/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Olie/hvidsløgssnadsk, holdbarhed?
Fra : Kurt Hansen


Dato : 20-05-09 16:46

Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
olivenolie.

Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
*meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de kloge:
Hvor lang tid kan mixturen holde sig?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
Emil (20-05-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-05-09 17:43

Kurt Hansen <kurt@fjerndettetowle.dk> wrote:

>Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
>olivenolie.
>
>Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
>*meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de kloge:
>Hvor lang tid kan mixturen holde sig?


Det er problematisk med hvidløg i olie. Nogle jordbakterier m.v. kan
fint leve uden luft, blot der er fugt tilstede. Normalt er et par dage
OK, men nogle steder anbefales max. en uge.

Hvis hvidløgene (hele fed) først får et kort opkog, er du på den sikre
side. Derved dannes der oså nogle velsmagende varianter af
hvidløgssmagen i hvidløgsfeddenes yderste skaller.

Se evt. her:
<http://www.lav-det-selv.dk/Forum/forumid/12/postid/16665/view/topic/>



m.v.h. Emil

Jesper Mehlsen (21-05-2009)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 21-05-09 00:43

Kurt Hansen skrev:
> Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
> olivenolie.
>
> Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
> *meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de kloge:
> Hvor lang tid kan mixturen holde sig?

Hej Kurt

Det er ikke harskning du skal være bekymret for, men derimod vækst af
Clostridium bakterier. De kan danne botulinum-toksin som er meget
giftigt og kan medføre døden (pga paralyse).

Du kan ikke gardere dig ved at skolde hvidløgene. I stedet bør du kun
lave små portioner ad gangen og ikke benytte det efter en uge.


Hilsen Jesper

Kurt Hansen (21-05-2009)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 21-05-09 07:15

On Wed, 20 May 2009 17:46:20 +0200, Kurt Hansen wrote:

> Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
> olivenolie.
>
> Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
> *meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de kloge:
> Hvor lang tid kan mixturen holde sig?

Tak for begge svar. Flaskens indhold røg ud og en ny portion blev tilpasset
aftenens forbrug.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Klaus Alexander Seis~ (21-05-2009)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 21-05-09 08:29

Nu du er i gang med at experimentere med hvidløg og olie, så kan
jeg på det varmeste anbefale “allioli” (dvs. “hvidløg og olie”)
efter catalonsk opskrift, altså uden æg — kun hvidløg, olie, salt
og en masse knofedt. Se fx fremgangsmåden på

· http://www.mediterranean-food-recipes.com/aioli.html

Mums!

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Grethe Hoff (21-05-2009)
Kommentar
Fra : Grethe Hoff


Dato : 21-05-09 18:41


"Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
news:1segkih57otbs$.1d9803cicwthk.dlg@40tude.net...
> Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
> olivenolie.
>
> Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
> *meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de
> kloge:
> Hvor lang tid kan mixturen holde sig?
> --
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen

Litt på siden...hvitløk er eminent til å brukes i rosebedet. Det skræmmer
vettet av utøyet! Hvis man nu har noget tilovers.
--
Grethe
deilig å være norsk i DK



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste