/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Små vindruer - hvad bruger jeg dem til?
Fra : Kurt Hansen


Dato : 11-11-08 09:17

Vi har købt et hus, hvor der er en vin på terassen. Planten er ikke særligt
dekorativ, så jeg overvejer at fjerne den, eventuelt erstatte den med en
anden sort.

Druerne er på størrelse med pæne solbær og sidder meget tæt i de fyldige
klaser. De er meget søde og egenlig ganske gode, men fyldt med kærner.

Der kan vel høstes op mod et par kilo, men vi orker ikke at gnaske dem
stykvist. Nogen der har en ide?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
jos (11-11-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 11-11-08 11:33

Kurt Hansen wrote:
> Vi har købt et hus, hvor der er en vin på terassen. Planten er ikke
> særligt dekorativ, så jeg overvejer at fjerne den, eventuelt erstatte
> den med en anden sort.
>
> Druerne er på størrelse med pæne solbær og sidder meget tæt i de
> fyldige klaser. De er meget søde og egenlig ganske gode, men fyldt
> med kærner.
>
> Der kan vel høstes op mod et par kilo, men vi orker ikke at gnaske dem
> stykvist. Nogen der har en ide?
vinsaft?
lad det evt. gære et par dage, og nyd det som federweise!

finn



Kurt Hansen (11-11-2008)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 11-11-08 12:35

On Tue, 11 Nov 2008 11:32:32 +0100, jos wrote:

> Kurt Hansen wrote:
>> Vi har købt et hus, hvor der er en vin på terassen. Planten er ikke
>> særligt dekorativ, så jeg overvejer at fjerne den, eventuelt erstatte
>> den med en anden sort.
>>
>> Druerne er på størrelse med pæne solbær og sidder meget tæt i de
>> fyldige klaser. De er meget søde og egenlig ganske gode, men fyldt
>> med kærner.
>>
>> Der kan vel høstes op mod et par kilo, men vi orker ikke at gnaske dem
>> stykvist. Nogen der har en ide?

> vinsaft?
> lad det evt. gære et par dage, og nyd det som federweise!

Det lyder da udmærket. Hvordan sætter jeg en gæring i gang? Kommer det af
sig selv, hvis jeg bare lader saften stå på køkkenbordet?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

jos (11-11-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 11-11-08 13:39

Kurt Hansen wrote:
> On Tue, 11 Nov 2008 11:32:32 +0100, jos wrote:
>
>> Kurt Hansen wrote:
>>> Vi har købt et hus, hvor der er en vin på terassen. Planten er ikke
>>> særligt dekorativ, så jeg overvejer at fjerne den, eventuelt
>>> erstatte den med en anden sort.
>>>
>>> Druerne er på størrelse med pæne solbær og sidder meget tæt i de
>>> fyldige klaser. De er meget søde og egenlig ganske gode, men fyldt
>>> med kærner.
>>>
>>> Der kan vel høstes op mod et par kilo, men vi orker ikke at gnaske
>>> dem stykvist. Nogen der har en ide?
>
>> vinsaft?
>> lad det evt. gære et par dage, og nyd det som federweise!
>
> Det lyder da udmærket. Hvordan sætter jeg en gæring i gang? Kommer
> det af sig selv, hvis jeg bare lader saften stå på køkkenbordet?

Brug druerne når de er godt modne. Mas dem i en gryde, og hæld mosen gennem
et dørslag. Lad saften stå et døgnstid, afh. af temperaturen. Drik det til
en god løgtærte, mens gæringen er godt igang. "Levetiden" er max 24 timer.
Der kan evt tilsættes lidt spiritus/likør/grappa, hvis man ønsker.
Når gæringen er godt iugang ligger alkohol% på ~4, stigende til ~12 når den
er færdiggæret. De fleste kan bedst lide den når gæringen er kraftigst -
meget frisk grundet co2.
Der kan også anvendes saft fra citrusfrugter, men ikke til mig

finn



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste