/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Diverse olier, hvad bruger jeg dem til?
Fra : Lou


Dato : 09-01-08 12:10

Jeg har "arvet" en kasse med diverse ingredienser fra min ex, men hvad
bruger jeg diverse olier til?

Jordnøddeolie
Græskarkerneolie
Sesamolie
Valnøddeolie
Hørfrøolie.

Aner ikke hvad "vi" brugte dem til i sin tid. Til grill på terassen?

Jeg skal bare havde det fyret af, inden det bliver for gammelt - ikke
nødvendigvist til finere madlavning. Kan noget af det bruges til stegning i
det daglige?

 
 
Klaus Alexander Seis~ (09-01-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 09-01-08 23:19

Lou skrev:

> Jordnøddeolie

God at stege i, men man skal tænke på at olien smager af peanuts.
Smagen går godt sammen med tomater og chili.

> Sesamolie

God at stege i, men osse velegnet til salatdressing. Der er dog
forskel på om der er tale om en lys eller en mørk sesamolie. Den
mørke anvendes en del i det kinesiske køkken.

> Valnøddeolie

Herlig på salater. God sammen med rå jordskokker. Indeholder for
mange flerumættede fedtsyrer til at den bør bruges til at stege i.

> Hørfrøolie.

Har en noget speciel smag, men kan anvendes på salater. Indeholder
en ehl det omega-3-fedtsyrer. Bør ikke bruges til stegning eller
længere tids opvarmning. Den mest kendte anvendelse er vel Dr.
Johanna Budwigs "pasta" bestående af en blanding af hørfrøolie og
kvark, og som skulle være helsebringende (jeg vil til enhver tid
foretrække kværnede hørfrø, men vi er jo alle forskellige).

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste