/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kornkværn
Fra : netman77


Dato : 17-07-01 08:41

Efter at have anskaffet og læst Camilla Plums nye bog Et ordentligt
brød (kan anbefales) er jeg blevet vældig lun på at male mit eget mel.

Er der nogen der har erfaring med det og evt. kan anbefale et bestemt
mærke?

m.v.h Jette M

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Ms. Krabappel (17-07-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 17-07-01 09:48

Nul erfaring, men jeg tror at "Dansk Hjemmeproduktion" havde sådan en. Det
er et lille firma på Fyn, som har en genial katalog af produkter til hjemme
produktion af ost, saft, cider, mel osv. - du kan prøve at høre dem...
Sandra

Dansk Hjemmeproduktion
Tlf. 62 67 14 47
Fax 62 67 14 97
Åsvej 5, Måre
5853 Ørbæk




Peter Westh (17-07-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 17-07-01 10:10

"Ms. Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:q0T47.57$XK6.10934@news.get2net.dk...
> Dansk Hjemmeproduktion
> Tlf. 62 67 14 47
> Fax 62 67 14 97
> Åsvej 5, Måre
> 5853 Ørbæk

De har også en hjemmeside: http://www.hjemmeproduktion.dk/

MVH

Peter



Peter Westh (17-07-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 17-07-01 09:57

"netman77" <netman77.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:lYR47.1519$Qn.96378@news000.worldonline.dk...
> Efter at have anskaffet og læst Camilla Plums nye bog Et ordentligt
> brød (kan anbefales) er jeg blevet vældig lun på at male mit eget mel.
>
> Er der nogen der har erfaring med det og evt. kan anbefale et bestemt
> mærke?

Jeg havde i sin tid en, som jeg købte pr. postordre hos bageriet Aurion. Dte
var den mindste model af mærket Hawo. Se
http://www.aurion.dk/dansk/kvaerne.html. Den så anderledes ud en dem på
billedet (det er over 10 år siden), men den svarede nok til "Billy 100"

Jeg tror det vigtigste er at overveje hvor stor kapacitet den skal have. Den
jeg havde kunne rumme ca 1/2 kilo i skuffen, som det tog ca. 5 minutter at
kværne. Det ear okay, men faktisk lidt irriterende, fordi jeg oftest bagte
til fryseren af minimum 2 kilo mel ad gangen. Det vil sige, der skulle
fyldes på fire gange. Jeg ville købe en større i dag, prisforskellen ville
rigeligt kunne svare sig.

Jeg havde aldrig nogen problemer med den - jeg havde den i ca 2 år,
hvorefter jeg solgte den, hvilket jeg egentlig fortryder i dag. Jeg havde
møl i mit kornlager en enkelt gang, man skal ikke købe for stort ind.

Jeg savner den mest fordi en kværn giver mange muligheder for at
eksperimentere med kornsorter og finheder og mærkelige ingredienser i
brødet. Jeg kan ærlig talt ikke smage den store forskel mellem hjemmemalet
mel og det, man køber, og jeg synes heller ikke det endelige bageresultat er
væsentligt anderledes. Heller ikke når det gælder honning-salt brød, som de
troende ellers hævder kun kan laves med friskmalet, biodynamisk mel.

MVH

Peter





netman77 (17-07-2001)
Kommentar
Fra : netman77


Dato : 17-07-01 11:58

Tak for svaret Peter Westh.
                        

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste