/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wagyu-kød
Fra : vulcain.cricket@gmai~


Dato : 11-06-08 01:22

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article521414.ece

Sjovt at pressen hele tiden kalder Wagyu for Kobe kød ..

 
 
Kent Oldhøj (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 11-06-08 10:03

vulcain.cricket@gmail.com wrote in news:f48855b5-cb0b-47db-bd3e-
b068ab8de3de@34g2000hsf.googlegroups.com:

> Sjovt at pressen hele tiden kalder Wagyu for Kobe kød ..

Hvorfor dog det? Wagyu refererer til kvægracen, mens Kobe refererer til
opdræts/slagte stedet.

Det kunne jo osse være Matsusaka eller Mishima kød, der også stammer fra
Wagyu kvæg.

--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.

Kurt Lund (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 11-06-08 15:49

Kent Oldhøj wrote:
> vulcain.cricket@gmail.com wrote in news:f48855b5-cb0b-47db-bd3e-
> b068ab8de3de@34g2000hsf.googlegroups.com:
>
>> Sjovt at pressen hele tiden kalder Wagyu for Kobe kød ..
>
> Hvorfor dog det? Wagyu refererer til kvægracen, mens Kobe refererer
> til opdræts/slagte stedet.
>
> Det kunne jo osse være Matsusaka eller Mishima kød, der også stammer
> fra Wagyu kvæg.

Nu vrøvler du. Der kan ikke produceres Kobekød i DK. Der kan derimod
produceres kød af Wagyuracen. Og når de tåbelige uvidende journalister på
Politiken så skriver:
"For første gang nogensinde har en kalv af Kobe-kødracen taget sine første
skridt på dansk jord."
så er målet fuldt.
Mage til sludder skal man da lede længe efter.

--
Kurt Lund



Kent Oldhøj (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 11-06-08 18:51

"Kurt Lund" <lund@fabel.dk> wrote in
news:484fe5cd$0$15878$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:

>>> Sjovt at pressen hele tiden kalder Wagyu for Kobe kød ..
>> Hvorfor dog det? Wagyu refererer til kvægracen, mens Kobe refererer
>> til opdræts/slagte stedet.
>> Det kunne jo osse være Matsusaka eller Mishima kød, der også stammer
>> fra Wagyu kvæg.
> Nu vrøvler du.

Det tror jeg ikke.

> Der kan ikke produceres Kobekød i DK. Der kan derimod
> produceres kød af Wagyuracen.

Sjovt nok opdrættes det meste Wagyu kvæg til Kobekød, hovedsageligt IKKE
i Japan, men derimod i Australien og Californien. Kun den sidste tid af
opdrættet tilbringer kvæget i Japan, hvor også slagtningen sker.

> Og når de tåbelige uvidende journalister
> på Politiken så skriver:
> "For første gang nogensinde har en kalv af Kobe-kødracen taget sine
> første skridt på dansk jord."
> så er målet fuldt.

Jeg er helt enig i at ovenstående er noget vrøvl. Kvægracen er Wagyu. Og
ret beset vil dansk opdrættet Wagyu kvæg ikke producere Kobe kød, men
"Kobe-style" kød. Præcis som tilfældet er i USA, hvor efterspørgslen er
så stor at amerikanerne har startet en lokal produktion.

Men det er nu nok detaljer som inkarnerede Wagyu nørder må lære at leve
med. Lidt i stil med "ISDN modems". ISDN er rent digitalt og det er
derfor noget vrøvl at tale om modulering/demodulering. Men forbrugerne er
helt på det rene med hvilket produkt der tales om.

--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.

Jens Bruun (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 11-06-08 21:13

"Kurt Lund" <lund@fabel.dk> skrev i en meddelelse
news:484fe5cd$0$15878$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Mage til sludder skal man da lede længe efter.

Nej. Ikke i Politiken. Der er dén slags nærmere reglen end undtagelsen.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kim Schulz (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 11-06-08 19:56

On 11 Jun 2008 17:51:05 GMT

> Sjovt nok opdrættes det meste Wagyu kvæg til Kobekød, hovedsageligt
> IKKE i Japan, men derimod i Australien og Californien. Kun den sidste
> tid af opdrættet tilbringer kvæget i Japan, hvor også slagtningen
> sker.

Forkert! Kobekød er kød som kommer fra Wagyu kvæg opdrættet i den
japanske by Kobe. Alt andet er bare Wagyu kød (navngivet efter
kvægracen).


> Jeg er helt enig i at ovenstående er noget vrøvl. Kvægracen er Wagyu.
> Og ret beset vil dansk opdrættet Wagyu kvæg ikke producere Kobe kød,
> men "Kobe-style" kød. Præcis som tilfældet er i USA, hvor
> efterspørgslen er så stor at amerikanerne har startet en lokal
> produktion.

Det gør det ikke til Kobe Kød. Den normale behandling af Wagyu kvæg i
USA/Australien osv er langt fra den behandling som dyrene gives i
Kobe. Alt det "vrøvl" med at køerne får Øl og bliver masseret har
faktisk foregået i Kobe - de andre steder er det bare masseproduktion
af hurtigtopfedede kvæg af racen Wagyu.

> Men det er nu nok detaljer som inkarnerede Wagyu nørder må lære at
> leve med. Lidt i stil med "ISDN modems". ISDN er rent digitalt og det
> er derfor noget vrøvl at tale om modulering/demodulering. Men
> forbrugerne er helt på det rene med hvilket produkt der tales om.

Der laves da pulse-code modulering i ISDN. Det benyttes i forbindelse
med den almindelige PSTN til tale-brug. Ud over det har du til dels
ret. Der bruge en terminal-adapter og ikke et traditionelt modem i den
forstand - men hvem fanden snakker dog også om ISDN i dag (ud over
nogle få radio teknikere og ulande)

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/


Kent Oldhøj (11-06-2008)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 11-06-08 20:57

Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote in
news:20080611205604.52214cca@schulz.dk:

>> Sjovt nok opdrættes det meste Wagyu kvæg til Kobekød, hovedsageligt
>> IKKE i Japan, men derimod i Australien og Californien. Kun den sidste
>> tid af opdrættet tilbringer kvæget i Japan, hvor også slagtningen
>> sker.
> Forkert! Kobekød er kød som kommer fra Wagyu kvæg opdrættet i den
> japanske by Kobe.

Njaaaa.... Sådan var det indtil 90'erne. Så steg efterspørgslen i Japan
udover hvad produktionen kunne bære.

http://members.tripod.com/~BayGourmet/wagyu.html#wagyu

Alt andet er bare Wagyu kød (navngivet efter kvægracen).

Der er ihvertfald også Matsusaka og Mishima kød (også benævnt efter
oprindelsen). De skulle tilgengæld begge være "ægte" japanske hele vejen
igennem.

>> Jeg er helt enig i at ovenstående er noget vrøvl. Kvægracen er Wagy u.
>> Og ret beset vil dansk opdrættet Wagyu kvæg ikke producere Kobe kød,
>> men "Kobe-style" kød. Præcis som tilfældet er i USA, hvor
>> efterspørgslen er så stor at amerikanerne har startet en lokal
>> produktion.
>
> Det gør det ikke til Kobe Kød.

Nu kaldte jeg det heller ikke Kobe kød, men "Kobe-style" kød.

>> Lidt i stil med "ISDN modems". ISDN er rent digitalt og det
>> er derfor noget vrøvl at tale om modulering/demodulering. Men
>> forbrugerne er helt på det rene med hvilket produkt der tales om.

> Der laves da pulse-code modulering i ISDN.

Vil du påstå at et ISDN modem modulerer/demodulerer? Nej vel?

Nå, pointen var osse en anden, og den snak hører til i et andet forum.

--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste