/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lavtemperaturstegning af and og svinekam s~
Fra : Ole Larsen


Dato : 13-12-07 10:33

Hænger på at stege and og flæskesteg til den her aften, hvad hedder den
nu....

Anden er ca 6 t ved 100 grader+ efterfølgende 1/2 t ved 225-250 grader,
korrekt?

Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
er færdige samtidigt

Har ikke varmluft, men 2 stegetermometre


--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/68/index.html

 
 
edelvang@gmail.com (13-12-2007)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 13-12-07 03:29

On 13 Dec., 10:32, Ole Larsen <olenos...@nospam.dk> wrote:

> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
> timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
> er færdige samtidigt

En "and"en mulighed er at stege dem ved koldstegning, og de to ting
skal jo omtrentligt ende det samme sted temperaturmæssigt, så du kan
smide dem ind tidligt om morgenen ved 60-70 grader og så bare slutte
med at brune dem i fem-ti minutter ved høj varme eller grill. Dette
kræver naturligvis, at din ovntemperatur er nogenlunde præcis og
stabil over tid, hvilket du nemt kan kontrollere med et termometer.

Ved denne metode kan du undgå at holde øje med dem. De kan nemlig ikke
få for lang tid, kun for kort.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Ole Larsen (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 13-12-07 22:21

edelvang@gmail.com skrev:
> On 13 Dec., 10:32, Ole Larsen <olenos...@nospam.dk> wrote:
>
>> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
>> timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
>> er færdige samtidigt
>
> En "and"en mulighed er at stege dem ved koldstegning, og de to ting
> skal jo omtrentligt ende det samme sted temperaturmæssigt, så du kan
> smide dem ind tidligt om morgenen ved 60-70 grader og så bare slutte
> med at brune dem i fem-ti minutter ved høj varme eller grill. Dette
> kræver naturligvis, at din ovntemperatur er nogenlunde præcis og
> stabil over tid, hvilket du nemt kan kontrollere med et termometer.
>
> Ved denne metode kan du undgå at holde øje med dem. De kan nemlig ikke
> få for lang tid, kun for kort.

Lyder som en logisk og fristende løsning, men er der nogen her der
faktisk har prøvet koldstegning?

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/80/index.html

Jens Bruun (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 13-12-07 22:56

<edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:9c2b35c6-e696-4b5a-a41f-903596cf0db8@b1g2000pra.googlegroups.com

> Ved denne metode kan du undgå at holde øje med dem. De kan nemlig ikke
> få for lang tid, kun for kort.

Hmmm. Har du prøvet at koldstege and? Et eller and(et) sted finder jeg ikke
koldstegning af and rigtig. Hvis den skal have sprødt skind, skal den jo
have et ordentligt skud varme til sidst, og hvis den allerede har
kernetemperatur, vil jeg være bange for, at den fik for meget.

Lettere med flæskesteg. Den skal bare have kort tid under grill for at få
sværen til at boble op, hvis man har haft en i ovnen med sværen i vandbad i
tilstrækkelig lang tid i forvejen.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kim Schulz (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 13-12-07 22:32

On Thu, 13 Dec 2007 22:20:36 +0100
Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> wrote:

> edelvang@gmail.com skrev:
> > On 13 Dec., 10:32, Ole Larsen <olenos...@nospam.dk> wrote:
> >
> >> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter
> >> 4 timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 -
> >> så de er færdige samtidigt
> >
> > En "and"en mulighed er at stege dem ved koldstegning, og de to ting
> > skal jo omtrentligt ende det samme sted temperaturmæssigt, så du kan
> > smide dem ind tidligt om morgenen ved 60-70 grader og så bare slutte
> > med at brune dem i fem-ti minutter ved høj varme eller grill. Dette
> > kræver naturligvis, at din ovntemperatur er nogenlunde præcis og
> > stabil over tid, hvilket du nemt kan kontrollere med et termometer.
> >
> > Ved denne metode kan du undgå at holde øje med dem. De kan nemlig
> > ikke få for lang tid, kun for kort.
>
> Lyder som en logisk og fristende løsning, men er der nogen her der
> faktisk har prøvet koldstegning?
>

flere gange. Det virker fint. Man skal bare sørge for at overhælde
anden kødet med noget kødsaft eller lignende engang i mellem da det
ellers godt kan få en lidt sjov tør overflade.

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/


Jens Bruun (13-12-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 13-12-07 22:52

"Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:4760fc24$0$90271$14726298@news.sunsite.dk

> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
> timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
> er færdige samtidigt

Jeg ville give stegen noget mere. Nok mindst tre timer og sandsynligvis fire
(afhængig af størrelse/vægt selvfølgelig); heraf de første to med sværen
nedad i et vandbad. Når du har stegetermometer, kan det jo ikke gå helt
galt. Du tager bare stegen ud igen, hvis det går for hurtigt med den.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Ole Larsen (14-12-2007)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 14-12-07 07:37

Jens Bruun skrev:
> "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
> news:4760fc24$0$90271$14726298@news.sunsite.dk
>
>> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
>> timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
>> er færdige samtidigt
>
> Jeg ville give stegen noget mere. Nok mindst tre timer og sandsynligvis fire
> (afhængig af størrelse/vægt selvfølgelig); heraf de første to med sværen
> nedad i et vandbad. Når du har stegetermometer, kan det jo ikke gå helt
> galt. Du tager bare stegen ud igen, hvis det går for hurtigt med den.
>
Fint tak, efter dette og din kommentar til koldstegning er jeg klar

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/80/index.html

Kasper Bergholt (02-01-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 02-01-08 16:21

On Fri, 14 Dec 2007 07:37:22 +0100, Ole Larsen <olenospam@nospam.dk>
wrote:

>Jens Bruun skrev:
>> "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
>> news:4760fc24$0$90271$14726298@news.sunsite.dk
>>
>>> Men hvornår skal jeg efter start af anden sætte svinet ind - efter 4
>>> timer så den får 2 timer ved 100 grader + 1/2 time ved 225-250 - så de
>>> er færdige samtidigt
>>
>> Jeg ville give stegen noget mere. Nok mindst tre timer og sandsynligvis fire
>> (afhængig af størrelse/vægt selvfølgelig); heraf de første to med sværen
>> nedad i et vandbad. Når du har stegetermometer, kan det jo ikke gå helt
>> galt. Du tager bare stegen ud igen, hvis det går for hurtigt med den.
>>
> Fint tak, efter dette og din kommentar til koldstegning er jeg klar

Hvordan blev resultatet?


--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: Rødkål med allehånde, æbler,
kanel, penjapeber og rødvin)

Ole Larsen (02-01-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 02-01-08 17:53

Kasper Bergholt skrev:

> Hvordan blev resultatet?
>
Sendte "Erfaringer med...." 28.12
Lavtemperaturstegning er herefter min fremtidige stegemetode

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/80/index.html

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste