/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Trøfler
Fra : helle


Dato : 15-10-07 17:09

Har fået et glas trøfler og ved de kan anvendes i sauce og som
tilbehør til oksemørbrad - men hvad ellers? kunne især godt tænke mig
at bruge dem i en forret - Ideer og opskrifter efterlyses!


 
 
Jan Boegh (16-10-2007)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 16-10-07 18:52

helle skrev i 1192464519.588871.41040@k35g2000prh.googlegroups.com
dette:
> Har fået et glas trøfler og ved de kan anvendes i sauce og som
> tilbehør til oksemørbrad - men hvad ellers? kunne især godt tænke mig
> at bruge dem i en forret - Ideer og opskrifter efterlyses!

Trøffelomelet er fremragende. Passer også fint til Foie gras. Pizza med
mozzarella og trøffel er heller ikke uden ærmer.
Eneste problem - er trøflerne intakte - dvs. smager de af en overvældende
masse? Det skal de - men rigtigt mage trøfler i glas er nærmest smagsløse og
så kan det være lige meget.

vh
Jan

--
Jan Bøgh (j a n snabela b o e g h punktum net / http://jan.boegh.net )
FZ: "God made three big mistakes. The first mistake was called MAN,
the second mistake was called WO-MAN,
and the third mistake was the invention of THE POODLE."


edelvang@gmail.com (16-10-2007)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 16-10-07 20:59

On 15 Okt., 18:08, helle <hbknud...@gmail.com> wrote:

> Har fået et glas trøfler og ved de kan anvendes i sauce og som
> tilbehør til oksemørbrad - men hvad ellers? kunne især godt tænke mig
> at bruge dem i en forret - Ideer og opskrifter efterlyses!

Jeg er, som Jan, bekymret for, om glas-trøfler overhovedet smager af
trøfler, men hvis de gør, er en af favoritterne fra min
yndlingsrestaurant i Rom: Maltagliati med sorte trøfler: Maltagliati
er hjemmelavet, udrullet pastadej (eller god, frisk lasagneplade)
klippet ujævnt i stykker (maltagliati betyder "skåret dårligt ud") og
kogt et par minutter, dryp hurtigt af og vend i trøffelolie
(jomfruolivenolie tilsat trøfler). Server i store tallerkner med
trøffel revet over og skånsomt drysset med (ikke for meget)
parmiggiano.

Hov, der bliver pludselig så stille. Jeg tror, englene holdt op med at
synge...

At servere trøfler sammen med oksemørbrad og fois gras (filetto
Rossini og lign.) synes jeg er en forbrydelse mod trøflen, der bør stå
som unik (eller næsten-unik) smagsdominant i en ret. En anden
forretsmulighed er derfor ristet brød, olivenolie, groft salt og
trøfler. Færdigt arbejde.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


Kim Jensen (16-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 16-10-07 21:34

edelvang@gmail.com wrote:
> Maltagliati er hjemmelavet, udrullet pastadej (eller god, frisk lasagneplade)
> klippet ujævnt i stykker (maltagliati betyder "skåret dårligt ud")

Nu er du jo ret ferm ud i den italienske gastronomi, så kan du måske
lige hjælpe mig med at afklare hvad forskellen er mellem maltagliati
(som jeg ikke havde hørt om før) og stracci? Jeg havde en opfattelse af,
at stracci netop var pastaplader i irregulære stykker - eller hvad?


mvh
Kim Jensen

edelvang@gmail.com (17-10-2007)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 17-10-07 18:29

On 16 Okt., 22:33, Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> wrote:

> edelv...@gmail.com wrote:

> Nu er du jo ret ferm ud i den italienske gastronomi, så kan du måske
> lige hjælpe mig med at afklare hvad forskellen er mellem maltagliati
> (som jeg ikke havde hørt om før) og stracci? Jeg havde en opfattelse af,
> at stracci netop var pastaplader i irregulære stykker - eller hvad?

Jo, vi er inde på noget af det samme... Jeg er i tvivl om, hvorvidt
det giver mening at sondre, men jeg tror det ikke. Stracci betyder
klude.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste