/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kinafars livret
Fra : Jette Jørgensen


Dato : 29-11-08 12:22

Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
"Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
garvet københavner....

Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men
det kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at
kunne finde noget kløgtigt....

Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
efter.

Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?

med venlig hilsen

Jette


 
 
Steen Jakobsen (29-11-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 29-11-08 13:21


"Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i meddelelsen
news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
> garvet københavner....
>
> Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det
> kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne
> finde noget kløgtigt....
>
> Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
> andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
> paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
> sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
> efter.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?

Det lyder som et navn man selv har fundet på. Du laver det bare som du selv
har beskrevet det smager godt. Jeg laver noget efter den beskrivelse en gang
i mellem.

Steen.


kim rasmussen (29-11-2008)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 29-11-08 14:48


"Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i en meddelelse
news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

Hej Jette
Som Steen beskriver ......prøv at lave det.
Jeg bruger 500 g hakket oksekød,brun det i en stor gryde ,krydr med salt og
peber.
snit 1/4-½ hvidkålshoved efter størrelse og svits med ,snit 3-4 gulerødder
og 1 løg og kom i .
3-? tsk god karry kommes i og en god bouilon eller vand til det knapt
dækker.
lad det simre 40 minutter og jæbn det ,smag til og server ris til.
Hilsen Kim



Linde (29-11-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 29-11-08 19:32


"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> skrev i meddelelsen
news:49314826$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
> peber.
> snit 1/4-½ hvidkålshoved efter størrelse og svits med ,snit 3-4
> gulerødder og 1 løg og kom i .
> 3-? tsk god karry kommes i og en god bouilon eller vand til det knapt
> dækker.
> lad det simre 40 minutter og jæbn det ,smag til og server ris til.

Jeg må her komme med en tak til Jette og Kim for denne ret...har lige
afsluttet måltidet, og sidder med sved på panden og en dejlig smag i munden!
Da jeg så opskriften skulle jeg lige til at gå ud at købe ind, men droppede
det da jeg havde alle ingredienserne...plus en god Madras-karry, jeg længe
har villet prøve.

Kan kun sige phew og uhm! Det er en herreret, let at lave og fyldt med alt
det gode. Jeg gav den lidt ekstra kål og gulerødder, og droppede risen.
Mørkt fiberbrød til i stedet, og koldt, mørkt og stærkt øl til. Lækker
vintermad!

Mvh
Linde


Linde (29-11-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 29-11-08 19:34


"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i meddelelsen
news:49318aa4$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...
> det gode. Jeg gav den lidt ekstra kål og gulerødder, og droppede risen.
> Mørkt fiberbrød til i stedet, og koldt, mørkt og stærkt øl til. Lækker
> vintermad!

Nå ja, og der var rigeligt til at jeg kunne fylde et henkogningsglas, så
glæder mig allerede til i morgen eller mandag

Mvh
Linde


Jørgen Grandt (29-11-2008)
Kommentar
Fra : Jørgen Grandt


Dato : 29-11-08 20:47

Jette Jørgensen skrev bl.a.:

> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos
> en garvet københavner....

Min kone mener opskriften findes i en kogebog for børn, fra omkring
1980. /Måske/ skrevet af Charlotte Blay.

--
Jørgen Grandt
www.grandts.dk
www.stornotime.dk
www.nyrnberggaarden.dk


Johnny Andersen (29-11-2008)
Kommentar
Fra : Johnny Andersen


Dato : 29-11-08 22:36


"Jørgen Grandt" <UnstableOn@Cable.dk> skrev i en meddelelse
news:49319c5a$0$90270$14726298@news.sunsite.dk...
> Jette Jørgensen skrev bl.a.:
>
>> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
>> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos
>> en garvet københavner....
>
> Min kone mener opskriften findes i en kogebog for børn, fra omkring
> 1980. /Måske/ skrevet af Charlotte Blay.

Glæder mig til at se den

/Johnny



Tine (30-11-2008)
Kommentar
Fra : Tine


Dato : 30-11-08 14:35


"Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i meddelelsen
news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
> garvet københavner....
>
> Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det
> kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne
> finde noget kløgtigt....
>
> Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
> andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
> paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
> sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
> efter.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
>
> med venlig hilsen
>
> Jette
>

Det lyder som Gisou. Jeg har ikke selv en opskrift, men kig her:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=25600&Gisou

Hilsen
Tine


Preben R. (30-11-2008)
Kommentar
Fra : Preben R.


Dato : 30-11-08 15:18


"Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i en meddelelse
news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
> garvet københavner....
>
> Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det
> kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne
> finde noget kløgtigt....
>
> Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
> andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
> paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
> sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
> efter.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
>
> med venlig hilsen
>
> Jette
>

Kunne minde om denne opskrift:


Hollandsk Biksemad

300 g hakket svinekød
50 g margarine
2 løg (hakkede)
2 gulerødder (skiveskåret)
3/4 dl løse ris
3 kartofler (skåret i mindre stykker)
1/4 hvidkål (fintsnittet)
5 dl vand
3 tsk salt
3/4 tsk peber
1/2 tsk karry
1/2 tsk paprika

Grøntsagerne skives /deles /snittes.
Kød og løg brunes i en gryde.
Grøntsager, ris og vand tilsættes sammen med kryderierne.
Det hele småkoger til det er mørt, ca. 1/2 time.

Velbekomme.
Preben R.




Jette Jørgensen (01-12-2008)
Kommentar
Fra : Jette Jørgensen


Dato : 01-12-08 00:55

Hej,

Jeg forsøgte med det, der var i huset kombineret efter Kims metode. Det
blev til Mørgrad skåret i små stykker, hvidkål, porrer og gulerødder.

Behøver vel ikke fortælle at det gjorde lykke

Der er jo kommet lidt forskellige forslag frem, - så det skal prøves,
næste gang der skal hvidkålsret på bordet.

mvh Jette.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste