|
| Torsk - ideer søges Fra : Marianne |
Dato : 28-11-08 17:55 |
|
Hej
Jeg har en del torskefilet'er i fryseren, men er løbet tør for ideer.
Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig dejlig
mad.
Fiskefrikadeller er også et hit.
Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
traditionel, kogt torsk.
mvh
MArianne
| |
J W Nielsen (28-11-2008)
| Kommentar Fra : J W Nielsen |
Dato : 28-11-08 18:00 |
|
> Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
> fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
> traditionel, kogt torsk.
>
Tja...
Når vi her i Gilleleje får torsk skærer jeg gerne filet'er af de små,
panerer og steger dem.
Dertil får vi kogte kartofler og sennepssovs til.
Det er ikke særlig avanceret, men smager supergodt.
Mvh Jørgen
| |
Kasper Bergholt (28-11-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-11-08 18:19 |
| | |
Marianne (28-11-2008)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 28-11-08 22:38 |
|
Tak skæbne! Det lyder som nogle gode opskrifter, som jeg gerne kaster mig ud
i. Tallerkenarrangementerne tror jeg nu nok, jeg 'easer' lidt
mvh
Marianne
| |
Trine Kornum Christi~ (28-11-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 28-11-08 18:26 |
|
"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> writes:
> Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig dejlig
> mad.
Kunne man få opskriften?
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Marianne (28-11-2008)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 28-11-08 22:37 |
| | |
Trine Kornum Christi~ (28-11-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 28-11-08 23:02 |
|
"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> writes:
> http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/JamieOliver/Detbarmad/Udsendelse1/190045ef.htm
Hvorfor [censureret] skal der spinat i alting? Jeg hader spinat!
Men hvis man nu erstatter spinaten med bønner... Bønner og æg går
faktisk rigtig godt sammen. (Letkogte bønner, hakkede hårdkogte æg og
en god dressing med olivenolie og hvidløg smager altså godt!)
Og så har jeg altid undret mig over hvordan man kan få kartoffelmos
til fire personer af fem kartofler. Det er i hvert fald ikke nok til
os her i huset. Ellen på 8 måneder spiser gerne tre pæne almindelige
kartofler selv.
Jeg tror vi prøver med bønner i stedet for spinat en dag.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Ole Larsen (29-11-2008)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 29-11-08 09:49 |
|
Marianne skrev:
> Hej
>
> Jeg har en del torskefilet'er i fryseren, men er løbet tør for ideer.
>
> Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig dejlig
> mad.
> Fiskefrikadeller er også et hit.
>
> Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
> fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
> traditionel, kogt torsk.
>
> mvh
> MArianne
>
>
>
Marianne skrev:
> Hej
>
> Jeg har en del torskefilet'er i fryseren, men er løbet tør for ideer.
>
> Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig
dejlig
> mad.
> Fiskefrikadeller er også et hit.
>
> Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
> fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
> traditionel, kogt torsk.
>
> mvh
> MArianne
>
>
>
Juliennesnit lidt grøntsager (gerne også fennikel) filet oven på - lidt
smørelse (olie eddike/vin/whatever du synes om, evt. lidt chilli
og/eller myntegele)i folie
i ovn ca 15-20 min 180 grader
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
| |
Emil (30-11-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 30-11-08 07:22 |
|
"Marianne" wrote:
>Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
>fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
>traditionel, kogt torsk.
Denne opskrift
< http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D02.nsf/O/F680B6F347B74B52C1256F240035647E>
glider fint ned, selv hos folk som hader fisk.
Jeg har så prøvet at bruge mindre fede varianter af mælkeprodukterne,
og helt undladt fløde. Det giver så et lidt ringere, men absolut
velsmagende, resultat.
Kaviaren er som regel erstattet af Kaviart, og i mangel på samme
erstattet med groft salt, typisk havsalt, som drysses på ved
serveringen.
Retten er nemlig meget ofte på menuen, så derfor.
Ang. krydringen er 1 tsk bearnaiseessens lige i underkanten. 3 tsk
falder i de fleststes smag, særligt hos børnene.
Friske, finthakkede blade af fransk esdragon er et hit, sammen med den
let bitre karse. Men sæsonen er slut nu.
Og du véd naturligvis, at fiske- og skaldyrskød aldrig må blive
varmere end 64 grader (så bliver det hårdt). Dette er mere en advarsel
til nybegynderne, som ofte ødelægger den gode oplevelse ved at
bulderkoge fisken.
m.v.h. Emil
| |
Erling Hansen (30-11-2008)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 30-11-08 23:42 |
|
Marianne <handel@fjerndettelundbak.dk> wrote:
> Hej
>
> Jeg har en del torskefilet'er i fryseren, men er løbet tør for ideer.
>
> Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig dejlig
> mad.
> Fiskefrikadeller er også et hit.
>
> Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
> fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
> traditionel, kogt torsk.
>
> mvh
> MArianne
Nu er sommeren desværre forbi, men der findes dog folk, som kan varmrøge
deres torsk på terrassen, enten i en købt røg-ovn eller i en lille
ståltønde med rist i bunden. Spåner af rød-el, risten ovenpå, og så
3-4-5 lag småtorsk eller torskefilet'er, og låg på tønden. Efter ca.
20-25 minutter i et bål eller på en gas/petroleums-koger er torsken
helmør og lækkert letrøget. Smager himmelsk på nybagt rugbrød med
rigeligt kold vodka i gode venners selskab.
mvh
erling
| |
Kirsten Marker (03-12-2008)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 03-12-08 06:30 |
|
Her en dejlig velsmagende og hurtig ret med torskefileter :
Fiskepande fra Provence
Den laves få, gode ingredienser og har en dejlig duft og smag af
olivenolie, hvidløg og citron.
Retten tager ikke lang tid at lave, og den smager bedst med godt hvedebrød
til, men du kan udemærket servere den med løse ris eller kartofler.
600-700 g torskefileter, lidt salt
2 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
1 dåse hele tomater
1/2 dl vand
1/2 dl hvidvin eller fiskebouillon (selvfølgelig bedst med hvidvin)
saft af 1/2 citron
salt, friskkværnet peber
8-10 sorte oliven, de sorte er kun for farvens skyld, de almindelige er
faktisk bedre
citronbåde
Del fileterne i pæne store stykker, salt dem meget let og læg dem tilside.
Pil og hak løgene, svits dem på panden i den varme olie (de må endelig ikke
blive brune) kom dåsen med tomater i (hvis det er hele tomater, skal de
findeles først ) sammen med hvidvin eller fiskebouillon, vand og citronsaft,
lad denne blanding snurre et øjeblik, læg fiskestykkerne i, krydr let med
salt og peber, læg låg over panden og damp fileterne møre i ca. 10-12 min,
dryp fileterne med lidt ekstra olivenolie, det giver en dejlig smag.
Drys sorte oliven over retten, læg citronbåde ved og server direkte fra
panden.
God appetit!
Kirsten
"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:49302259$0$56783$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har en del torskefilet'er i fryseren, men er løbet tør for ideer.
>
> Har lavet Jamie Olivers fiskefad adskillige gange. Det er virkelig dejlig
> mad.
> Fiskefrikadeller er også et hit.
>
> Men hvad mere? Jeg leder nok mest efter opskrifter, hvor jeg kan lægge
> fisken i et fad - gerne noget krydret. Og jeg bryder mig ikke om
> traditionel, kogt torsk.
>
> mvh
> MArianne
>
>
>
| |
|
|