"Bjarne K." <not@nej.ni> skrev i en meddelelse
news:4926bdcd$0$56770$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Bagmanden" <zillyink@6G9i3Fhotmail.com> wrote in message
> news:4926b18f$0$90275$14726298@news.sunsite.dk...
>> "Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> skrev i meddelelsen
>> news:5cf15$49269014$551828b3$10848@news.arrownet.dk...
>>>
>>> Det lyder godt, men hvad mener du med, at "de er taggede" ?
>>> Det er vel ikke bare øremærkningen, du mener?
>>> Hvis dyret er behørigt kontrolleret af veterinærkontrollen, sidder der
>>> stempler.
>>
>>
>>
>> Det er det jeg mener... de er øremærkede!
Og du lever endnu?
> Mine lam er også øremærkede, men det er nu ikke ensbetydende med at de på
> noget tidspunkt er lægechecket, inden jeg kører dem over til min slagter.
> Slagteren har dog tilknyttet et dyrlæge, som kommer på besøg engang
> imellem.
>
> Der skal også udfyldes et sundhedsattest, inden de må transporteres, og
> der skalefterfølgende meldes flytning til RYK. Men det er vist mere for at
> man kan finde tilbage til leverandøren, hvis det senere skulle vise sig at
> være noget ivejen med kødet.
>
> p.s. De udpinte malkekvæg har også øremærker
Det er nemlig rigtigt. Øremærkningen siger intet om hverken sundhed eller
kvalitet.
Vi har tidligere købt et stk. kvart hornkvæg - tils. ret billigt - men når
de meget store knogler og de store fedtpuder fratrækkes, svinder lidt af
økonomien i projektet, men self. ikke nødvendigvis kvaliteten.
I går var vi i Flensborg og inde på et marked købte vi et fantastisk flot
stykke oksebryst - 2,5 kg rent skært kød - producent: Padborgslagteren. 60
kr/kg. - alt inklusive.
Der er ski da billigt. Vi er nu spændte på, om vores iøvrigt udmærkede,
fulde tandsæt kan kapere det.
Men en fin suppe bliver det da i hvert fald til.
Mvh
Aksel
>
> Med venlig hilsen
>
> Bjarne K.
>