> Nu er det jo stivelse der blot er lavet så det er let at bruge men hvis du
> hellere vil det kan du jo komme maizenamel i en kop og røre det med vand
> og så tilsætte den nødvendige mængde, det er samme funktion.
> Men måske har jeg misforstået hvad det er du vil opnå?
Jeg ved ikke hvem der har misforstået hvad...
I kommentaren til den opskrift på enebærgryde jeg fandt hos Arla (se linket
i mit første indlæg) står der, at man med fordel kan bruge CremeFraiche 18%
i stedet for 38% som der ellers står i opskriften.
MEN (og nu kommer det):
Tilsyneladende har CF18% det med at skille og gryne når den kommer i en varm
gryderet (fordi den er mere fedtfattig?), og derfor blev det tilrådet at
tilsætte "lidt" stivelse til CF'en inden den røres i gryderetten.
Mit spørgsmål gik så på, hvor meget "lidt stivelse" er, når der skal
tilsættes 2 dl. CF.
Sådan som jeg læder kommentaren skal stivelsen altså ikke tilsættes for at
jævne retten, men for at forhindre DF'en i at skille. Er det mon rigtigt
forstået (af mig)?
--
Hilsen Jakob