/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forslag til appetizers o.l.
Fra : Flinkesen


Dato : 16-09-07 13:09

Hej gruppe

Jeg skal lave en gourmetmiddag for nogle venner på lørdag. Jeg er ved at
have styr på forret, hovedret og dessert, men jeg kunne godt tænke mig at
lave nogle appetizers eller små finurlige smagsoplevelser mellem retterne, à
la det man får på de bedre restauranter.

Er der nogle, der har forslag til noget, de har prøvet, som er rimeligt at
gå til og som vil vække beundring og respekt

På forhånd tak

JK



 
 
mcloud (16-09-2007)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 16-09-07 13:31

Hej JK
Mine forslag:

Parmaskinke rullet om friske basilikumbladeog høvlet parmasan,krydret med
friskkværnet peber og maldon salt og dryppet med enkelte dråber god
olivenolie og skåret over i halve.

En god hjemmelavet pesto og et lille godt stykke brød er også superlækkert.

hjemmelavet kalvekød kogt i hvidvin og urter i tynde skiver ,med tunsauce,
en klassiker.

Store tiger rejer i gorgonzolasauce og et lille stykke brød.

Sushi-maki ruller med agurk frisk blanceret asparges,supertynde strimler
semidried tomater,wasabi og foie gras .

håber dette kunne inspirere dig til et eller andet
mvh mcloud




"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:46ed1cde$0$21928$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej gruppe
>
> Jeg skal lave en gourmetmiddag for nogle venner på lørdag. Jeg er ved at
> have styr på forret, hovedret og dessert, men jeg kunne godt tænke mig at
> lave nogle appetizers eller små finurlige smagsoplevelser mellem retterne,
> à la det man får på de bedre restauranter.
>
> Er der nogle, der har forslag til noget, de har prøvet, som er rimeligt at
> gå til og som vil vække beundring og respekt
>
> På forhånd tak
>
> JK
>
>



Dorthe (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 16-09-07 15:16

Tigerrejer i kokos - og friturestegt. Det er bare mums.... og specielt
hvis der lige kommer en barbecuesovs til

/Dorthe

Flinkesen skrev:
> Hej gruppe
>
> Jeg skal lave en gourmetmiddag for nogle venner på lørdag. Jeg er ved at
> have styr på forret, hovedret og dessert, men jeg kunne godt tænke mig at
> lave nogle appetizers eller små finurlige smagsoplevelser mellem retterne, à
> la det man får på de bedre restauranter.
>
> Er der nogle, der har forslag til noget, de har prøvet, som er rimeligt at
> gå til og som vil vække beundring og respekt
>
> På forhånd tak
>
> JK
>
>

Jens Bruun (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-09-07 22:04

"Dorthe" <blapper@msn.com> skrev i en meddelelse
news:46ed39df$0$7607$157c6196@dreader2.cybercity.dk

> Tigerrejer i kokos - og friturestegt. Det er bare mums.... og specielt
> hvis der lige kommer en barbecuesovs til

Som en lille, finurlig smagsoplevelse mellem retterne til en gourmetmiddag?
Næppe.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kevin Borbye Edelvan~ (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 17-09-07 08:35

Jens Bruun wrote:

> "Dorthe" <blapper@msn.com> skrev:

>>Tigerrejer i kokos - og friturestegt. Det er bare mums.... og specielt
>>hvis der lige kommer en barbecuesovs til

> Som en lille, finurlig smagsoplevelse mellem retterne til en gourmetmiddag?
> Næppe.

Jeg tænkte det samme, men der er faktisk en skribent i denne tråd, der
kommer med endnu mere misforståede opskrifter. Men for ikke at fornærme,
har jeg denne gang undladt af kommentere det, så håber jeg bare, folk
selv kan skelne skidt fra kanel.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


Kevin Borbye Edelvan~ (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 17-09-07 09:16

Kevin Borbye Edelvang wrote:

> Men for ikke at fornærme,
> har jeg denne gang undladt af kommentere det, så håber jeg bare, folk
> selv kan skelne skidt fra kanel.

Beklager, jeg kom til at fornærme alligevel.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Jens Bruun (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 17-09-07 09:35

"Kevin Borbye Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:46ee3798$0$48624$edfadb0f@dread16.news.tele.dk

> Beklager, jeg kom til at fornærme alligevel.

*LOL*

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Dorthe (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 17-09-07 18:20

Nu stod der appetizers ELLER små finurlige...osv. Men fred være med det,
det var et forslag til en appetizer

Kevin Borbye Edelvang skrev:
> Jens Bruun wrote:
>
>> "Dorthe" <blapper@msn.com> skrev:
>
>>> Tigerrejer i kokos - og friturestegt. Det er bare mums.... og specielt
>>> hvis der lige kommer en barbecuesovs til
>
>> Som en lille, finurlig smagsoplevelse mellem retterne til en
>> gourmetmiddag? Næppe.
>
> Jeg tænkte det samme, men der er faktisk en skribent i denne tråd, der
> kommer med endnu mere misforståede opskrifter. Men for ikke at fornærme,
> har jeg denne gang undladt af kommentere det, så håber jeg bare, folk
> selv kan skelne skidt fra kanel.
>
> Mvh
> Kevin Borbye Edelvang
>

Kim Schulz (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 16-09-07 15:58

On Sun, 16 Sep 2007 14:09:25 +0200
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> wrote:

> Hej gruppe
>
> Jeg skal lave en gourmetmiddag for nogle venner på lørdag. Jeg er ved
> at have styr på forret, hovedret og dessert, men jeg kunne godt tænke
> mig at lave nogle appetizers eller små finurlige smagsoplevelser
> mellem retterne, à la det man får på de bedre restauranter.
>
> Er der nogle, der har forslag til noget, de har prøvet, som er
> rimeligt at gå til og som vil vække beundring og respekt
>
> På forhånd tak
>
> JK
>
>

Hvad bliver der ellers serveret? hvis det skal serveres imellem så skal
det jo helst afstemmes med de andre retter.
Når det serveres imellem retterne kan det have 2 formål (typisk):
1) at friske gæstens mund så den er klar til nye smags oplevelser
2) servere en lille ekstra ret som er så ekstraordinær at den kan stå
selv.

Det første kan gøres på mange måder, men f.eks. en enkelt kugle af en
frisk lime/mynte sorbet is er lækkert og kan give en lille opfrisker
oven på en måske lidt fed ret.
2) Her skal du sætte ind med det bedste af det bedste, men det skal
være småt og fyldt med smag. Helst sådan at en enkelt mundfuld er
"nok". er det efter forretten kunne det f.eks. være en enkelt skefuld
(altså serveret på skeen) med gode kaviar, en velmarineret østers eller
lignende.


--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kevin Borbye Edelvan~ (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 16-09-07 18:35

Flinkesen wrote:

> Er der nogle, der har forslag til noget, de har prøvet, som er rimeligt at
> gå til og som vil vække beundring og respekt

Det er vigtigt, at dine småretter passer ind i den øvrige menu, så den
bør du give os indsigt i.

Gode appetizers, der er nemme at lave er f.eks.

- Friske kammuslinger (ikke de små bussemænd fra frost) omviklet med
parmaskinke eller serrano og grillet let på begge sider. Brug evt. en
tandstikker til at holde sammen på det.

- Samme fremgangsmåde, men med havtaskekæbe.

- Rå eller kogt torske"fars" med krydderurter, serveret i teskestørrelse
med terne af æblegelé (evt. købegelé, gyyys!)

- små crostini (passer bedst som entré til det mere rustikke måltid) med
hjemmelavet oliventapenade, et med tomatkød i fine terne med finthakket
skalotteløg, god balsamico, god olivenolie, og så et med groft
"gourmet"salt og evt. hakkede blade af basilikum. Alle naturligvis
gnedet med hvidløg først.

Der findes tusinder - også af de lækre... Men: Hold det enkelt!

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste