/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bedste billige knivsæt?
Fra : Mikkel Mikkelsen


Dato : 08-12-08 08:32

I de seneste reklameaviser har der været en del knivsæt, men jeg smed dem
ud, da jeg ikke mente at det var aktuelt.

Alligevel ... nu vil jeg gerne købe (eller ønske mig i julegave) et godt
sæt til max. ca. 6-700 kr.

Hvad kan jeg få for de penge, når der er tilbud og i hvilken butik(skæde)?
Specialforretninger i København har ingen interesse.
--
/ Mikkel

 
 
Jasper Norman Ahrens~ (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 09-12-08 00:44

> Alligevel ... nu vil jeg gerne købe (eller ønske mig i julegave) et godt
> sæt til max. ca. 6-700 kr.
>
> Hvad kan jeg få for de penge, når der er tilbud og i hvilken butik(skæde)?
> Specialforretninger i København har ingen interesse.
> --

Hej.

Jeg har ingen "prof.-erfaring"... udover at det er mig der laver maden hver
dag herhjemme. Men min "amatør-erfaring" siger mig, at du faktisk kun har
brug for to knive. En god stor kokkekniv på min. 20 cm. (gerne større) og
derudover en mindre til "pillearbejdet" der også kan bruges til at skære alt
fra kærnehuse til kartofler.

Jeg véd godt at det er skuffende når du nu gerne vil ønske dig et helt
sæt Men jeg tror at du bliver betydeligt gladere for en god kokkekniv
til 4 - 500,- og en universal kniv til 2-300 kr. end for et helt sæt der
spænder lige fra en urtekniv over en wok-hakker til en kokkekniv i tvivlsom
kvalitet.

Jeg ved ikke om jeg tør anbefale Global, der ofte er på tilbud til ca. 400,-
for kokkekniven og ca. 300,- for en universal (Man kan nemt få nogen på
hatten ). Jeg var selv "modstander" af hele Global-hysteriet, og svor,
at jeg sagtens kunne slibe mine andre knive skarpere end den opreklamerede
japaner... Men selv med hjælp fra et specielt amerikansk slibesystem, kan
jeg altså ikke få dem skarpere end Global med en Rosendal knivsliber (der er
beregnet til Global). Og så er det dejligt nemt! Knivene er utroligt skarpe,
ligger godt i (mine) hænder.

Men der skal helt sikkert nok være nogen der påstår det modsatte Og det
er da heller ingen sag at finde en kniv der er bedre end Global, lavet af
finere stål osv. Problemet er bare, at de skal slibes en gang imellem... og
er man ikke en ørn til at finde den perfekte vinkel med strygestålet, mener
jeg at Global er et godt sted at starte med de "mainstream" slibere der er
lavet til denne serie for alm. mennesker.

Mvh

Jasper




Max (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-12-08 08:21

Hej Jasper

> Jeg har ingen "prof.-erfaring"... udover at det er mig der laver
> maden hver dag herhjemme. Men min "amatør-erfaring" siger mig, at du
> faktisk kun har brug for to knive. En god stor kokkekniv på min. 20
> cm. (gerne større) og derudover en mindre til "pillearbejdet" der
> også kan bruges til at skære alt fra kærnehuse til kartofler.

Jeg vil give dig ret, dog mener jeg der mangler en ordentlig
brødkniv i sortimentet også.

--
Mvh Max



Mikkel Mikkelsen (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Mikkel Mikkelsen


Dato : 09-12-08 09:28

On Tue, 9 Dec 2008 00:43:42 +0100, Jasper Norman Ahrensbach wrote:

>> Alligevel ... nu vil jeg gerne købe (eller ønske mig i julegave) et godt
>> sæt til max. ca. 6-700 kr.
>>
>> Hvad kan jeg få for de penge, når der er tilbud og i hvilken butik(skæde)?
>> Specialforretninger i København har ingen interesse.

> Jeg har ingen "prof.-erfaring"... udover at det er mig der laver maden hver
> dag herhjemme. Men min "amatør-erfaring" siger mig, at du faktisk kun har
> brug for to knive. En god stor kokkekniv på min. 20 cm. (gerne større) og
> derudover en mindre til "pillearbejdet" der også kan bruges til at skære alt
> fra kærnehuse til kartofler.

Et forfriskende indlæg og jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret.
Faktisk har jeg en god kokkekniv og en brødkniv og de er da rimelige og kan
godt bruges lidt endnu, men jeg mangler en god urtekniv og/eller en mindre
universalkniv og så tænkte jeg, at det jo er fjollet at gå ud at købe et
par knive til ialt 500 kr., hvis man, på tilbud, kan få et helt sæt i en
god kvalitet.
--
/ Mikkel

Ole Pedersen (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Ole Pedersen


Dato : 09-12-08 11:16


"Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
news:1x25u8im3zjk2.ka6lky1qq8ly$.dlg@40tude.net...
> On Tue, 9 Dec 2008 00:43:42 +0100, Jasper Norman Ahrensbach wrote:
>
>>> Alligevel ... nu vil jeg gerne købe (eller ønske mig i julegave) et godt
>>> sæt til max. ca. 6-700 kr.
>>>
>>> Hvad kan jeg få for de penge, når der er tilbud og i hvilken
>>> butik(skæde)?
>>> Specialforretninger i København har ingen interesse.
>
>> Jeg har ingen "prof.-erfaring"... udover at det er mig der laver maden
>> hver
>> dag herhjemme. Men min "amatør-erfaring" siger mig, at du faktisk kun har
>> brug for to knive. En god stor kokkekniv på min. 20 cm. (gerne større) og
>> derudover en mindre til "pillearbejdet" der også kan bruges til at skære
>> alt
>> fra kærnehuse til kartofler.
>
> Et forfriskende indlæg og jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret.
> Faktisk har jeg en god kokkekniv og en brødkniv og de er da rimelige og
> kan
> godt bruges lidt endnu, men jeg mangler en god urtekniv og/eller en mindre
> universalkniv og så tænkte jeg, at det jo er fjollet at gå ud at købe et
> par knive til ialt 500 kr., hvis man, på tilbud, kan få et helt sæt i en
> god kvalitet.
> --
> / Mikkel

Når "tænk" tester knive, plejer Fiskars altid at være med i top 3. De er
efter min mening ikke så smukke, men man får meget kniv for pengene og de
tåler opvaskemaskine.

mvh
Ole



Hauge (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 09-12-08 17:37

Ole Pedersen wrote:
> Når "tænk" tester knive, plejer Fiskars altid at være med i top 3.

Enig.

> De
> er efter min mening ikke så smukke,

Gør det noget, det er jo et stykke værktøj og ikke et smykke? Hver ting til
sin tid.

> men man får meget kniv for
> pengene og de tåler opvaskemaskine.

Igen enig.

Mvh Hauge



Jens Bruun (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 09-12-08 21:55

"Ole Pedersen" <olepedersen@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:493e454b$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> og de tåler opvaskemaskine.

Skulle dét være en særlig kvalifikation?

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kent \(bærbar\) (09-12-2008)
Kommentar
Fra : Kent \(bærbar\)


Dato : 09-12-08 17:30


"Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i meddelelsen
news:10g1lejhp033f.1hz6ew2iq98yn$.dlg@40tude.net...
>I de seneste reklameaviser har der været en del knivsæt, men jeg smed dem
> ud, da jeg ikke mente at det var aktuelt.
>
> Alligevel ... nu vil jeg gerne købe (eller ønske mig i julegave) et godt
> sæt til max. ca. 6-700 kr.
>
> Hvad kan jeg få for de penge, når der er tilbud og i hvilken butik(skæde)?
> Specialforretninger i København har ingen interesse.
> --
> / Mikkel

Hvis du vil have en god kvalitet til få penge, ville jeg kigge efter
knive fra Raadvad. De har flere serier, du kan kigge på.

Jeg brugte knive fra Raadvad proff., da jeg arbejde på slagteri (6 år),
og jeg har meget gode erfaringer med dem.


Kent.



Jasper Norman Ahrens~ (14-12-2008)
Kommentar
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 14-12-08 23:29

> Jeg brugte knive fra Raadvad proff., da jeg arbejde på slagteri (6 år),
> og jeg har meget gode erfaringer med dem.
>
Jamen så er du garanteret også en ørn med et strygestål, eller kunne blot
tage en nyslebet kniv, når du havde brug for det?

Det er mig ligegyldigt om det er en gammel udtjent kniv med træskæfte, der
er grim som arvesynden, men jeg kan sgu ikke få dem skarpe... Det
amerikanske slibesystem jeg tidl. talte om, hedder Lansky, og skulle efter
sigende, blive brugt af bla. jægere, der virkelig går op i skarpe knive. Men
heller ikke med dette system, formår jeg, desværre, at slibe knivene mere
end "normalt" skarpe... altså ikke noget med at skære i meget bløde tomater


Men Globalen kan... det piner, og fryder mig Jeg ville egentlig hellere
selv slibe en halvdårlig kniv op til samme æg... men desværre. Jeg mangler
evnerne

/Jasper



Emil (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 15-12-08 01:30

"Jasper Norman Ahrensbach" wrote:

>Det er mig ligegyldigt om det er en gammel udtjent kniv med træskæfte, der
>er grim som arvesynden, men jeg kan sgu ikke få dem skarpe... Det
>amerikanske slibesystem jeg tidl. talte om, hedder Lansky, og skulle efter
>sigende, blive brugt af bla. jægere, der virkelig går op i skarpe knive. Men
>heller ikke med dette system, formår jeg, desværre, at slibe knivene mere
>end "normalt" skarpe... altså ikke noget med at skære i meget bløde tomater
>

Det lyder da underligt. Men dit udsagn må stå til troende.

Prøv "Lansky for Dummies": Lansky "Crock Stick" knivsliber - 030507
<http://thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=834>
til en hund.

Funktionen ligner den de ofte bruger gennem arbejdsdagen på Danish
Crown; men dér slibes knivende ofte i sliberiet.

Jeg har ikke afprøvet dyret, for når jeg skal skære meget bløde
tomater, rejser jeg knivens æg på en stump afskær af melaminbordplade,
og det virker faktisk meget bedre end et strygestål, keramisk eller
ej. Men OK, det ser ikke så smart ud.

De har også andre modeller med både stål og keramik til de groft
forsømte knive:
<http://thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=11477>
som jeg heller ikke har prøvet.
Jeg har dog en lignende dims, som bruges når ungerne har brugt en kniv
til at skære i et brædt med søm i.

I "gamle dage" kunne man købe knive med et stort indhold af jern og
med tynde knivsblade; men de rustede straks de kom i vand, eller blot
de kunne se en vandhane. Men de var skarpe og nemme at slibe op.


m.v.h. Emil

Kirsten Marker (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Kirsten Marker


Dato : 15-12-08 03:16

Knivskarpe knive har jeg altid, skyldes et lille uanselig "instrument" på
størrelse med en hånd, som bruges ved et par gange at trække knivsliberen et
par gange henover skæret fra håndtaget og udefter, denne anordning kan købes
i Føtex og hedder SUPER SHARP for denne nette sum af kr. 39,95.
Selv smaskbløde tomater, er til at skære i efter brugen af SUPER SHARP; der
står på pakningen at der er slibekraft til mere end 10.000 knive!!!
skal nok passe, det er flere år siden jeg købte den første SUPER SHARP har
lige købt mig en ny.

mvh/kirsten



"Jasper Norman Ahrensbach" <jasper@FJERNESahrensbach.com> skrev i en
meddelelse news:494588c8$0$15894$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg brugte knive fra Raadvad proff., da jeg arbejde på slagteri (6 år),
>> og jeg har meget gode erfaringer med dem.
>>
> Jamen så er du garanteret også en ørn med et strygestål, eller kunne blot
> tage en nyslebet kniv, når du havde brug for det?
>
> Det er mig ligegyldigt om det er en gammel udtjent kniv med træskæfte, der
> er grim som arvesynden, men jeg kan sgu ikke få dem skarpe... Det
> amerikanske slibesystem jeg tidl. talte om, hedder Lansky, og skulle efter
> sigende, blive brugt af bla. jægere, der virkelig går op i skarpe knive.
> Men heller ikke med dette system, formår jeg, desværre, at slibe knivene
> mere end "normalt" skarpe... altså ikke noget med at skære i meget bløde
> tomater
>
> Men Globalen kan... det piner, og fryder mig Jeg ville egentlig
> hellere selv slibe en halvdårlig kniv op til samme æg... men desværre. Jeg
> mangler evnerne
>
> /Jasper
>



Kent \(bærbar\) (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Kent \(bærbar\)


Dato : 15-12-08 07:26


"Jasper Norman Ahrensbach" <jasper@FJERNESahrensbach.com> skrev i
meddelelsen news:494588c8$0$15894$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg brugte knive fra Raadvad proff., da jeg arbejde på slagteri (6 år),
>> og jeg har meget gode erfaringer med dem.
>>
> Jamen så er du garanteret også en ørn med et strygestål, eller kunne blot
> tage en nyslebet kniv, når du havde brug for det?
>
> Det er mig ligegyldigt om det er en gammel udtjent kniv med træskæfte, der
> er grim som arvesynden, men jeg kan sgu ikke få dem skarpe... Det
> amerikanske slibesystem jeg tidl. talte om, hedder Lansky, og skulle efter
> sigende, blive brugt af bla. jægere, der virkelig går op i skarpe knive.
> Men heller ikke med dette system, formår jeg, desværre, at slibe knivene
> mere end "normalt" skarpe... altså ikke noget med at skære i meget bløde
> tomater
>
> Men Globalen kan... det piner, og fryder mig Jeg ville egentlig
> hellere selv slibe en halvdårlig kniv op til samme æg... men desværre. Jeg
> mangler evnerne
>
> /Jasper
>


Ja, jeg kan godt bruge et strygestål, men det er nu ikke noget, jeg har
lært i kraft af mit arbejde . Det er efterhånden mange år siden, man
stoppede
med det.

På slagterier bruges istedet en "knivaftrækker", eller en "stryger" som vi
kaldte den.
Det er sådan nogle her:
http://www.hwl.dk/produkter/01Knive/0115Slibni/011501Aftr .
Model 6521 er nøjagtigt den jeg brugte til at begynde med, men så gik man
lidt
senere over til 6522/6523. De er utroligt gode til at rette æggen op med, og
fordelen
er også, at det kun kræver lidt øvelse at lære at bruge dem effektivt.
Dermed
ikke sagt, at de ikke kan bruges forkert . Jeg kender da nogle, der
trækker kniven
meget hurtigt igennem den flere gange, og så har man ikke meget gavn af den.
Det skal gøres langsomt og sådan, at du stryger hele æggen fra skaft til
spids.

Det er meget sværere at lære at bruge et strygestål, og derfor er man gået
fra
dem på slagterierne. Tid er jo penge.

Man lærer heller ikke at slibe knive på slagterierne i dag - ikke hos Danish
Crown
i hvert fald. Man har en ansat knivsliber, der ikke gør andet end at slibe
skærernes
knive. Nu taler jeg om alm. slagteriarbejdere! En udlægt slagter lærer
selvfølgelig
at slibe knive.

Vh
Kent.



Ebbe Kristensen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 15-12-08 10:35

Jasper Norman Ahrensbach wrote:

> Det er mig ligegyldigt om det er en gammel udtjent kniv med træskæfte, der
> er grim som arvesynden, men jeg kan sgu ikke få dem skarpe... Det
> amerikanske slibesystem jeg tidl. talte om, hedder Lansky, og skulle efter
> sigende, blive brugt af bla. jægere, der virkelig går op i skarpe knive. Men
> heller ikke med dette system, formår jeg, desværre, at slibe knivene mere
> end "normalt" skarpe... altså ikke noget med at skære i meget bløde tomater
>

Jeg bruger et sæt fra Gatco, købt her:

http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=gq_04001&k_id=1006&hot=0

Fordelen ved dette sæt er at det er let at holde den rigtige vinkel
mellem æg og slibesten. Purister vil sikkert fremføre at i og med
slibestenen drejes i forhold til æggen ændres vinklen osse - hvortil jeg
svarer at hvis jeg skulle slibe "håndholdt" ville vinklen ændres meget
mere

Ebbe

Steen Jakobsen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 15-12-08 16:19


"Jasper Norman Ahrensbach" <jasper@FJERNESahrensbach.com> skrev i
meddelelsen news:494588c8$0$15894$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg brugte knive fra Raadvad proff., da jeg arbejde på slagteri (6 år),
> Men Globalen kan... det piner, og fryder mig Jeg ville egentlig
> hellere selv slibe en halvdårlig kniv op til samme æg... men desværre. Jeg
> mangler evnerne

Jeg har faktisk haft samme problem som dig og undret mig en del over hvorfor
jeg ikke kunne finde ud af at slibe en kniv på en slibesten når jeg som
knægt altid sleb mine knive på tilfældige trappesten eller lignende.
Jeg kan så godt bruge et strygestål men det er jo bedst til knive der stadig
har en æg.
Jeg har så tyet til diverse slibe anordninger man kan købe for en rimelig
pris og den sidste er den elektriske fra OBH som faktisk kan slibe mine
knive så de er meget skarpe.
Imidlertid har jeg lidt håndværkergen et eller andet sted så jeg er ikke
helt tilfreds med at lade en maskine der har fast slibevinkel så jeg kigger
også efter det optimale system, og dem findes der tilsyneladende mange af.
Jeg tror at du skal gå efter et af de systemer der har en guide der gør at
du kan holde en fast slibevinkel, men jeg har lånt en slibesten fra mit
arbejde og det viste sig at med den sten kan jeg slibe mine knive perfekt så
måske kunne det være løsningen for dig at få en ordentlig slibesten. Jeg
overvejer også at købe en af de systemer som Lansky mf. laver men vil nu
hellere have nogen gode slibesten som faktisk er ligeså dyre. Faktisk kan
man få en elektrisk vådsliber for samme pris eller billigere end 3
slibesten.

Steen-.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste