/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kan jeg selv bygge en rygeovn ??
Fra : Rikke og Per


Dato : 23-07-01 08:45

Jeg synes rigtig godt om røget fisk - og i særdeleshed de mere
eksperimenterende versioner som da vi under vores netop overståede ferie på
Fyn hos fiskehandleren i Faaborg fik røget laks med mandler og farin.

Nu kunne jeg godt tænke mig at bygge ne lille rygeovn selv - og helst en
hvor en fillet kan ligge ned. Det fremfor en kasper røghat vi en gang havde
derhjemme, hvor de hele fisk blot kunne hænge.

Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag ??

Hvilke typer materialer kan anvendes (hhv. skal undgås) ?

mvh
Per Storm
Randers



 
 
A. And (23-07-2001)
Kommentar
Fra : A. And


Dato : 23-07-01 09:52

På denne side er der lidt om hvordan man ryger i en weber. Men mon ikke en
billig kuglegrill kan gøre det samme.
Jeg mener også at man kan ryge i den tøndeformede grill som kom frem sidste
år. Jeg har dog glemt hvad den hedder men der var en hjemmeside om den.

Kim

"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:ICQ67.22$E24.5611@news.get2net.dk...
> Jeg synes rigtig godt om røget fisk - og i særdeleshed de mere
> eksperimenterende versioner som da vi under vores netop overståede ferie

> Fyn hos fiskehandleren i Faaborg fik røget laks med mandler og farin.
>
> Nu kunne jeg godt tænke mig at bygge ne lille rygeovn selv - og helst en
> hvor en fillet kan ligge ned. Det fremfor en kasper røghat vi en gang
havde
> derhjemme, hvor de hele fisk blot kunne hænge.
>
> Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag ??
>
> Hvilke typer materialer kan anvendes (hhv. skal undgås) ?
>
> mvh
> Per Storm
> Randers
>
>



Rikke og Per (29-07-2001)
Kommentar
Fra : Rikke og Per


Dato : 29-07-01 10:28

øhh.... hvilken side - du glemte vist at skrive linket til siden ??

Per


A. And skrev i meddelelsen
<3b5be4fe$0$4867$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>På denne side er der lidt om hvordan man ryger i en weber. Men mon ikke en
>billig kuglegrill kan gøre det samme.
>Jeg mener også at man kan ryge i den tøndeformede grill som kom frem sidste
>år. Jeg har dog glemt hvad den hedder men der var en hjemmeside om den.
>
>Kim
>
>"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
>news:ICQ67.22$E24.5611@news.get2net.dk...
>> Jeg synes rigtig godt om røget fisk - og i særdeleshed de mere
>> eksperimenterende versioner som da vi under vores netop overståede ferie
>på
>> Fyn hos fiskehandleren i Faaborg fik røget laks med mandler og farin.
>>
>> Nu kunne jeg godt tænke mig at bygge ne lille rygeovn selv - og helst en
>> hvor en fillet kan ligge ned. Det fremfor en kasper røghat vi en gang
>havde
>> derhjemme, hvor de hele fisk blot kunne hænge.
>>
>> Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag ??
>>
>> Hvilke typer materialer kan anvendes (hhv. skal undgås) ?
>>
>> mvh
>> Per Storm
>> Randers
>>
>>
>
>



A. And (30-07-2001)
Kommentar
Fra : A. And


Dato : 30-07-01 17:13

Sorry.
Kommer her
http://www.weberbbq.com/Public_Weber/cookbook/smoking_basics.asp
Og endnu en som er blandet BBQ og rygning.(mange gode opskrifter på de
forskellige sider.)
http://www.smokering.net/
Og her er et forslag til hvordan den kommende rygeovn/grill kunne se ud
http://www.bbq-grill-smokers.com/backroadslg.jpg
Og her kan du få lidt links til sider om at bygge sin egen smoker7bbq
http://bbq.about.com/cs/buildinggrills/index.htm
Håber dette kan hjælpe dig lidt på vej.
Ellers prøv at søge på "Weber smoker" "weber bbq" "brinkman smokers" på
google.
Der er mange sider om dette emne.

Kim

"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:L0997.29$WS1.10307@news.get2net.dk...
> øhh.... hvilken side - du glemte vist at skrive linket til siden ??
>
> Per
>
>
> A. And skrev i meddelelsen
> <3b5be4fe$0$4867$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> >På denne side er der lidt om hvordan man ryger i en weber. Men mon ikke
en
> >billig kuglegrill kan gøre det samme.
> >Jeg mener også at man kan ryge i den tøndeformede grill som kom frem
sidste
> >år. Jeg har dog glemt hvad den hedder men der var en hjemmeside om den.
> >
> >Kim
> >




Gerner (23-07-2001)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 23-07-01 11:36

On Mon, 23 Jul 2001 09:45:13 +0200, in dk.kultur.mad+drikke, "Rikke og Per"
<NOSPAMperikke@get2net.dk>:

>
>Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag ??

De fås da færdige, også som engangsrøgeri.
>
>Hvilke typer materialer kan anvendes (hhv. skal undgås) ?

Alle materialer der bruges til grill, og undgå plastic.

Søg lidt på nettet, måske bedst i svenske www, da de er meget fremmelige hvad
røgerier angår. (de små og nemme protable m.m.)

>
>mvh
>Per Storm
>Randers
>


Peter W. Bosse (24-07-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-07-01 05:35

"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i meddelandet...
> Nu kunne jeg godt tænke mig at bygge ne lille rygeovn selv - og helst
> en hvor en fillet kan ligge ned. Det fremfor en kasper røghat vi en
> gang havde derhjemme, hvor de hele fisk blot kunne hænge.
>
> Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag
> ??

Her er et par muligheder til hvordan man kan bygge sin egen ovn:
http://hjem.get2net.dk/preben_nielsen/Tom%20side%205.htm

Mere enkelt, -hvad med en simpel varmrøgning i en gammel stegegryde, så
behøver du slet ikke bygge noget, og fisken kan også ligge ned:

Her er fx en opskrift på varmrøget dybfrost-sildefileter:
Tag en gammel stegegryde med et tæt låg til. Drys ca. 1 dl røgesmuld i
bunden. Anbring en olieret rist i gryden så den ikke rører smuldet. Læg
de optøede og let saltede sildefileter på risten med skindet ned.
Gryden anbringes på et gasblus med et lille blus. Glem ikke at starte
udsugningen hvis du røger i køkkenet, ellers starter røgalarmen og den
sidder jo altid så man ikke kan nå den. Lad sildene røge i 15 min. efter
røgudviklingen er startet. De skal ikke være rå, men faste i konsistens.
Spis dem lune fx med røræg og purløg til. Bon appetit.


NB: "VITA" har fremstillet en speciel røgepose af aluminium til
varmrøgning af mad... Posen lægges simpelthen bare ind i en ganske
almindelig eller Combiovn. - færdig arbejde! -røget sild og makreller på
hu hej ingen tid.


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Livet er fuldt af elendighed, ensomhed og lidelse -
og så slutter det alt for tidligt.
-Woody Allen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste