/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
forbrænding og energibevarelse
Fra : Ukendt


Dato : 04-03-08 12:18

Hvis man har en grill og tilfører en vis mængde grillkul, så er kullenes ca.
energimængde angivet på posen.

Hvis jeg benytter grillen - en kuglegrill - til at bage et brød/ stege en
steg - vil kullene så afgive varemen hurtigere, da indholdet jo forbruger
varmen, end hvis jeg blot lader grillen stå og brænde ud.
Da indholdet skal varmes op, vil grillens ydertemperatur falde - og dermed
tabet af varme til omgivelserne.

Kan jeg forvente, at de kul, der, hvis jeg ikke bruger grillen, fortsat er
varme efter tre timer, også er det, hvis jeg bruger grillen? Når jeg
efterfølgende fjerner stegen/brødet vil jeg jo samtridig fjerne en stor del
af systemets energi, men er det energi som alligevel ville have været tabt
til omgivelserne?



 
 
Gert Krabsen (04-03-2008)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 04-03-08 13:27

none skrev:
> Hvis man har en grill og tilfører en vis mængde grillkul, så er kullenes ca.
> energimængde angivet på posen.
>
> Hvis jeg benytter grillen - en kuglegrill - til at bage et brød/ stege en
> steg - vil kullene så afgive varemen hurtigere, da indholdet jo forbruger
> varmen, end hvis jeg blot lader grillen stå og brænde ud.
> Da indholdet skal varmes op, vil grillens ydertemperatur falde - og dermed
> tabet af varme til omgivelserne.
>
> Kan jeg forvente, at de kul, der, hvis jeg ikke bruger grillen, fortsat er
> varme efter tre timer, også er det, hvis jeg bruger grillen? Når jeg
> efterfølgende fjerner stegen/brødet vil jeg jo samtridig fjerne en stor del
> af systemets energi, men er det energi som alligevel ville have været tabt
> til omgivelserne?


De brændende kul afgiver vel den varme, de nu en gang afgiver? Det være
sig til grillen, luften eller maden..

Preben Riis Sørensen (04-03-2008)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 04-03-08 19:28


"Gert Krabsen" <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> skrev
>
> De brændende kul afgiver vel den varme, de nu en gang afgiver? Det være
> sig til grillen, luften eller maden..

Det er faktisk kun lufttilførsel og hvis man roder rundt i dem, der kan
påvirke varmeafgivelsen.

--
M.V.H
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste