/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nogen der har den grønne syltebog?
Fra : ursula@.dk


Dato : 16-11-08 09:51

Jeg mangler simpelthen opskriften på gangsk alm. syltede rødbeder. Jeg skal
gerne ha syltet de sidste, men kan bare ikke finde opskriften. Mon der er en
venlig sjæl, der kan hjælpe?

På forhånd tak



 
 
Preben (16-11-2008)
Kommentar
Fra : Preben


Dato : 16-11-08 10:11


"ursula@.dk" <jhfkdsjf@.dk> skrev i en meddelelse
news:491fdf09$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg mangler simpelthen opskriften på gangsk alm. syltede rødbeder. Jeg
> skal gerne ha syltet de sidste, men kan bare ikke finde opskriften. Mon
> der er en venlig sjæl, der kan hjælpe?
>
> På forhånd tak
>

Den grønne syltebog side 98: Rødbeder, syltede (ca. 1½ liter)


1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375-500 g melis, ½ tsk. Atamonpulver eller
1 tsk. flydende Atamon.

De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.1 spsk. salt pr. liter vand, ½-1
time alt efter størrelsen.
Det kogende vand hældes fra.
Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbederne er kolde.
Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved
cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.
De flås, skæres i skiver.
Eddike og sukker gives et opkog.
Rødbedeskiverne lægges i.
Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon og fyldes i rene glas eller
krukker, der bindes til med det samme.



God fornøjelse med rødbederne,
Preben.



Tove Krieger (16-11-2008)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 16-11-08 14:40

In news:1tRTk.213429$f64.192319@fe05.news.easynews.com,
Preben <1@1.com> typed:
>
> Den grønne syltebog side 98: Rødbeder, syltede (ca. 1½ liter)
>
>
> 1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375-500 g melis, ½ tsk. Atamonpulver
> eller 1 tsk. flydende Atamon.
>
> De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.1 spsk. salt pr. liter
> vand, ½-1 time alt efter størrelsen.
> Det kogende vand hældes fra.
> Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbederne er
> kolde. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et
> "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.
> De flås, skæres i skiver.
> Eddike og sukker gives et opkog.
> Rødbedeskiverne lægges i.
> Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon og fyldes i rene glas eller
> krukker, der bindes til med det samme.
>

Det er den samme opskrift jeg har brugt i mange år, og den er rigtig god. At
tilsætte peberrod og nelliker som mange gør, synes jeg ødelægger den gode
rødbedesmag.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


ursula@.dk (16-11-2008)
Kommentar
Fra : ursula@.dk


Dato : 16-11-08 16:54


"Preben" <1@1.com> skrev i en meddelelse
news:1tRTk.213429$f64.192319@fe05.news.easynews.com...
>
> "ursula@.dk" <jhfkdsjf@.dk> skrev i en meddelelse
> news:491fdf09$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg mangler simpelthen opskriften på gangsk alm. syltede rødbeder. Jeg
>> skal gerne ha syltet de sidste, men kan bare ikke finde opskriften. Mon
>> der er en venlig sjæl, der kan hjælpe?
>>
>> På forhånd tak
>>
>
> Den grønne syltebog side 98: Rødbeder, syltede (ca. 1½ liter)
>
>
> 1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375-500 g melis, ½ tsk. Atamonpulver
> eller 1 tsk. flydende Atamon.
>
> De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.1 spsk. salt pr. liter vand,
> ½-1 time alt efter størrelsen.
> Det kogende vand hældes fra.
> Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbederne er
> kolde.
> Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved
> cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.
> De flås, skæres i skiver.
> Eddike og sukker gives et opkog.
> Rødbedeskiverne lægges i.
> Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon og fyldes i rene glas eller
> krukker, der bindes til med det samme.
>
TUSIND TAK....Det var dejligt, så kan jeg få de sidste syltet. Synes det er
en super opskrift..




Max (16-11-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-11-08 10:16

Hej

> opskriften. Mon der er en venlig sjæl, der kan hjælpe?

Er det den her ?

http://www.idenyt.dk/madopskrifter.asp?show=10078&maincat=

--
Mvh Max


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste