak.dk> skrev i en meddelelse
news:NvKdnfg9NP_EgjnXnZ2dnUVZ_g2dnZ2d@giganews.com...
> Hej
>
> Jeg så for nogle uger siden en mad-udsendelse på BBC hvor der blev lavet
> "lakseruller" - det så nemt ud og lød rigtigt lækkert.
>
> De bestod i al sin enkelthed i en helt tynd "omelet-pandekage" (æg, salt,
> peber og lidt forårsløg) - fyldet var så røget laks og rucolasalat.
>
> Jeg vil prøve at lave det som forret til nogle gæster om et par dage og
> ville derfor høre om der var nogen her i gruppen, der havde nogle forslag
> til hvad man ellers kunne komme i disse "ruller", for at give dem et
> ekstra "pift"? Jeg mener at der i TV-udsendelsen blev brugt sesamolie, men
> det har jeg ikke lige på "lager" - hvad kan man evt. bruge i stedet for?
>
> Regner med at de skal serveres kolde - kunne det mon gå an med lidt frisk
> flødeost i sådanne ruller? Og hvad med lidt kryderurter evt. (hvad passer
> godt til laks, hvor man vel typisk bruger lauerbærblade og evt. fennikel
> (som vel ikke er en krydderurt).
>
> Andre gode forslag modtages gerne
>
> Mvh
> Morten
http://www.soendagsavisen.dk/99/01020602/



Jeppe Vestergaard (09-09-2009)
Kommentar
Fra : Jeppe Vestergaard


Dato : 09-09-09 21:05

> Andre gode forslag modtages gerne

Min kæreste laver ofte en "lakseroulade" til forret. Hun pisker æggehvider
og blander op med spinat. Det bliver smurt ud på en bageplade og bagt.
Derefter bliver der ovenpå denne "plade" smurt flødeost blandet med laks på.
Til sidst rulles det hele sammen, sættes i køleskabet, og serveres koldt.

Det er altid et stort hit og ret nemt at lave. Hvis du er interesseret kan
jeg få hende til at finde opskriften frem (det jeg nævner ovenfor er bare
hvad jeg som mand har observeret når jeg står ved siden af ).

--
Jeppe Vestergaard, Roskilde



Else Holm (12-09-2009)
Kommentar
Fra : Else Holm


Dato : 12-09-09 13:17

Jeppe Vestergaard wrote:
>> Andre gode forslag modtages gerne
>
> Min kæreste laver ofte en "lakseroulade" til forret. Hun
> pisker æggehvider og blander op med

<klip>

Du må meget gerne lægge opskriften ind i gruppen. Vi er meget
glade for fisk, så enhver ny opskrift er velkommen!

--
Else


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste