/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sukkertermometer
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 06-08-07 22:28

Jeg skal have købt et sukkertermometer.
Nogle anbefalinger?

--
Jens Axel Søgaard

 
 
Emil (06-08-2007)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-08-07 23:55

Jens Axel Søgaard wrote:

>Jeg skal have købt et sukkertermometer.
>Nogle anbefalinger?


Netto havde for lang tid siden (år) et tema om bolcher i deres tilbud,
herunder dette termometer, som dengang kostede kr. 40,-

Jeg har brugt det til målinger i friture.

<http://www.the-sweet-life.com/Netbutik/V%c3%a6rkt%c3%b8j/Termometer+til+slik.html>

Det ser fornuftigt ud. Men døm selv.


m.v.h. Emil

Emil (07-08-2007)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 07-08-07 00:29

Emil wrote:

><http://www.the-sweet-life.com/Netbutik/V%c3%a6rkt%c3%b8j/Termometer+til+slik.html>
>
>Det ser fornuftigt ud. Men døm selv.


Glemte lige at fortælle, at jeg kort efter fik foræret et elektronisk
termometer (-40 til +200 grader C.) med radio- fjernaflæsning og alarm
med 1 grads indstilling (ikke at forveksle med nøjagtighed).
Det er væsentligt mere robust end ovennævnte glasstang. Men prisen er
så omkring kr. 200,-

I foråret faldt jeg for fristelsen til at tegne et abbo på "Gør det
Selv", hvor gaven var et IR-termometer. Straks efter blev abbo
afmeldt, så udgiften var under kr. 100,- .
Det er det bedste termometer jeg nogensinde har ejet. Sigt på det du
vil måle (stegepande, friture, radiator, gulv, vinflaske, fryser,
køleskab, købmandens fryser o.s.v.) og efter 2 sekunder har du den ret
nøjagtige temperatur - ingen opvask bagefter.
På nettet koster et tilsvarende mellem kr. 4-600,-


m.v.h. Emil

Jens Axel Søgaard (07-08-2007)
Kommentar
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 07-08-07 01:06

Emil skrev:
> Emil wrote:
>
>> <http://www.the-sweet-life.com/Netbutik/V%c3%a6rkt%c3%b8j/Termometer+til+slik.html>
>>
>> Det ser fornuftigt ud. Men døm selv.
>
>
> Glemte lige at fortælle, at jeg kort efter fik foræret et elektronisk
> termometer (-40 til +200 grader C.) med radio- fjernaflæsning og alarm
> med 1 grads indstilling (ikke at forveksle med nøjagtighed).
> Det er væsentligt mere robust end ovennævnte glasstang. Men prisen er
> så omkring kr. 200,-

Tror du det er godt til sukker?

> I foråret faldt jeg for fristelsen til at tegne et abbo på "Gør det
> Selv", hvor gaven var et IR-termometer. Straks efter blev abbo
> afmeldt, så udgiften var under kr. 100,- .
> Det er det bedste termometer jeg nogensinde har ejet. Sigt på det du
> vil måle (stegepande, friture, radiator, gulv, vinflaske, fryser,
> køleskab, købmandens fryser o.s.v.) og efter 2 sekunder har du den ret
> nøjagtige temperatur - ingen opvask bagefter.
> På nettet koster et tilsvarende mellem kr. 4-600,-

Sådan et her?

http://www.online-vvs.com/shop/infraroed-termometer--33-1879p.html


I mellemtiden har jeg fundet ud af, at sukkertermometer åbenbart
nogle steder hedder "candt thermometer", og har fundet dette
glasstangstermometer, som har en fin skala:

<http://www.amazon.com/gp/product/images/B00004XSC9/ref=dp_image_0/102-9743203-7903350?ie=UTF8&n=284507&s=kitchen>



--
Jens Axel Søgaard

Emil (07-08-2007)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 07-08-07 03:02

Jens Axel Søgaard wrote:

>Tror du det er godt til sukker?

Absolut: JA!
Herudover er det et perfekt stegetermometer (rustfri probe) og så kan
det bruges til kontrol at fryse- og køleskabstempemperaturet samt
meget andet.
Fordelen er, at du selv indtaster den ønskede alarmtemperatur med 1
grads nøjagtighed.
Mange dyre af slagsen kan kun indstilles til, om der steges får, lam,
okse, kalkun eller gris (f.eks. J. Oliver´s). Sikke noget l..t!

Mit er et 'No Name'; men jeg har set det på nettet på tilbud.
Hvis det bliver den løsning, du beslutter dig for, skal jeg prøve at
genfinde linket.


>> I foråret faldt jeg for fristelsen til at tegne et abbo på "Gør det
>> Selv", hvor gaven var et IR-termometer. Straks efter blev abbo
>> afmeldt, så udgiften var under kr. 100,- .
>> Det er det bedste termometer jeg nogensinde har ejet. Sigt på det du
>> vil måle (stegepande, friture, radiator, gulv, vinflaske, fryser,
>> køleskab, købmandens fryser o.s.v.) og efter 2 sekunder har du den ret
>> nøjagtige temperatur - ingen opvask bagefter.
>> På nettet koster et tilsvarende mellem kr. 4-600,-
>
>Sådan et her?
>
>http://www.online-vvs.com/shop/infraroed-termometer--33-1879p.html

Yep. Køb det (eller andet tilsvarende), du vil aldrig fortryde.
Det kan bruges som sukkertermometer, kontrol af friture og alt hvad
jeg tidligere nævnte. Men det kan ikke bruges som stegetermometer,
idet det kun er overfladetemperaturen (f.eks. på det boblende sukker)
der kan måles.


>I mellemtiden har jeg fundet ud af, at sukkertermometer åbenbart
>nogle steder hedder "candt thermometer", og har fundet dette
>glasstangstermometer, som har en fin skala:
><http://www.amazon.com/gp/product/images/B00004XSC9/ref=dp_image_0/102-9743203-7903350?ie=UTF8&n=284507&s=kitchen>

Nydeligt. Når du har lavet bolcher et par gange, behøver du slet ikke
et sukkertermometer. Du vil kunne mærke konsisten i sukkermassen, og
derudfra bestemme hvvad der skal ske. På lignende måde kan du vurdere
boblernes hastighed, størrelse og varighed, og derudfra bestemme
vandindholdet.
Det kaldes erfaring.

Konklution:
Køb det elektroniske stegetermometer, hvis du ikke har et i forevejen.
ellers køb et IR-termometer. Begge er gode starthjælpere, og de er
gode til mange andre opgaver.

Glem de der glas-sukkertermometre; de er for skrøbelige og ubrugelige
til andet; de skal behandles som spædbørn (underforstået medfølelse og
omtanke), hvis man vil undgå glassplinter og petrolium i sine bolcher.


m.v.h. Emil

--
2 stk. glas-sukkertermometre i teleskobembalage sælges samlet.
Pris kr. 100,- incl. porto ved forudbetaling.
Det er den type, som jeg henviste til i mit første svar på dit indlæg.
Jeg tror ikke, at jeg har fejet noget under gulvtæppet.

Jens Axel Søgaard (07-08-2007)
Kommentar
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 07-08-07 16:12

Emil skrev:

> Konklution:
> Køb det elektroniske stegetermometer, hvis du ikke har et i forevejen.
> ellers køb et IR-termometer. Begge er gode starthjælpere, og de er
> gode til mange andre opgaver.
>
> Glem de der glas-sukkertermometre; de er for skrøbelige og ubrugelige
> til andet; de skal behandles som spædbørn (underforstået medfølelse og
> omtanke), hvis man vil undgå glassplinter og petrolium i sine bolcher.

Okay, det lyder som om det er et infrarødt, jeg skal have fat i.

/Jens Axel

Max (07-08-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 07-08-07 16:18

Hej Jens

> Okay, det lyder som om det er et infrarødt, jeg skal have fat i.

Bare husk den måler temperaturen på dampen fra væske,
ikke selve væsketemperaturen.

Jeg har engang set et digitalt sukkertermometer der ligner
det termometr man bruge i mælkekanden på cafeen, men
har ikke lige fundet et sted hvor de sælger det.

--
Mvh Max



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste