/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin. La Rioja Alto, Reservo 904. Cosecha 1~
Fra : Leif Langgaard


Dato : 28-03-08 14:58

Hej

Er det noget der smager godt endnu, eller skal flaskerne blive som "pynt" i
kælderen?

--
Langgaard
www.megapixels.dk





 
 
Peter Noes (28-03-2008)
Kommentar
Fra : Peter Noes


Dato : 28-03-08 20:15

Rioja´s årgange, der er defineret som U (uovertruffent) i den periode du
søger er 1964 og 1970 (osv).

Men det siges jo at Rioja topper efter 16 år, så jeg tror en 1968 ville være
"overgod" nu. Men igen er der ikke gået ilt og eddike smag i vinen, ville
jeg da gerne nyde en 1968

Venlig hilsen

Peter

"Leif Langgaard" <langgaard@klarupnet.dx> skrev i en meddelelse
news:47ecf9c4$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej
>
> Er det noget der smager godt endnu, eller skal flaskerne blive som "pynt"
> i kælderen?
>
> --
> Langgaard
> www.megapixels.dk
>
>
>
>



Anders Halskov-Jense~ (29-03-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 29-03-08 02:32


"Peter Noes" <dsl281825@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:47ed43ab$0$99014$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Rioja´s årgange, der er defineret som U (uovertruffent) i den periode du
> søger er 1964 og 1970 (osv).
>
> Men det siges jo at Rioja topper efter 16 år,

Det har jeg aldrig hørt før, hvor har du det fra?



> Men igen er der ikke gået ilt og eddike smag i vinen, ville
jeg da gerne nyde en 1968


Altså, "Hvis ikke den er blevet dårlig er den sikkert god" ??
Fantastisk råd, og sikke en indsigt.


Med så gamle flasker er det altid et lotteri. Opbevaring gennem de mange år
spiller en ligeså stor rolle som årgangskvalitet og vinen iøvrigt. Hvis du
har mere end en, så prøv da endelig at åbne en, og lad os høre resultatet.
Odds er imod dig, men man har lov at blive positivt overrasket.

Anders
www.vinkritik.dk
http://spisdrik.blogspot.dk






Aage Jæger (31-03-2008)
Kommentar
Fra : Aage Jæger


Dato : 31-03-08 14:32

"Anders Halskov-Jensen" <anders@vinkritik.dk> skrev i en meddelelse
news:47ed9bed$0$15897$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> Altså, "Hvis ikke den er blevet dårlig er den sikkert god" ??
> Fantastisk råd, og sikke en indsigt.
>
>
> Med så gamle flasker er det altid et lotteri. Opbevaring gennem de mange
> år spiller en ligeså stor rolle som årgangskvalitet og vinen iøvrigt. Hvis
> du har mere end en, så prøv da endelig at åbne en, og lad os høre
> resultatet. Odds er imod dig, men man har lov at blive positivt
> overrasket.

Altså, "Prøv ad" ??
Fantastisk råd, og sikke en indsigt.



Steen Jakobsen (31-03-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 31-03-08 16:54


"Aage Jæger" <aage@ingenspam.invalid> skrev i meddelelsen
news:47f0e7c4$0$15891$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Anders Halskov-Jensen" <anders@vinkritik.dk> skrev i en meddelelse
> news:47ed9bed$0$15897$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>> Altså, "Hvis ikke den er blevet dårlig er den sikkert god" ??
>> Fantastisk råd, og sikke en indsigt.
>>
>>
>> Med så gamle flasker er det altid et lotteri. Opbevaring gennem de mange
>> år spiller en ligeså stor rolle som årgangskvalitet og vinen iøvrigt.
>> Hvis du har mere end en, så prøv da endelig at åbne en, og lad os høre
>> resultatet. Odds er imod dig, men man har lov at blive positivt
>> overrasket.
>
> Altså, "Prøv ad" ??
> Fantastisk råd, og sikke en indsigt.

hehe, den kunne have været undgået

Steen.
>
>


Peter Noes (31-03-2008)
Kommentar
Fra : Peter Noes


Dato : 31-03-08 18:14

Anders,

angående dit første spørgsmål, så tog jeg udgang i min yndlings rioja
Faustino I (men som du jo selv kan se på http://www.bodegasfaustino.com var
der jo en kæmpe fejl da den topper efter 15 og ikke 16). Men jeg synes
bestemt det er en værdig repræsentant for Rioja!

Angående din anden kommentar kan jeg ikke se mere "fantastisk råd og
indsigt" i din lotteri sammenligning, men bevares......


Peter

"Anders Halskov-Jensen" <anders@vinkritik.dk> skrev i en meddelelse
news:47ed9bed$0$15897$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Peter Noes" <dsl281825@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:47ed43ab$0$99014$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>> Rioja´s årgange, der er defineret som U (uovertruffent) i den periode du
>> søger er 1964 og 1970 (osv).
>>
>> Men det siges jo at Rioja topper efter 16 år,
>
> Det har jeg aldrig hørt før, hvor har du det fra?
>
>
>
>> Men igen er der ikke gået ilt og eddike smag i vinen, ville
> jeg da gerne nyde en 1968
>
>
> Altså, "Hvis ikke den er blevet dårlig er den sikkert god" ??
> Fantastisk råd, og sikke en indsigt.
>
>
> Med så gamle flasker er det altid et lotteri. Opbevaring gennem de mange
> år spiller en ligeså stor rolle som årgangskvalitet og vinen iøvrigt. Hvis
> du har mere end en, så prøv da endelig at åbne en, og lad os høre
> resultatet. Odds er imod dig, men man har lov at blive positivt
> overrasket.
>
> Anders
> www.vinkritik.dk
> http://spisdrik.blogspot.dk
>
>
>
>
>



Anders Halskov-Jense~ (31-03-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 31-03-08 19:55


> angående dit første spørgsmål, så tog jeg udgang i min yndlings rioja
> Faustino I (men som du jo selv kan se på http://www.bodegasfaustino.com
> var der jo en kæmpe fejl da den topper efter 15 og ikke 16). Men jeg synes
> bestemt det er en værdig repræsentant for Rioja!
>
> Angående din anden kommentar kan jeg ikke se mere "fantastisk råd og
> indsigt" i din lotteri sammenligning, men bevares......


For det første, synes jeg ikke at man kan sige at "det siges at Rioja topper
efter 16 år", som om det er standard-viden i vinverdenen, blot fordi én
enkelt vin fra en enkelt Bodega skulle toppe der. For mig virker det som et
forsøg på at pynte sig med lånte vin-viden-fjer, der ikke er hold i. For det
andet læser du kurven på Faustinos website forkert. Vinen topper efter ca. 8
år, holder sig på toppen indtil ca. 14 år, hvorefter kvaliteten begynder at
falde.

Derudover erkender jeg, at min sarkasme måske var en anelse overdoseret, men
jeg skal da gerne uddybe mit svar til både dig og Aage Jæger.

Hvis en vin er 40 år gammel, er det umuligt at vurdere, om den er drikkelig
uden at åbne den, medmindre man ved at vinen har været optimalt opbevaret i
samfulde 40 år. Og selv da er man ude i gætteri. Hvis vinen stadig står højt
i halsen, er det et godt tegn, hvis den er svundet meget, er det et dårligt
tegn. Man kan selvfølgelig forsøge at vurdere farven i flasken og mængden af
depot, men man kan stadig ikke konkludere noget. Jeg har drukket gamle
brunlige vine, der var glimrende, sauternes fra 1924 der var fremragende og
fået rubinrøde bordeauxer, der var stendøde i en alder af 15 år.
Rioja fra tresserne er fra en tid hvor de fleste vinbønder smadrede deres
vine ved at lagre dem alt for længe på amerikansk eg, hvilket dræber al
frugt i vinen, så 40 år senere er det nok ikke meget at komme efter. Men
hvis man har flere flasker, og de blot skal stå til pynt i vinkælderen, kan
man da ligeså godt åbne en og smage. Den tomme flaske pynter jo også.
Alternativt kan man forsøge at finde andre menneskers smagsnoter på et af de
mange vin-sites, der findes. Jeg fandt følgende, om den omtalte vin:

"Next up is the 1968 La Rioja Alta, "904" Gran Reserva, Rioja, which also
seems qite faded at age 36. The chocolatey "904" style is certainly there
and there is some pleasant, plummy fruit touched off with accents of cedar
and clay. But this one hasn't the play in it."

Rioja Alta, som huset iøvrigt hedder, ikke Alto, laver fine vine, så det kan
da ikke udelukkes, der er liv i fætteren. Derfor mit gode råd om at prøve ad


Anders
www.vinkritik.dk
http://spisdrik.blogspot.com






Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste