Offer/slagtning og kød-usundhed
Muhamedanere der udfører den vigtige pilgrimsrejse til Mekka, skal helst
mens de er i byen give et offer til Allah, fx deres hår. Andre lader et dyr
slagte.
I oldgrækenland slagtedes også dyr til ære for guderne og rigmændene åd
dyret og den gode madduft steg op til Olympens top!
Når fjerkræ ofredes af Sokrates venner til sundhedsguden og når jøder i
templet købte fjerkræ som offergaver, er jeg i tvivl om præster åd kødet -
ved nogen noget om det?
Troen på at man får styrke som en okse af at spise oksekød og ikke af
sojabønneproteiner er overtro - men kødspisning har givet Vesten noget
luksus at konkurere om og at Vesten kunne tæve Kina i Opiumskrigen var klart
fordi vi altid har været mere krigeriske/aggressive/ondskabsfulde og dermed
krigserfarne og derfor med highteck våben.
Så indirekte gør kamp om kødluksus et samfund krigsstærkt - i visse
sammenhænge.
Men et sundt normalt menneske bliver vist aldrig stærkere eller klogere af
at spise særlig sund mad.
Da jeg ankom til skoleTVstation i Zambia belærtes jeg af norske forgængere
at der skal propaganderes for grønne bønner som supplement til den majsgrød
som alle spiser mest af.
Det gjorde jeg i 2 år og har siden erfaret at al underernæring på de kanter
er. om mangel på kalorier fx majs, og det er overtro at mangel på sjældne
aminosyrer, hvor grøn mad supplerer majsen, er vigtig for mangelsygdomme
At Kina, Indien og Muhamedanien/Israel ofte har haft forbud mod spisning af
hhv kød, oksekød og svinekød er formodentlig i alle tilfælde tidlig
socialistiske fordelingspolitik - ynk med fattige, der ikke har råd til at
have køddyr, slagtekvæg, affaldsædende svin
Det luksusforbud, der kunne have reddet Tyskland fra nederalg i WW1,
har disse lande indført pga misundelse og nød i tidlig oldtid eller
stenalder
De rige har ofret luksus til gavn for fattige - eller for at landet kunne
brødføde soldater nok til at modstå fjenderne og overleve.
|