/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Samosa dip sauce hos Taj Indian Restaurant~
Fra : Ukendt


Dato : 29-09-08 18:30

Hejsa,

Jeg leder efter andre, der har smagt samosa hos Taj Indian i Jernbanegade -
man får to dip saucer til: en mint dip m. yoghurt, og en brun dip der er
krydret og sød i smagen. Det er denne brune dip, jeg søger info om - kokken
derinde vil ikke fortælle noget om indholdet, så jeg kan ikke finde ud af om
det kan købes i butikker... Det er nemlig skidegodt på kartofler, pommes
frites, bøffer osv.

Nogen der ved, hvad det er for noget?

Hans Christian



 
 
Anders Halskov-Jense~ (30-09-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 30-09-08 10:02


"Hans Christian Vang" <.> skrev i en meddelelse
news:48e110a6$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg leder efter andre, der har smagt samosa hos Taj Indian i
> Jernbanegade - man får to dip saucer til: en mint dip m. yoghurt, og en
> brun dip der er krydret og sød i smagen. Det er denne brune dip, jeg søger
> info om - kokken derinde vil ikke fortælle noget om indholdet, så jeg kan
> ikke finde ud af om det kan købes i butikker... Det er nemlig skidegodt på
> kartofler, pommes frites, bøffer osv.
>
> Nogen der ved, hvad det er for noget?
>
> Hans Christian



Det er sikkert en tamarind-daddel dip. Du kan lave en af følgende:


2½ dl tamarindpasta
1½ dl finthakkede dadler
2 dl uraffineret palmesukker(udskift evt. med lys muscovado)
3/4 dl rørsukker
9 dl vand

Til krydring
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk sort indisk salt (Kala Namak/ sanchal)
1/4 tsk stødt ingefær eller et lille stykke frisk fintrevet
1 tsk salt (efter smag)


I en høj pande eller gryde smuldres tamarind. Tilføj dadler, palmesukker og
sukker samt vand og bring i kog. lad koge i 20 minutter. Mas tamarinden ud
på siden af gryden med en ske. Når det har kogt, og er blevet tykkere, skal
det af varmen.
Si det, og put det tilbage i gryden. Tilføj krydderierne. lad det koge ind
og tykne. Sæt det til afkøling, så tykner det yderligere.
Opbevares i køleskab.

Anders
http://spisdrik.blogspot.com



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste