/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
varm kartoffelsalat
Fra : Kitti Egevang


Dato : 16-09-08 12:36

Hej gruppe.

Hvad er jeres bedste bud på en gang varm kartoffelsalat?
Håber nogen har en rigtig god opskrift
På forhånd mange tak.

Hilsen Kitti.

 
 
kim rasmussen (16-09-2008)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 16-09-08 12:46


"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:48cf9a26$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...
..

Hvad er jeres bedste bud på en gang varm kartoffelsalat?
Hilsen Kitti.


Hej Kitty
Her er min hemmelige opskrift :

2 løg
50 gram smør
½ dl. eddike
½ dl vand
30 gram sukker
evt. 1-2 tsk sennep
salt
500 gram kogte kartofler
snittede forårs løg


Snit løgene og sauter dem i smørret til de er blanke.
Eddike, vand, sukker , sennep ( kan udlades) og salt tilsættes.
Løgblandingen koges igennem.
Smages til med salt ,sukker peber og evt. mere eddike
Kartoflerne skæres i skiver, tilsættes og varmes igennem..
Pyntes med snittede forårsløg ovenpå.
serveres sammen med pølser eller lign.

Hilsen Kim Rasmussen



Esther (16-09-2008)
Kommentar
Fra : Esther


Dato : 16-09-08 06:27

Kims opskrift minder i udpræget grad om den jeg selv bruger. Måske en
tand mindre eddike (som gerne må være æbleeddike) , rødløg (som gir en
flot farve, sådan et touch af pink, meget fikst) og endelig kan man
tilsætte lidt piskefløde til sidst, hvis man gerne vil ha en lidt
rundere smagsoplevelse og i øvrigt er ligeglad med kalorier.

Her er en lidt mere kompleks sag, tror jeg har den fra Meyers køkken.
Den er ret god:

4 personer:

600 g nye kartofler
2 dl hakkede krydderurter, f.eks. purløg, persille, kørvel, dild
1 bananskalotteløg
1 spsk kapers
4 spsk olivenolie
2-3 spsk balsamisk æbleeddike
dijonsennep
havsalt
peber fra kværn

Kom kartoflerne i en gryd med koldt vand så det dækker. Kom 1,5 spsk
salt i gryden per liter vand. Kom gerne krydderurtestilkene derned.
Bring vandet i kog. Kog kartoflerne 15 minutter og lad dem herefter
trække 10 minutter i vandet.

Hak i mellemtiden krydderurterne og kapers groft. Skær skalotteløget i
fine ringe. Vend dem sammen med olie og eddike – smag til med sennep,
salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne. Skær dem i mindre – eller
større – stykker og vend dem i vinaigretten. Server straks.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste