On Thu, 14 Aug 2008 19:50:24 +0200, "Anders Halskov-Jensen"
<anders@vinkriiitiiiik.dk> wrote:
>
>"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
>news:hug6a41k7st2fd2e7q2u6rriutdem02lok@4ax.com...
>> Kære gruppe!
>>
>> I weekenden var jeg så heldig at få lov at smage 3 årgange af Peter
>> Sissecks Ribera del duero-vin -- Flor de Pingus. Billeder,
>> producentinfo & smagenoter:
>>
>>
http://www.bergholt.net/flor_de_pingus_02_03_04.html
>>
>> Hvad ville I kombinere vinene med? Nogle gode match?
>>
>> Jeg mener, at en Vinpushers kogebog indeholder en ret kombineret til
>> en kraftig Ribera del Duero-vin, men jeg har glemt hvilken. Nogen der
>> husker bedre end jeg? Eller har bogen ved hånden?
>
>
>Jeg synes vinene kalder på grillet kød af høj kvalitet, men ikke for
>krydret. Grillede højrebsbøffer eller côte de beuf, med simpelt tilbehør fx
>en salat med grønne bønner og sprødstegt parma eller ikke for kraftigt røget
>bacon, og en ovnbagt kartoffel. Samspillet mellem vin og velsmagende oksekød
>med grillaroma er i min bog lige i øjet.....
Gode bud! Tak for dem.
Apropos dine forslag læste jeg lige, at Sissecks Q2 Sardonia serveres
til helstegt oksehøjreb m. kartoffelgratin (v. Francis Cardeneau) ved
middagen til Årets ret-arrangementet.
Jeg ved godt druesammensætningen er en anden. Nu når jeg tænker lidt
over det, så har jegr tidligere fået Sardonia til langtidsbraiseret &
glaseret kalveskank på Restaurant Ensemble. Vinen gik godt i spænd med
de søde toner, der kommer som følgevirkning af den langsomme
nedbrydning af collagen.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- nyt: Om Alain
Graillot, Crozes-Hermitage)