/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Agurkesalatlugt
Fra : Niels


Dato : 13-12-07 13:18

Hvordan kan det det være, at hjemmelavet agurkesalat i køleskabet
afgiver en så voldsom og karakteristisk lugt?

Altså foreningen af agurk, lagereddike, vand og sort peber?

--
Niels

 
 
Tove Krieger (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 13-12-07 21:22

"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:5fbfc8fa-04c6-45ce-ad3a-f38adf10a081@a35g2000prf.googlegroups.com
> Hvordan kan det det være, at hjemmelavet agurkesalat i køleskabet
> afgiver en så voldsom og karakteristisk lugt?
>
> Altså foreningen af agurk, lagereddike, vand og sort peber?


Jeg opbevarer min agurkesalat i en meget tæt beholder. Søder du ikke
din agurkesalat ?
Jeg bruger agurker, lagereddike, sukker og hvid friskkværnet peber.
Jeg bruger kun ren eddike og tilsætter ikke vand.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Niels (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 13-12-07 13:56

On 13 Dec., 21:22, "Tove Krieger" <minimiv_nosp...@privat.dk> wrote:
> "Niels" <nbo...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:5fbfc8fa-04c6-45ce-ad3a-f38adf10a081@a35g2000prf.googlegroups.com
>
> > Hvordan kan det det være, at hjemmelavet agurkesalat i køleskabet
> > afgiver en så voldsom og karakteristisk lugt?
>
> > Altså foreningen af agurk, lagereddike, vand og sort peber?
>
> Jeg opbevarer min agurkesalat i en meget tæt beholder. Søder du ikke
> din agurkesalat ?

Jo, det glemte jeg at skrive, sukker.

Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?

--
Niels

Linde (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 13-12-07 22:33


"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1d76276b-033b-41bc-9cdd-92f30cb88cb1@d27g2000prf.googlegroups.com...

Jo, det glemte jeg at skrive, sukker.

Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?


I eddiken vil jordlevende eddikesyrebakterier fra agurkerne og luften
efterhånden begynde at omdanne frugtsukker til blandt andet CO2 samt en
masse forskellige aldehyder, vinsyre og andre flygtige stoffer, der vil
blive ført rundt i den omgivende luft med CO2´en. Det er ikke noget man
umiddelbart kan gøre noget ved, men det kan forhales ved høj hygiejne og
høje temperaturer ved syltningen, eller muligvis tilsætning af
bakteriehæmmende stoffer...er ikke lige så meget inde i syltning, men måske
nogen kender til et middel.

Mvh
Linde




Linde (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 13-12-07 22:37


"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:4761a4f4$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
>
> høje temperaturer ved syltningen, eller muligvis tilsætning af
> bakteriehæmmende stoffer...er ikke lige så meget inde i syltning, men
> måske nogen kender til et middel.

Kom lige til at tænke på, om man ikke kunne prøve at opbevare agurkerne i en
høj koncentration af eddikesyre i en periode inden den lægges i lagen...de
færreste bakterier kan klare helt lave pH-værdier som i eddikesyre. Eller,
måske blanchering af agurkerne? Som sagt ved jeg ikke helt, hvordan det vil
påvirke det færdige produkt.

Mvh
Linde



Max (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 13-12-07 22:42

Hej Niels

> Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?

Jeg kan ikke genkende lugtproblemet, jeg mener ikke at kunne
lugte om der er agurkesalat i køleskabet, hverken færdigkøbt
eller hjemmelavet.

Derimod syntes jeg det er næsten umuligt at obevare hakket
løg i køleskabet uden man kan lugte det.

--
Mvh Max



Tove Krieger (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 14-12-07 09:45

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4761a6f4$0$15878$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> Hej Niels
>
>> Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?
>
> Jeg kan ikke genkende lugtproblemet, jeg mener ikke at kunne
> lugte om der er agurkesalat i køleskabet, hverken færdigkøbt
> eller hjemmelavet.
>
> Derimod syntes jeg det er næsten umuligt at obevare hakket
> løg i køleskabet uden man kan lugte det.

Hej Max.

Puha ja, jeg har vist ingen beholder der er tæt nok. Det værste er
nok, at alt det andet i køleskabet suger lugten til sig især smør,
det bliver nærmest uspiseligt.


--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Tove Krieger (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 14-12-07 09:41

"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1d76276b-033b-41bc-9cdd-92f30cb88cb1@d27g2000prf.googlegroups.com
> On 13 Dec., 21:22, "Tove Krieger" <minimiv_nosp...@privat.dk>
> wrote:
>> "Niels" <nbo...@gmail.com> skrev i en
>> meddelelsenews:5fbfc8fa-04c6-45ce-ad3a-f38adf10a081@a35g2000prf.googlegroups.com
>>
>>> Hvordan kan det det være, at hjemmelavet agurkesalat i
>>> køleskabet afgiver en så voldsom og karakteristisk lugt?
>>
>>> Altså foreningen af agurk, lagereddike, vand og sort peber?
>>
>> Jeg opbevarer min agurkesalat i en meget tæt beholder. Søder du
>> ikke
>> din agurkesalat ?
>
> Jo, det glemte jeg at skrive, sukker.
>
> Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?

Nej det genkender jeg faktisk ikke. Jeg har ingen problemer angående
lugten.


--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Niels (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 13-12-07 15:53

On 13 Dec., 22:32, "Linde" <deli...@gmailfjern.com> wrote:
> "Niels" <nbo...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:1d76276b-033b-41bc-9cdd-92f30cb88cb1@d27g2000prf.googlegroups.com...
>
> Jo, det glemte jeg at skrive, sukker.
>
> Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?
>
> I eddiken vil jordlevende eddikesyrebakterier fra agurkerne og luften
> efterhånden begynde at omdanne frugtsukker til blandt andet CO2 samt en
> masse forskellige aldehyder, vinsyre og andre flygtige stoffer, der vil
> blive ført rundt i den omgivende luft med CO2´en. Det er ikke noget man
> umiddelbart kan gøre noget ved, men det kan forhales ved høj hygiejne og
> høje temperaturer ved syltningen, eller muligvis tilsætning af
> bakteriehæmmende stoffer...er ikke lige så meget inde i syltning, men måske
> nogen kender til et middel.

Hos mig indfinder det sig dagen efter at agurkesalaten er lavet i et
rent køleskab.

--
Niels

Linde (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 14-12-07 00:26


"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:daaa7c9b-9c0a-4034-967a-d5721d82dbaa@d21g2000prf.googlegroups.com...

Hos mig indfinder det sig dagen efter at agurkesalaten er lavet i et
rent køleskab.

Hm, kan det være den generelle duft af fortyndet eddike du kan lugte? Er det
fordi, den siver ud gennem din emballage?

Mvh
Linde



Niels (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 13-12-07 15:54

On 13 Dec., 22:42, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Niels
>
> > Men har du et bud på fænomenet, eller genkender du det ikke?
>
> Jeg kan ikke genkende lugtproblemet, jeg mener ikke at kunne
> lugte om der er agurkesalat i køleskabet, hverken færdigkøbt
> eller hjemmelavet.

Det er måske noget genetisk, for min søster genkender fænomenet

--
Niels

Max (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 14-12-07 08:09

Hej Niels

> Det er måske noget genetisk, for min søster genkender fænomenet

Måske har jeres moder ikke lært jer at emaballere tingene ordentlig :)

--
Mvh Max



Niels (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 14-12-07 10:10

On 14 Dec., 08:09, "Max" <max_j...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Niels
>
> > Det er måske noget genetisk, for min søster genkender fænomenet
>
> Måske har jeres moder ikke lært jer at emaballere tingene ordentlig :)

Meget morsomt, men lidt ved siden at pointen. Jeg spekulerer over,
hvad det er, der lugter, ikke hvordan jeg kan forhindre lugten i at
brede sig.

--
Niels

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste