/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Økologisk mad
Fra : tp


Dato : 29-01-08 17:00

Ved ikke lige om det passer herinde, men kunne ikke finde andre grupper der
så mere egnede ud...


Vi vil gerne undgå pencilin, stråforkortere og alt muligt andet tilsat
maden, som godt kan undværes. Derfor køber vi økologi. På det seneste er
priserne dog gået fuldstændigt amok. Vi snakker 40-100% stigning på få
måneder. Det presser vores økonomi og da vi meget nødig vil væk fra
økologien, vil jeg høre jer om I kender andre veje?

Jeg har svært ved at tro på at det pludseligt er blevet så dyrt at
producere, så mit gæt er at nogle i salgsledet scorer fedt på at flere og
flere prioriterer økologi. Man kan jo få alt på nettet, er der nogle der
kender steder der gør sig i økologi eller gårdsalg eller er der andre
muligheder?

mvh tp, djursland


 
 
Jørgen Rasmussen (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 29-01-08 17:59

tp wrote:
> Ved ikke lige om det passer herinde, men kunne ikke finde andre grupper
> der så mere egnede ud...


Prøv gruppen der vedrører mad. Den ligger under kultur.!

Se www.usenet.dk for navn.


Mvh. Jørgen

Trine Kornum Christi~ (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 29-01-08 18:02

"tp" <skodskod@yahoo.com> writes:

> Ved ikke lige om det passer herinde, men kunne ikke finde andre
> grupper der så mere egnede ud...

dk.kultur.mad+drikke kunne være et bud.

> Vi vil gerne undgå pencilin, stråforkortere og alt muligt andet tilsat
> maden, som godt kan undværes. Derfor køber vi økologi. På det
> seneste er priserne dog gået fuldstændigt amok. Vi snakker 40-100%
> stigning på få måneder. Det presser vores økonomi og da vi meget nødig
> vil væk fra økologien, vil jeg høre jer om I kender andre veje?
>
> Jeg har svært ved at tro på at det pludseligt er blevet så dyrt at
> producere, så mit gæt er at nogle i salgsledet scorer fedt på at flere
> og flere prioriterer økologi. Man kan jo få alt på nettet, er der
> nogle der kender steder der gør sig i økologi eller gårdsalg eller er
> der andre muligheder?

Man kunne måske dyrke det selv? Nettorvet.dk, aarstiderne.dk,
gaardbutikkendirekte.dk og så en oversigt:
http://www.okologi.dk/Eksterne/stalddor/Default.asp

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Rosendal (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Rosendal


Dato : 29-01-08 18:16

>
> Vi vil gerne undgå pencilin, stråforkortere og alt muligt andet tilsat
> maden, som godt kan undværes. Derfor køber vi økologi. På det seneste er
> priserne dog gået fuldstændigt amok. Vi snakker 40-100% stigning på få
> måneder. Det presser vores økonomi og da vi meget nødig vil væk fra
> økologien, vil jeg høre jer om I kender andre veje?
>

Nu bliver der jo ikke tilsat pencelin, stråforkorter eller andet til
fødevarer.......



Ukendt (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 29-01-08 19:41


"Rosendal" <nomail@nomail.de> skrev i en meddelelse
news:479f5f3f$0$2105$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >
>> Vi vil gerne undgå pencilin, stråforkortere og alt muligt andet tilsat
>> maden, som godt kan undværes. Derfor køber vi økologi. På det seneste
>> er priserne dog gået fuldstændigt amok. Vi snakker 40-100% stigning på få
>> måneder. Det presser vores økonomi og da vi meget nødig vil væk fra
>> økologien, vil jeg høre jer om I kender andre veje?
>>
>
> Nu bliver der jo ikke tilsat pencelin, stråforkorter eller andet til
> fødevarer.......

Jo da, der bruges masser af antibiotika i dyreavl, enten forebyggende, som
behandling eller som vækstfremmer i f.eks svineavl.

Der bruges ligeledes masser stråforkorter i planteavl, samt alle mulige
andre midler, såsom pesticider, fungicider og insekticider.

Der bruges desværre også masser af ulovligt importerede stoffer, som smugles
ind i landet og bruges uden for veterinærmyndighedernes kontrol, både i
planteavl og dyreavl.

M



Rosendal (03-02-2008)
Kommentar
Fra : Rosendal


Dato : 03-02-08 17:14

> Jo da, der bruges masser af antibiotika i dyreavl, enten forebyggende, som
> behandling eller som vækstfremmer i f.eks svineavl.
>
> Der bruges ligeledes masser stråforkorter i planteavl, samt alle mulige
> andre midler, såsom pesticider, fungicider og insekticider.

Det er da også noget andet end at det bliver tilsat maden......

>
> Der bruges desværre også masser af ulovligt importerede stoffer, som
> smugles
> ind i landet og bruges uden for veterinærmyndighedernes kontrol, både i
> planteavl og dyreavl.

Er det nogen rygter du har hørt eller er det noget du ved noget om ??



Ukendt (03-02-2008)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 03-02-08 22:54


"Rosendal" <nomail@nomail.de> skrev i en meddelelse
news:47a5e84f$0$2083$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Jo da, der bruges masser af antibiotika i dyreavl, enten forebyggende,
>> som
>> behandling eller som vækstfremmer i f.eks svineavl.
>>
>> Der bruges ligeledes masser stråforkorter i planteavl, samt alle mulige
>> andre midler, såsom pesticider, fungicider og insekticider.
>
> Det er da også noget andet end at det bliver tilsat maden......
>
>>
>> Der bruges desværre også masser af ulovligt importerede stoffer, som
>> smugles
>> ind i landet og bruges uden for veterinærmyndighedernes kontrol, både i
>> planteavl og dyreavl.
>
> Er det nogen rygter du har hørt eller er det noget du ved noget om ??
>

Jeg har stærk tilknytning til landbruget, og alle her på egnen med samme
stærke tilknytning til landbruget ved at det forholder sig sådan, og der er
da også jævnligt landmænd som bliver knaldet, både for smugleri af gifte og
brug af hormoner i dyreholdet.



Tomas Jensen (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Tomas Jensen


Dato : 14-02-08 01:37

Makulator skrev:
> "Rosendal" <nomail@nomail.de> skrev i en meddelelse
> news:47a5e84f$0$2083$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>> Jo da, der bruges masser af antibiotika i dyreavl, enten forebyggende,
>>> som
>>> behandling eller som vækstfremmer i f.eks svineavl.
>>>
>>> Der bruges ligeledes masser stråforkorter i planteavl, samt alle mulige
>>> andre midler, såsom pesticider, fungicider og insekticider.
>> Det er da også noget andet end at det bliver tilsat maden......
>>
>>> Der bruges desværre også masser af ulovligt importerede stoffer, som
>>> smugles
>>> ind i landet og bruges uden for veterinærmyndighedernes kontrol, både i
>>> planteavl og dyreavl.
>> Er det nogen rygter du har hørt eller er det noget du ved noget om ??
>>
>
> Jeg har stærk tilknytning til landbruget, og alle her på egnen med samme
> stærke tilknytning til landbruget ved at det forholder sig sådan, og der er
> da også jævnligt landmænd som bliver knaldet, både for smugleri af gifte og
> brug af hormoner i dyreholdet.
>
>
Nu forholder det sig sådan, at det ikke er lovligt at anvende
antibiotika hverken forebyggende eller som vækstfremmer i dyrehold.
Ligeledes er det sådan, at den enkelte landmand med husdyrhold er
tilknyttet en dyrlæge og får x gange kontrol/sundheds-besøg om året.
Ligeledes kan landmanden ikke uden videre få udleveret penicillin eller
anden antibiotika til sine dyr uden dyrlægebesøg, så det billede, du har
i dit hoved af umådeholden fråseri med antibiotika er vist kraftigt
forstørret - måske af medierne?? Der ud over er det forbudt at sprøjte
korn til fødevarer med stråforkorter. Alle de landmænd, som du og dine
naboer åbenbart har kendskab til, der uhæmmet indsmugler og vælter sig
i, som du skriver, gifte og hormoner, må være et folkefærd specielt for
din egn - jeg synes ikke, jeg har hørt, at det sku' være et større
problem. Selvfølgelig er der brådne kar inden for det konvensionelle
landbrug, der overtræder lovene. Men mon ikke også de findes i den
økologiske verden??
Noget helt andet er, at jeg savner argumenter for økologi gående på
dyrevælfærd. Det er meget godt, at du er så bekymret for din egen
sundhed, men hvad med de dyr, du får slået ihjel for at ku' spise dem.
Synes du ikke, det er mere væsentligt, at de bli'r behandlet godt i det
korte liv, de har , end den smule "gift", du evt. kommer til at
indtage?? (Undgå det kan du ikke, selv i grundvandet findes det)

Mads Lie Jensen (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Mads Lie Jensen


Dato : 14-02-08 08:19

On Thu, 14 Feb 2008 01:36:33 +0100, Tomas Jensen
<hatofjern@jensen.tdcadsl.dk> wrote:

>Noget helt andet er, at jeg savner argumenter for økologi gående på
>dyrevælfærd. Det er meget godt, at du er så bekymret for din egen
>sundhed, men hvad med de dyr, du får slået ihjel for at ku' spise dem.

Lidt i samme tråd - men alligevel ikke.
Jeg isolerede oppe på loftet i forgårs - oven på det gamle isolering
dukkede gårdens regnskab fra 1975 op. Samtlige bilag - det er lidt skægt
at læse.
Dengang fik man op til 8,65 pr kg. levende grissebasse der blev leveret
til slagteriet. I går, 32 år senere, fik man 8,10 pr. kg grissebasse.
Sådan en udvikling må jo desværre gå ud over grisene.
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
Gartneriet - http://www.gartneriet.dk/

Maria Frederiksen (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Maria Frederiksen


Dato : 29-01-08 19:24

> maden, som godt kan undværes. Derfor køber vi økologi. På det seneste er
> priserne dog gået fuldstændigt amok. Vi snakker 40-100% stigning på få
> måneder.

Vi har i nok 20 år kunnet købe 2 kg mel for 6 kr og nu er den steget til 9
kr. Alle madvarer er de sidste par år steget forholdsvis meget, så du er
ikke alene om det - økologisk eller ej.

Mvh Maria



Mads Lie Jensen (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Mads Lie Jensen


Dato : 29-01-08 20:09

On Tue, 29 Jan 2008 19:24:25 +0100, "Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk>
wrote:

>Vi har i nok 20 år kunnet købe 2 kg mel for 6 kr og nu er den steget til 9
>kr. Alle madvarer er de sidste par år steget forholdsvis meget, så du er
>ikke alene om det - økologisk eller ej.

Jeg fandt en avis oppe på loftet, da jeg var i gang med at isolere - 25
år gammel var den. 2 kg sukker dengang var dyrere end de er i dag.
(Jaja, jeg ved godt der var en speciel afgift på sukker dengang)

I øvrigt syntes jeg det var på tide at visse fødevarer fik et
prismæssigt nøk opad. Desværre er det nok ikke ret meget af det som går
til producenten
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
Gartneriet - http://www.gartneriet.dk/

Maria Frederiksen (29-01-2008)
Kommentar
Fra : Maria Frederiksen


Dato : 29-01-08 22:32

> I øvrigt syntes jeg det var på tide at visse fødevarer fik et
> prismæssigt nøk opad. Desværre er det nok ikke ret meget af det som går
> til producenten

Næ, grisen får producenten stadig under 10 kr for pr. kg. Der er ikke noget
at sige til at der skæres hvor skæres kan.

Mvh Maria



Christian B. Andrese~ (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 14-02-08 01:50

On Feb 14, 8:18 am, Mads Lie Jensen <m...@gartneriet.dk> wrote:
> On Thu, 14 Feb 2008 01:36:33 +0100, Tomas Jensen
>
> <hatofj...@jensen.tdcadsl.dk> wrote:
> >Noget helt andet er, at jeg savner argumenter for økologi gående på
> >dyrevælfærd. Det er meget godt, at du er så bekymret for din egen
> >sundhed, men hvad med de dyr, du får slået ihjel for at ku' spise dem..
>
> Lidt i samme tråd - men alligevel ikke.
> Jeg isolerede oppe på loftet i forgårs - oven på det gamle isolering
> dukkede gårdens regnskab fra 1975 op. Samtlige bilag - det er lidt skægt
> at læse.
> Dengang fik man op til 8,65 pr kg. levende grissebasse der blev leveret
> til slagteriet. I går, 32 år senere, fik man 8,10 pr. kg grissebasse.
> Sådan en udvikling må jo desværre gå ud over grisene.

Prøv at tænk dig hvor meget en svineproducent i 1975 ville have tjent
hvis han producerede samme antal som de store gør nu ?

--
Christian......http://www.yee-haw.dk

Utroligt hvad tegninger kan føre med sig.........

Mads Lie Jensen (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Mads Lie Jensen


Dato : 14-02-08 12:58

On Thu, 14 Feb 2008 00:49:31 -0800 (PST), "Christian B. Andresen"
<trav@tiscali.dk> wrote:

>> Dengang fik man op til 8,65 pr kg. levende grissebasse der blev leveret
>> til slagteriet. I går, 32 år senere, fik man 8,10 pr. kg grissebasse.
>> Sådan en udvikling må jo desværre gå ud over grisene.
>
>Prøv at tænk dig hvor meget en svineproducent i 1975 ville have tjent
>hvis han producerede samme antal som de store gør nu ?

Men netop fordi han producerer så mange flere grise nu, så bliver
grissebasserne stuvet endnu mere sammen og får det generelt dårligere
end dengang.
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
Gartneriet - http://www.gartneriet.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste