/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pizzaskorper - inspiration
Fra : Christian Hansen


Dato : 11-06-09 12:12

Hejsa

Jeg eksperimenterer en del med at lave mine egne pizzaer. I den
forbindelse har jeg arbejdet lidt med skorpen, som mange synes er lidt
kedelig - nogle vælger ligefrem at skære dem fra. Personligt elsker jeg
skorpen - nybagt brød er altid lækkert.

Når jeg har rullet min pizzadej ud, trykker jeg en kant på ca. 4 cm hele
vejen rundt. På de 4 cm kant er dejen ca halv tykkelse af resten. Så
lægger jeg en stribe af ost hele vejen rundt og krydrer så med et eller
andet. Indtil videre har jeg testet med oregano, basilikum, timian og en
peberblanding fra santa maria. Man kunne sikkert også anvende chili -
måske endda frisk - en anden ost, end mozzerella osv. Når jeg har
krydret, folder jeg kanten om ost og krydderi, sådan at jeg får en høj
kant på pizzaen hele vejen rundt. på den måde får man en skorpe med
indbagte lækkerier - og måske bliver den så mere spiselig for de kræsne :)

Indtil videre faldt peberblandningen heldigst ud, da den gav en lækker
kant og kontrast til den bløde ost og det milde brød.

Mvh Christian

 
 
Bjarne K. (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 11-06-09 14:42


"Christian Hansen" <chrsen@fundanemt.com> wrote in message
news:4a30e69a$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> indbagte lækkerier - og måske bliver den så mere spiselig for de kræsne :)
>
> Indtil videre faldt peberblandningen heldigst ud, da den gav en lækker
> kant og kontrast til den bløde ost og det milde brød.

Er der tørrede krydderier du har testet med eller er det friske krydderurter
?
(det lydder som du bruger tørrede krydderier)

Hvilken dej opskrift bruger du ?
(Synes det er næsten umuligt at få en bund ala den man får i et pizzeria.
Måske jeg bruger forkert opskrift, mel eller temp. min ovn siger max 275)

Vil prøve det foreslåede kant stunt næste gang jeg laver pizza.


--

Med venlig hilsen

Bjarne K.




jos (11-06-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 11-06-09 16:17

Bjarne K. wrote:
> "Christian Hansen" <chrsen@fundanemt.com> wrote in message
> news:4a30e69a$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hejsa
>>
>> indbagte lækkerier - og måske bliver den så mere spiselig for de
>> kræsne :) Indtil videre faldt peberblandningen heldigst ud, da den gav en
>> lækker kant og kontrast til den bløde ost og det milde brød.
>
> Er der tørrede krydderier du har testet med eller er det friske
> krydderurter ?
> (det lydder som du bruger tørrede krydderier)
>
> Hvilken dej opskrift bruger du ?
> (Synes det er næsten umuligt at få en bund ala den man får i et
> pizzeria. Måske jeg bruger forkert opskrift, mel eller temp. min ovn
> siger max 275)
> Vil prøve det foreslåede kant stunt næste gang jeg laver pizza.
Melet er alfa og omega til Pizza.
Du kan sikkert købe det rigtige ved en italiensk pizzamand
(eks. Volpi [san giovanni] i Aalborg)



Christian Hansen (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 11-06-09 20:06

Bjarne K. wrote:

> Er der tørrede krydderier du har testet med eller er det friske
> krydderurter ?
> (det lydder som du bruger tørrede krydderier)

Ja, det er tørrede krydderier .- men jeg forestiller mig at friskhakket
chili, purløg og lign ville være ret lækkert også. jeg kommer til det :)

> Hvilken dej opskrift bruger du ?
> (Synes det er næsten umuligt at få en bund ala den man får i et
> pizzeria. Måske jeg bruger forkert opskrift, mel eller temp. min ovn
> siger max 275)


Til 2-personerspizza:

ca 380g mel, 1/2 spsk salt, 1 1/2 spsk olivenolie, 2,5dl vand og 8-9 g gær.

Bliver dejen for klæg, så tilsæt mere mel under æltningen


Jeg blander mel og salt i en skål. Så laver et hul i midten, stort nok
til at min knyttede hånd kan være der. melet presses altså ud til siden
af skålen. jeg luner vandet til lillefingertemp, hælder det meste i
hullet og rører gæren ud i resten. Når gæren er rørt ud, tilsættes dette
også sammen med olien. Jeg tager så en gaffel og rører mel ind i væsken,
indtil det får samme konsistens som en tyk pandekagedej. Så lader jeg
det stå et kvarter til 20 minutter, hvorefter jeg rører/ælter resten af
melet i. Når det er gjort får det lov at hæve alt mellem 10 minutter og
30 minutter alt efter, hvor travlt jeg har med at få mad. Det gør
faktisk ikke den store forskel. Når dejen er rullet ud, skal den gerne
hæve lidt også,men det gør den fint, mens man drysser indhold på den.

Mvh Christian


Kasper Malmberg (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 11-06-09 12:11

On 11 Jun., 17:17, "jos" <j...@her.dk> wrote:
> Bjarne K. wrote:
> > "Christian Hansen" <chr...@fundanemt.com> wrote in message
> >news:4a30e69a$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> >> Hejsa
>
> >> indbagte lækkerier - og måske bliver den så mere spiselig for de
> >> kræsne :) Indtil videre faldt peberblandningen heldigst ud, da den gav en
> >> lækker kant og kontrast til den bløde ost og det milde brød.
>
> > Er der tørrede krydderier du har testet med eller er det friske
> > krydderurter ?
> > (det lydder som du bruger tørrede krydderier)
>
> > Hvilken dej opskrift bruger du ?
> > (Synes det er næsten umuligt at få en bund ala den man får i et
> > pizzeria. Måske jeg bruger forkert opskrift, mel eller temp. min ovn
> > siger max 275)
> > Vil prøve det foreslåede kant stunt næste gang jeg laver pizza.
>
> Melet er alfa og omega til Pizza.

Det er ikke helt rigtigt

Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand handle
mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt pizza uden noget
fancy pantzy mel..

A hvad jeg er kommet frem til er en god omgang æltning og vigtigstt at
alt en knald varm ovn, ikke noge med at lave pizzaen på en kold
bradepande eller bageplade og derefter smide den i en varm ovn, NEJ

Jeg har haft held med at vende en bradepande på hovedet i bunden af
ovnen og varme det hele op til max (250 grader) Så laver jeg pizzaen
på bagepapir og over føre denne til den meget varme bradepande i
bunden af ovnen og wupti super pizza.
Selvfølgelig virker det bedre hvis man har en pizzasten i ovnen men en
vard bageplade eller bradepande kan være udemærket .

MVh
Malmberg

Lisbet Overvad Laurs~ (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 11-06-09 19:39

Kasper Malmberg wrote:
> On 11 Jun., 17:17, "jos" <j...@her.dk> wrote:
>> Bjarne K. wrote:
>> Melet er alfa og omega til Pizza.
>
> Det er ikke helt rigtigt
>
> Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand
> handle mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt
> pizza uden noget fancy pantzy mel..

Pyha, her skal lyde et lettelsens suk herude fra det yderste
primitive vest. Mere af den slags, tak

> Jeg har haft held med at vende en bradepande på hovedet i
> bunden af ovnen og varme det hele op til max (250 grader) Så
> laver jeg pizzaen på bagepapir og over føre denne til den
> meget varme bradepande i bunden af ovnen og wupti super pizza.
> Selvfølgelig virker det bedre hvis man har en pizzasten i
> ovnen men en vard bageplade eller bradepande kan være
> udemærket .

Rigtig mange tak for fidusen!

--
Med venlig hilsen
Lisbet
http://spanskgrammatik.dk



Martin Mose Larsen (16-06-2009)
Kommentar
Fra : Martin Mose Larsen


Dato : 16-06-09 15:45

On Thu, 11 Jun 2009 20:38:47 +0200, "Lisbet Overvad Laursen"
<lisbet.olnospam@gmail.com> wrote:

>Kasper Malmberg wrote:
>> On 11 Jun., 17:17, "jos" <j...@her.dk> wrote:
>>> Bjarne K. wrote:
>>> Melet er alfa og omega til Pizza.
>>
>> Det er ikke helt rigtigt
>>
>> Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand
>> handle mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt
>> pizza uden noget fancy pantzy mel..
>
>Pyha, her skal lyde et lettelsens suk herude fra det yderste
>primitive vest. Mere af den slags, tak
>

Det er ikke værktøjet det kommer an på; det er kunstneren!

sayonara
Martin Mose Larsen

padre (17-06-2009)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 17-06-09 08:14

"Martin Mose Larsen" <martin.mose.larsen@NOSPAMmail.dk> skrev i en
meddelelse news:pqbf35tokltvcsrp8euqrghkl3so4kuqom@4ax.com...


> Det er ikke værktøjet det kommer an på; det er kunstneren!

I denne her sammenhæng er mel jo ikke værktøj men råmateriale, og
råmaterialet er ofte afgørende for resultatet


--
padre



Max (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-06-09 19:44

Hej Kasper

> Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand handle
> mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt pizza uden noget
> fancy pantzy mel..

Man ser det også i Metro, store sække af billig standard mel
ryger den vej.

--
Mvh Max


Steen Jakobsen (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 11-06-09 19:52


"Kasper Malmberg" <malmberg@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:e2b7746a-e9d8-49f9-9d06-9f4c57dcca87@z16g2000prd.googlegroups.com...
On 11 Jun., 17:17, "jos" <j...@her.dk> wrote:
> Bjarne K. wrote:
> > "Christian Hansen" <chr...@fundanemt.com> wrote in message
> >news:4a30e69a$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
Det er ikke helt rigtigt

Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand handle
mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt pizza uden noget
fancy pantzy mel..

A hvad jeg er kommet frem til er en god omgang æltning og vigtigstt at
alt en knald varm ovn, ikke noge med at lave pizzaen på en kold
bradepande eller bageplade og derefter smide den i en varm ovn, NEJ

Jeg har haft held med at vende en bradepande på hovedet i bunden af
ovnen og varme det hele op til max (250 grader) Så laver jeg pizzaen
på bagepapir og over føre denne til den meget varme bradepande i
bunden af ovnen og wupti super pizza.
Selvfølgelig virker det bedre hvis man har en pizzasten i ovnen men en
vard bageplade eller bradepande kan være udemærket .

Det turde jeg så ikke sige.
Jeg bager selv pizza der er betydeligt bedre end de pizzariaer jeg har
prøvet i Danmark.
Jeg bruger " Bagerens hvedemel " fra Dansk Supermarked og bager dem ved 350
grader i en keramikgrill.der fyres op med trækul. Det tager ca 3 minutter at
bage en pizza.

Steen.


padre (11-06-2009)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 11-06-09 19:58

"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
news:4a31525d$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> Det turde jeg så ikke sige.
> Jeg bager selv pizza der er betydeligt bedre end de pizzariaer jeg har
> prøvet i Danmark.
> Jeg bruger " Bagerens hvedemel " fra Dansk Supermarked og bager dem ved
> 350 grader i en keramikgrill.der fyres op med trækul. Det tager ca 3
> minutter at bage en pizza.

Keramikgrill? Lyder spændende. Er det ligesom den der portugisiske
pizzabrændeovn, som Adam Price viste i et af deres programmer?


--
padre



Steen Jakobsen (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 12-06-09 06:35


"padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i meddelelsen
news:h0rk2s$rq3$1@news.albasani.net...
> "Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
> news:4a31525d$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>> Det turde jeg så ikke sige.
>> Jeg bager selv pizza der er betydeligt bedre end de pizzariaer jeg har
>> prøvet i Danmark.
>> Jeg bruger " Bagerens hvedemel " fra Dansk Supermarked og bager dem ved
>> 350 grader i en keramikgrill.der fyres op med trækul. Det tager ca 3
>> minutter at bage en pizza.
>
> Keramikgrill? Lyder spændende. Er det ligesom den der portugisiske
> pizzabrændeovn, som Adam Price viste i et af deres programmer?

Nej det er en grill med låg. Den fåes her på tilbud i øjeblikket
http://www.tbsgrillshop.dk/shop/category.asp?id=33 Kan også købes i Ålborg,
på Fyn og på Sjælland.

Steen.


Christian Hansen (11-06-2009)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 11-06-09 20:00

Kasper Malmberg wrote:

>>> Vil prøve det foreslåede kant stunt næste gang jeg laver pizza.
>> Melet er alfa og omega til Pizza.
>
> Det er ikke helt rigtigt
>
> Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand handle
> mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt pizza uden noget
> fancy pantzy mel..

Helt enig - jeg bruger også ganske almindelig mel - æltningen er vigtig!

til to personer laver jeg af ca 380g mel, 1/2 spsk salt, 2,5 dl lunkent
vand, 1 1/2 spsk olivenolie og 8-9g gær. Det giver en rigtig god pizzabund.


> Jeg har haft held med at vende en bradepande på hovedet i bunden af
> ovnen og varme det hele op til max (250 grader) Så laver jeg pizzaen
> på bagepapir og over føre denne til den meget varme bradepande i
> bunden af ovnen og wupti super pizza.
> Selvfølgelig virker det bedre hvis man har en pizzasten i ovnen men en
> vard bageplade eller bradepande kan være udemærket .

Jeg gør præcis sådan :) Jeg tager et stykke bagepapir - jeg køber dem,
der er klippet af i stykker i forvejen. Lægger det på mit bord - drysser
godt med mel og ruller så dejen ud på det - dejen fylder hele
bagepapiret, når jeg er færdig. Når pizzaen er færdig, trækker jeg den
over på bunden af en bradepande Så åbner jeg min ovn og trækker det fra
den kolde bradepande og over på den varme i ovnen. I starten vendte jeg
også den i ovnen på hovedet, men det er jeg holdt op med, da jeg tit
laver pizzaen lidt stor, og så kan det komme til at vælte ud over
kanten. Det skal siges, at den bradepande jeg bruger i ovnen ikke har
særligt høje kanter.

Den bager i ca. 12 -13 minutter ved 275 grader varmluft. Det bliver
perfekt hver gang :)

Ovnen har forvarmet i ca en lille time med bradepanden, pizzaen skal
bages på.

Mvh Christian

Ukendt (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 12-06-09 11:15


"Kasper Malmberg"
> Melet er alfa og omega til Pizza.

Det er ikke helt rigtigt

Det gik første gang op for mig da jeg så min lokale pizza mand handle
mel i netto, og senere da en kollega bagte en perfekt pizza uden noget
fancy pantzy mel..

A hvad jeg er kommet frem til er en god omgang æltning og vigtigstt at
alt en knald varm ovn, ikke noge med at lave pizzaen på en kold
bradepande eller bageplade og derefter smide den i en varm ovn, NEJ

Jeg har haft held med at vende en bradepande på hovedet i bunden af
ovnen og varme det hele op til max (250 grader) Så laver jeg pizzaen
på bagepapir og over føre denne til den meget varme bradepande i
bunden af ovnen og wupti super pizza.
Selvfølgelig virker det bedre hvis man har en pizzasten i ovnen men en
vard bageplade eller bradepande kan være udemærket .

MVh
Malmberg

Enig - en billig proteinholdig mel fungerer glimrende,
og din teknik med bradepanden i bunden fungerer
også for mig, samme teknik til oppustede pita brød,
bedre end noget du kan købe..
Dejen laver jeg gerne i forvejen, En tynd fordej der
har godt fat og bobler lystigt, resten af melet til den
konsistens jeg kan li at arbejde med, og ind i køleren.
Så om det er pizza, pita eller brød, så kan jeg bare
tage en klump, forme den og ind på den varme plade.
Dejen kan holde sig vel op til 24 timer, længere så
skal den helst ikke bearbejdes inden den kommer
ind og bage.. -max-



N/A (11-06-2009)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 11-06-09 20:00



Inger D. (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 12-06-09 08:40


> Jeg eksperimenterer en del med at lave mine egne pizzaer. I den
> forbindelse har jeg arbejdet lidt med skorpen, som mange synes er lidt
> kedelig - nogle vælger ligefrem at skære dem fra. Personligt elsker jeg
> skorpen - nybagt brød er altid lækkert.
> [...] Når jeg har krydret, folder jeg kanten om ost og krydderi, sådan at
> jeg får en høj kant på pizzaen hele vejen rundt. på den måde får man en
> skorpe med indbagte lækkerier - og måske bliver den så mere spiselig for
> de kræsne :)

Det lyder lækkert. Her i huset sørger vi bare for, at kanten er dækket af
ost inden den ryger i ovnen, hvilket også bliver lækkert. Derudover
tilsætter jeg bagepulver til dejen, så bliver kanten mere sprød.

Inger D.



3140 Abildgaard (15-06-2009)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 15-06-09 08:32

Inger D. wrote:
>> Jeg eksperimenterer en del med at lave mine egne pizzaer. I den
>> forbindelse har jeg arbejdet lidt med skorpen, som mange synes er
>> lidt kedelig - nogle vælger ligefrem at skære dem fra. Personligt
>> elsker jeg skorpen - nybagt brød er altid lækkert.
>> [...] Når jeg har krydret, folder jeg kanten om ost og krydderi,
>> sådan at jeg får en høj kant på pizzaen hele vejen rundt. på den
>> måde får man en skorpe med indbagte lækkerier - og måske bliver den
>> så mere spiselig for de kræsne :)
>
> Det lyder lækkert. Her i huset sørger vi bare for, at kanten er
> dækket af ost inden den ryger i ovnen, hvilket også bliver lækkert.
> Derudover tilsætter jeg bagepulver til dejen, så bliver kanten mere
> sprød.
> Inger D.

Den skal jeg lige have igen. Er det en almindelig gærdej, som du topper med
bagepulver, eller hvad?

--
><///°> Torben



Inger D. (15-06-2009)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 15-06-09 09:54


> Den skal jeg lige have igen. Er det en almindelig gærdej, som du topper
> med
> bagepulver, eller hvad?

Ja. I dej til en bradepande tilsætter jeg en stor spsk. sammen med melet.

Inger D.



Padre (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 12-06-09 03:41

On 12 Jun., 07:34, "Steen Jakobsen" <in...@post.dk> wrote:

> Nej det er en grill med låg. Den fåes her på tilbud i øjeblikkethttp://www.tbsgrillshop.dk/shop/category.asp?id=33Kan også købes i Ålborg,
> på Fyn og på Sjælland.


9K på tilbud?????

Hold da op. Det gør det da lidt sjovt at tænke på, hvor ondt i
bagdelen for kan få af de 1K, jeg har brugt på min Weber

Men så er den portugisiske pizzaovn faktisk billigere.

Hmmmmmmmmm - og min kone vil faktisk gerne have sådan en .....

Fristelse - det er sådan en forfærdelig ting

--
padre

Steen Jakobsen (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 12-06-09 16:52


"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i meddelelsen
news:3336bd9f-e054-4557-880d-5ad1da638f98@w40g2000yqd.googlegroups.com...
On 12 Jun., 07:34, "Steen Jakobsen" <in...@post.dk> wrote:

> Nej det er en grill med låg. Den fåes her på tilbud i
> øjeblikkethttp://www.tbsgrillshop.dk/shop/category.asp?id=33Kan også
> købes i Ålborg,
> på Fyn og på Sjælland.


9K på tilbud?????

Hold da op. Det gør det da lidt sjovt at tænke på, hvor ondt i
bagdelen for kan få af de 1K, jeg har brugt på min Weber

Men så er den portugisiske pizzaovn faktisk billigere.

Hmmmmmmmmm - og min kone vil faktisk gerne have sådan en .....


Den ovn du tænker på var jeg også fristet af men den bruger jo en hel del
brænde og den kan nok ikke stege bøffer lige så godt som grillen. Grillen er
til gengæld også god til at bage i somt formidabel til low and slow
barbeque.

Steen.


padre (13-06-2009)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 13-06-09 07:16

> Den ovn du tænker på var jeg også fristet af men den bruger jo en hel del
> brænde og den kan nok ikke stege bøffer lige så godt som grillen. Grillen
> er til gengæld også god til at bage i somt formidabel til low and slow
> barbeque.

Men der har jeg jo mine to weber, som til gengæld ikke er så fantastiske at
lave pizza på.

--
padre




Padre (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 12-06-09 03:45

On 11 Jun., 21:00, Christian Hansen <chr...@fundanemt.com> wrote:

> Jeg gør præcis sådan :) Jeg tager et stykke bagepapir - jeg køber dem,
> der er klippet af i stykker i forvejen. Lægger det på mit bord - drysser
> godt med mel og ruller så dejen ud på det - dejen fylder hele
> bagepapiret, når jeg er færdig. Når pizzaen er færdig, trækker jeg den
> over på bunden af en bradepande Så åbner jeg min ovn og trækker det fra
> den kolde bradepande og over på den varme i ovnen. I starten vendte jeg
> også den i ovnen på hovedet, men det er jeg holdt op med, da jeg tit
> laver pizzaen lidt stor, og så kan det komme til at vælte ud over
> kanten. Det skal siges, at den bradepande jeg bruger i ovnen ikke har
> særligt høje kanter.
>
> Den bager i ca. 12 -13 minutter ved 275 grader varmluft. Det bliver
> perfekt hver gang :)
>
> Ovnen har forvarmet i ca en lille time med bradepanden, pizzaen skal
> bages på.

Præcis sådan plejede jeg også at gøre, men jeg kan anbefale at
investere i en pizzasten og at bruge "det rigtige" mel.

Mine pizzaer blev rigtig gode før, men så investerede jeg i en
pizzasten, og bagetiden gik ned fra 12 til 8 minutter, hvilket faktisk
ændrer noget på smagen og hvordan tomaten ikke når at gøre bunden så
svampet. Derefter skiftede jeg til en at bruge "det rigtige" mel, og
pludselig kunne jeg lave papirtynde pizzaer med en sø af smeltet ost
og tomat ovenpå, som er så sprøde, at et stykke stå ud i luften.

Så min konklusion er, at man kan lave rigtig gode pizzaer med
almindeligt mel, men det kan blive endnu bedre med "det rigtige" mel.

--
padre

jos (12-06-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 12-06-09 13:43

>
> Præcis sådan plejede jeg også at gøre, men jeg kan anbefale at
> investere i en pizzasten og at bruge "det rigtige" mel.
>
> Mine pizzaer blev rigtig gode før, men så investerede jeg i en
> pizzasten, og bagetiden gik ned fra 12 til 8 minutter, hvilket faktisk
> ændrer noget på smagen og hvordan tomaten ikke når at gøre bunden så
> svampet. Derefter skiftede jeg til en at bruge "det rigtige" mel, og
> pludselig kunne jeg lave papirtynde pizzaer med en sø af smeltet ost
> og tomat ovenpå, som er så sprøde, at et stykke stå ud i luften.
>
> Så min konklusion er, at man kan lave rigtig gode pizzaer med
> almindeligt mel, men det kan blive endnu bedre med "det rigtige" mel.
Dejligt at høre at man ikke er alene. De pizzarier som bruger alm. mel, er
ikke "ætniske italienere" - men bare en del af "de fleste" som forsøger at
leve af at sælge et måltid mad til ~50,-.
Selvfølgeligt, som jeg glemte at kommentere, er VARME et must. En pizzaovn,
skal holde 300+ grader. En husholdningsovn når sjældent over 250+, og det
kompenserer man eks. med en [lava]sten, som gør at ovnen ikke afkøles så
hurtigt når man sætter pizzaen ind.

finn



padre (13-06-2009)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 13-06-09 07:23

"jos" <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
news:4a324d52$0$56788$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> Dejligt at høre at man ikke er alene. De pizzarier som bruger alm. mel, er
> ikke "ætniske italienere" - men bare en del af "de fleste" som forsøger at
> leve af at sælge et måltid mad til ~50,-.
> Selvfølgeligt, som jeg glemte at kommentere, er VARME et must. En
> pizzaovn, skal holde 300+ grader. En husholdningsovn når sjældent over
> 250+, og det kompenserer man eks. med en [lava]sten, som gør at ovnen ikke
> afkøles så hurtigt når man sætter pizzaen ind.

Ja varmen er et must. Jeg har et 90 cm electrolux komfur, hvis termostat går
op til 225, derefter hedder det "max"

Hvad max er, ved jeg ikke, men det tager ovnen en times tid at nå derop, og
så tager en pizza 8 minutter. Jeg bruger en alu-pizzaspade til at lægge dem
ind på stenen, som jeg lægger på en ovnrist, som ligger på bunden af ovnen.
Tidligere lagde jeg stenen direkte på ovnbunden, men det fik dem til at
flække. Den sten, jeg bruger i dag, er en, jeg købte til min weber, og den
har holdt længe nu - 4 år vil jeg tro.

Fordi mit køkken er ret lille, og jeg har måske 2 m2 bordplads, har jeg
lavet en reol, som der kan være 6 pizzabunde i. Så laver jeg bundene, lægger
dem på reolen, og så er det bare at tage en bund, hælde fyld på og smække
den i ovnen. På den måde kan jeg forberede og bage pizzaerne så hurtigt, at
jeg selv kan spise med, efterhånden som de bliver lavet, for ellers kan jeg
ikke servere pizza for gæster.


--
padre



Steen Jakobsen (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 12-06-09 16:55


"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i meddelelsen
news:85580f27-3798-4f2f-bc79-4cfd1bae93eb@w40g2000yqd.googlegroups.com...
On 11 Jun., 21:00, Christian Hansen <chr...@fundanemt.com> wrote:

>
> Den bager i ca. 12 -13 minutter ved 275 grader varmluft. Det bliver
> perfekt hver gang :)
>
> Ovnen har forvarmet i ca en lille time med bradepanden, pizzaen skal
> bages på.

Præcis sådan plejede jeg også at gøre, men jeg kan anbefale at
investere i en pizzasten og at bruge "det rigtige" mel.

Mine pizzaer blev rigtig gode før, men så investerede jeg i en
pizzasten, og bagetiden gik ned fra 12 til 8 minutter, hvilket faktisk
ændrer noget på smagen og hvordan tomaten ikke når at gøre bunden så
svampet. Derefter skiftede jeg til en at bruge "det rigtige" mel, og
pludselig kunne jeg lave papirtynde pizzaer med en sø af smeltet ost
og tomat ovenpå, som er så sprøde, at et stykke stå ud i luften.

Så min konklusion er, at man kan lave rigtig gode pizzaer med
almindeligt mel, men det kan blive endnu bedre med "det rigtige" mel.


Jeg må lige have prøvet det rigtige mel ved høj temp. Jeg har kun prøvet det
i en alm. ovn.

Steen.


Torben Greve Otzen (12-06-2009)
Kommentar
Fra : Torben Greve Otzen


Dato : 12-06-09 16:01

Christian Hansen wrote:
> Hejsa
>
> Jeg eksperimenterer en del med at lave mine egne pizzaer. I den
> forbindelse har jeg arbejdet lidt med skorpen, som mange synes er lidt
> kedelig - nogle vælger ligefrem at skære dem fra. Personligt elsker
> jeg skorpen - nybagt brød er altid lækkert.
>
> Når jeg har rullet min pizzadej ud, trykker jeg en kant på ca. 4 cm
> hele vejen rundt. På de 4 cm kant er dejen ca halv tykkelse af
> resten. Så lægger jeg en stribe af ost hele vejen rundt og krydrer så
> med et eller andet. Indtil videre har jeg testet med oregano,
> basilikum, timian og en peberblanding fra santa maria. Man kunne
> sikkert også anvende chili - måske endda frisk - en anden ost, end
> mozzerella osv. Når jeg har krydret, folder jeg kanten om ost og
> krydderi, sådan at jeg får en høj kant på pizzaen hele vejen rundt.
> på den måde får man en skorpe med indbagte lækkerier - og måske
> bliver den så mere spiselig for de kræsne :)
> Indtil videre faldt peberblandningen heldigst ud, da den gav en lækker
> kant og kontrast til den bløde ost og det milde brød.

Måske lidt ved siden af emnet, men vi laver fra tid til anden tzatziki til
og en ekstra bred skorpe når der laves "bradepande pizza". Så er skorpen
altid eftertragtet.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste