/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Morgenmad?
Fra : Hauge


Dato : 09-04-09 10:43

Hejsa

Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det evendelige
spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.

Jeg synes efterhånden jeg er meget træt af rundstykker med diverse
smørrepå-noget, skramlet æg med tilbehør og diverse købe-ting til at blande
sammen med mælk eller ymer..

Hvad spiser i andre?
Jeg mangler inspiration til noget, hvor man ikke behøver købe ind til 27
personer på èn gang, andet end hvis det kan holde sig mere end 2 dage, gerne
i fryseren.

Mvh Hauge



 
 
Towli (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Towli


Dato : 09-04-09 11:12

Jeg skifter mellem

Havregryn med rosiner og kokosmel (og mælk naturligvis)
Havregryn med cornflakes og en anelse sirup.
Rugbrød (hånd) smuldret på tykmælk med brun farin (eller bare ymerdrys).
Havregrød
HavreFras (skulle være ok sundt) med mælk eller på tykmælk (med en anelse
sirup på).

de sidste par månede med 1 tilhørende grapefrugt hver morgen..


/T



"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen
news:49ddc321$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det
> evendelige spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.
>
> Jeg synes efterhånden jeg er meget træt af rundstykker med diverse
> smørrepå-noget, skramlet æg med tilbehør og diverse købe-ting til at
> blande sammen med mælk eller ymer..
>
> Hvad spiser i andre?
> Jeg mangler inspiration til noget, hvor man ikke behøver købe ind til 27
> personer på èn gang, andet end hvis det kan holde sig mere end 2 dage,
> gerne i fryseren.
>
> Mvh Hauge
>


Trine Kornum Christi~ (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 09-04-09 11:39

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> writes:

> Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det evendelige
> spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.

Havregryn med rosiner og mælk - præcist ligesom alle andre dage.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Kent Oldhøj (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 09-04-09 11:48

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in
news:49ddc321$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:

> Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det
> evendelige spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.

Uha ja. Morgenmad Jeg kan ikke bidrage med de store nyskabende
inputs, men måske med lidt inspiration til nytænkning?

Ristet rugbrød... prøv det! 1 minut på hver side på en varm, tør pande.

Ristet havregryn med mælk på... Gør en forskel.

Hjemmerørt frugtyoghurt... Har altid en god yoghurt naturel stående i
køleskabet. Rør den selv med frisk eller frossen frugt og evt. lidt
ristede nødder. Kan sødes med ens foretrukne sødemiddel. Akaciehonning
eller farin f.eks.

Smoothies er altid et hit hos ungerne.

Æg og bacon? Prøv at supplere med tykke skiver tomat, peberfrugt og/eller
squash der vendes i baconfedtet.

Endelig har jeg nogle simple, hurtige muffinboller der smager godt når de
er nybagte:

10 g gær
7 dl væske (vand, mælk eller en blanding)
3 dl havregryn
500 g mel (ren hvede eller halv grahams)
salt.

Rør gæren ud i væsken og bland resten af ingredienserne i så det bliver
en klistret grødagtig masse. Overdækkes og smides på køl natten over.

Næste morgen fyldes grøden i muffinforme og bages 15-20 min ved 200
grader. Hvis man vil have skorpe hele vejen rundt, skal de sidste 5 min
være uden muffinform og med bunden i vejret

--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.

Linde (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 09-04-09 15:31


"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9BE882488FF18kentoldhoj@oldhoj.dk...
>
> Hjemmerørt frugtyoghurt... Har altid en god yoghurt naturel stående i
> køleskabet. Rør den selv med frisk eller frossen frugt og evt. lidt
> ristede nødder. Kan sødes med ens foretrukne sødemiddel. Akaciehonning
> eller farin f.eks.

Yoghurt er også et hit hos mig, de dage jeg kommer op i tide til at spise
morgenmad. Jeg har dog en trang til at dræne den, bare et par timer, det
giver en fastere konsistens og mere intens smag. Plus, man kan røre mere
tyndtflydende godter i uden den bliver for tynd. Ahornsirup er godt.

Mvh
Linde



Jesper Mehlsen (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 09-04-09 11:50

Hauge skrev:
> Hejsa
>
> Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det evendelige
> spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.
>
> Jeg synes efterhånden jeg er meget træt af rundstykker med diverse
> smørrepå-noget, skramlet æg med tilbehør og diverse købe-ting til at blande
> sammen med mælk eller ymer..
>
> Hvad spiser i andre?
> Jeg mangler inspiration til noget, hvor man ikke behøver købe ind til 27
> personer på èn gang, andet end hvis det kan holde sig mere end 2 dage, gerne
> i fryseren.
>
> Mvh Hauge
>
>
Efter at have rejst lidt i asien og oplevet morgenmad kan være andet end
brød, pålæg og "cerealier" gør jeg indimellem det at jeg får "aftensmad"
til morgen. Man skelner ikke rigtigt imellem morgenmad, middagsmad og
aftensmad derude (Thailand + Vietnam). Det er således helt normalt at
spise en skålfuld nudler med kylling, grøntsager og lidt suppe udover
til morgen.

Jeg koger ofte kylling med grøntsager og gemmer vandet herfra. Jeg
fryser det ned i små portioner. Når så vi en aften har fået kylling,
gemmer vi lidt af kyllingekødet til næste morgen. Her rister vi det af
på en pande, kommer løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt og lidt "Thai
green curry paste" udover. Så en lille dåse kokosmælk og lidt suppe ved.
Koger 5 min og så smider vi nogle tørrede nudler ned i det.

Det er morgenmad på ca 15 minutter - og selvom det er lidt anderledes
end "normal" morgenmad så giver det en dejlig bund for resten af dagen.
Det er heller ikke så tungt at man er ved at gå omkuld

Vi har altid løg, hvidløg, kokosmælk og curry paste i huset. Ingefær
enten frisk eller tørret. Man kan varriere med citrongræs, limeblade,
fish sauce, gulerødder osv osv. Bruger man limeblade og citrongræs er
det nok ikke så egnet om morgenen, da det helst skal simre lidt tid for
at afgive smag nok.

Hilsen Jesper




T. (09-04-2009)
Kommentar
Fra : T.


Dato : 09-04-09 15:26


"Jesper Mehlsen" <jespermehlsenFJERNDETTE@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:49ddd2f0$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
> Hauge skrev:
>> Hejsa
>>
>> Hver eneste weekend hvor man spiser morgenmad hjemme, kommer det
>> evendelige spørgsmål: Hvad skal man have at spise?!.
>>
>> Jeg synes efterhånden jeg er meget træt af rundstykker med diverse
>> smørrepå-noget, skramlet æg med tilbehør og diverse købe-ting til at
>> blande sammen med mælk eller ymer..
>>
>> Hvad spiser i andre?
>> Jeg mangler inspiration til noget, hvor man ikke behøver købe ind til 27
>> personer på èn gang, andet end hvis det kan holde sig mere end 2 dage,
>> gerne i fryseren.
>>
>> Mvh Hauge
> Efter at have rejst lidt i asien og oplevet morgenmad kan være andet end
> brød, pålæg og "cerealier" gør jeg indimellem det at jeg får "aftensmad"
> til morgen. Man skelner ikke rigtigt imellem morgenmad, middagsmad og
> aftensmad derude (Thailand + Vietnam). Det er således helt normalt at
> spise en skålfuld nudler med kylling, grøntsager og lidt suppe udover til
> morgen.
>
> Jeg koger ofte kylling med grøntsager og gemmer vandet herfra. Jeg fryser
> det ned i små portioner. Når så vi en aften har fået kylling, gemmer vi
> lidt af kyllingekødet til næste morgen. Her rister vi det af på en pande,
> kommer løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt og lidt "Thai green curry paste"
> udover. Så en lille dåse kokosmælk og lidt suppe ved. Koger 5 min og så
> smider vi nogle tørrede nudler ned i det.
>
> Det er morgenmad på ca 15 minutter - og selvom det er lidt anderledes end
> "normal" morgenmad så giver det en dejlig bund for resten af dagen. Det er
> heller ikke så tungt at man er ved at gå omkuld
>
> Vi har altid løg, hvidløg, kokosmælk og curry paste i huset. Ingefær enten
> frisk eller tørret. Man kan varriere med citrongræs, limeblade, fish
> sauce, gulerødder osv osv. Bruger man limeblade og citrongræs er det nok
> ikke så egnet om morgenen, da det helst skal simre lidt tid for at afgive
> smag nok.
>
> Hilsen Jesper
>
>Hej Jesper

Jeg tror helt klart at deres nudelsuppe er beregnet for alle de
Japanske/Kinesiske tourister.
Vi har været i begge de nævnte lande og det var kun dem fra Japan og Kina
der spiste suppe.
Så ikke nogen af de indfødte der spiste det.

Men det kan da godt være hvis man kommer uden for touriststederne de gør
det.

Hilsen
T

God påske til alle herinde.


>



Trine Kornum Christi~ (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 09-04-09 16:09

"T." <boing727_1@hotmail.com> writes:

> Jeg tror helt klart at deres nudelsuppe er beregnet for alle de
> Japanske/Kinesiske tourister.
> Vi har været i begge de nævnte lande og det var kun dem fra Japan og Kina
> der spiste suppe.

Da jeg var i Japan og boede privat, var misosuppe det helt store hit
til morgenmaden. Og misosuppe, tofu og kold grøn te blev jeg altså
aldrig venner med. Irck!

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Jesper Mehlsen (10-04-2009)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 10-04-09 09:41

Trine Kornum Christiansen skrev:
> "T." <boing727_1@hotmail.com> writes:
>
>> Jeg tror helt klart at deres nudelsuppe er beregnet for alle de
>> Japanske/Kinesiske tourister.
>> Vi har været i begge de nævnte lande og det var kun dem fra Japan og Kina
>> der spiste suppe.
>
> Da jeg var i Japan og boede privat, var misosuppe det helt store hit
> til morgenmaden. Og misosuppe, tofu og kold grøn te blev jeg altså
> aldrig venner med. Irck!
>
> Mvh Trine
>
Heh. Ja jeg er faktisk helt enig der. Misosuppen kan være lidt fad og
"gæragtig" mens den grønne te absolut er en morgenvækker, hvis det er
den japanske type som er pulveriseret ... eeew


Jesper

Andreas M. Hansen (09-04-2009)
Kommentar
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 09-04-09 14:47

> Hvad spiser i andre?
> Jeg mangler inspiration til noget, hvor man ikke behøver købe ind til 27
> personer på èn gang, andet end hvis det kan holde sig mere end 2 dage,
> gerne i fryseren.

Absolut min favorithavregrød:

1 kop havregryn
2 kopper skummetmælk
1 æble skåret i småstykker
1 teske kanelsukker
- og hvis luksusversion: 1 banan
Det hele koges..

mvh

Andreas M. Hansen


Klaus Alexander Seis~ (10-04-2009)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 10-04-09 00:12

Andreas M. Hansen skrev:

> Absolut min favorithavregrød:
>
> 1 kop havregryn
> 2 kopper skummetmælk
> 1 æble skåret i småstykker
> 1 teske kanelsukker
> - og hvis luksusversion: 1 banan
> Det hele koges..

Det lyder næsten som “min” mysligrød:

· http://knoter.zone237.dk/2008/04/mysligroed.html

Jeg bruger Irmas mysli med havre, boghvede, mandelsplitter og
lyse rosiner. Mums!

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste