/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
vegetarpølser
Fra : Erling Hansen


Dato : 18-07-07 09:09

Jeg har forgæves forsøgt at Google - der er ikke meget at finde. Hvor
går jeg hen og finder information, når lysten går i retning af selv at
lave nogle pølser eller et farsbrød, hvor mængden af fedt og kød er
minimal. (skulle være godt for en diabetiker, ikke?)
Mvh
Erling


 
 
Bjarne K. (18-07-2007)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 18-07-07 10:29


"Erling Hansen (slet OZCKE)" <eh-dh@OZCKEmail.dk> wrote in message
news:11847464500.506598060747809@dtext.news.tele.dk...
> Jeg har forgæves forsøgt at Google - der er ikke meget at finde. Hvor
> går jeg hen og finder information, når lysten går i retning af selv at
> lave nogle pølser eller et farsbrød, hvor mængden af fedt og kød er
> minimal. (skulle være godt for en diabetiker, ikke?)
> Mvh
> Erling


Man kan købe soja pølser og andre vederstyggeligheder i helsebutikker. Måske
du også selv kan lave dem af f.eks tofu, grønsager, nødder og svampe

Troede ellers det var kulhydrater en diabetiker skulle tage sig iagt for.

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.



Erling Hansen (18-07-2007)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 18-07-07 11:59

Bjarne K. <nej@niet.ne> skrev:
>
>"Erling Hansen (slet OZCKE)"
><eh-dh@OZCKEmail.dk> wrote in message
>news:11847464500.506598060747809@dtext
>.news.tele.dk...
>> Jeg har forgæves forsøgt at Google -
>>der er ikke meget at finde. Hvor
>> går jeg hen og finder information,
>>når lysten går i retning af selv at
>> lave nogle pølser eller et farsbrød,
>>hvor mængden af fedt og kød er
>> minimal. (skulle være godt for en
>>diabetiker, ikke?)
>> Mvh
>> Erling
>
>
>Man kan købe soja pølser og andre
>vederstyggeligheder i helsebutikker. Måske
>du også selv kan lave dem af f.eks
>tofu, grønsager, nødder og svampe
>
>Troede ellers det var kulhydrater en
>diabetiker skulle tage sig iagt for.
>
>--
>
>Med venlig hilsen
>
>Bjarne K.

Hej.
Det er OGSÅ kulhydrater - og når så man er for fed
i forvejen må man jo prøve alt, ikke?


Bjarne K. (18-07-2007)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 18-07-07 13:03

"Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> wrote in message
news:11847566830.772721373845652@dtext.news.tele.dk...
> Bjarne K. <nej@niet.ne> skrev:
>>
>>"Erling Hansen (slet OZCKE)"
>><eh-dh@OZCKEmail.dk> wrote in message
>>news:11847464500.506598060747809@dtext
>>.news.tele.dk...
>>> Jeg har forgæves forsøgt at Google -
>>>der er ikke meget at finde. Hvor
>>> går jeg hen og finder information,
>>>når lysten går i retning af selv at
>>> lave nogle pølser eller et farsbrød,
>>>hvor mængden af fedt og kød er
>>> minimal. (skulle være godt for en
>>>diabetiker, ikke?)
>>> Mvh
>>> Erling
>>
>>
>>Man kan købe soja pølser og andre
>>vederstyggeligheder i helsebutikker. Måske
>>du også selv kan lave dem af f.eks
>>tofu, grønsager, nødder og svampe
>>
>>Troede ellers det var kulhydrater en
>>diabetiker skulle tage sig iagt for.
>>
>>--
>>
>>Med venlig hilsen
>>
>>Bjarne K.
>
> Hej.
> Det er OGSÅ kulhydrater - og når så man er for fed
> i forvejen må man jo prøve alt, ikke?

Jeg synes selv svampe smarger godt, og f.eks portebello (tror jeg de hedder)
svampe, kan man godt bruge som en burger bøf. Jeg er også for fed, men
spiser nu alligevel alt. Jeg køber aldrig light produkter eller margerine,
men har dog tabt mig 8 kg i løbet af et halvt års tid, bare ved at spise
lidt mindre. (og lave noget mere)

Den eneste anden kur, jeg har prøvet som jeg følte virkede, og som gav mig
bedre velværde, var Atkins. Det påståes jo nu,at ideen ikke virker, at man
kun taber fordi man under kuren får færre kalorier. Det er selvfølgelig
rigtigt, men jeg synes jeg fik det bedre, og blev mere aktiv under kuren.
Atkins påstår vist også i sin "Bibel", at kuren modvirker type 2 diabetes.
Men man skal jo selvfølgelig aldrig begynde at gamble med ens helbred, og
begynde på diverse kure, uden at have talt med ens doktor først.

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.





Peter Westh (18-07-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-07-07 14:06

"Erling Hansen (slet OZCKE)" <eh-dh@OZCKEmail.dk> skrev i en meddelelse
news:11847464500.506598060747809@dtext.news.tele.dk...

> Hvor
> går jeg hen og finder information, når lysten går i retning af selv at
> lave nogle pølser eller et farsbrød, hvor mængden af fedt og kød er
> minimal. (skulle være godt for en diabetiker, ikke?)

Der er da ingen grund til at skære ned på mængden af kød - det er mængden af
fedt, der kan være kritisk.

Vegetarpølser er hæslige, find hellere en god slagter der laver pølser, som
der faktisk er kød i - så er fedtindholdet gerne nede på 10-15 %, hvilket er
i orden, hvis man ikke spiser dem hver dag.

Med hensyn til farsbrød, er det en mulighed at blande grøntsager af
forskellig art i kødfarsen til at give den fugtighed og konsistens, som
normalt kommer fra fedt og spæk.

Jeg kan anbefale Claus Meyers og Arne Astrups bog "Spis igennem". Der er en
opskrift på "Farsbrød bagt med kål og porre" som jeg klart kan anbefale. Den
er desvære ikke på nettet, men se her:
http://meyersmad.webenablers.dk/meyers.asp?PageID=4176

/P



Erling Hansen (19-07-2007)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 19-07-07 07:45

Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>"Erling Hansen (slet OZCKE)"
><eh-dh@OZCKEmail.dk> skrev i en meddelelse
>news:11847464500.506598060747809@dtext
>.news.tele.dk...
>
>> Hvor
>> går jeg hen og finder information,
>>når lysten går i retning af selv at
>> lave nogle pølser eller et farsbrød,
>>hvor mængden af fedt og kød er
>> minimal. (skulle være godt for en
>>diabetiker, ikke?)
>
>Der er da ingen grund til at skære ned
>på mængden af kød - det er mængden af
>fedt, der kan være kritisk.
>
>Vegetarpølser er hæslige, find hellere
>en god slagter der laver pølser, som
>der faktisk er kød i - så er
>fedtindholdet gerne nede på 10-15 %, hvilket er
>i orden, hvis man ikke spiser dem hver dag.
>
>Med hensyn til farsbrød, er det en
>mulighed at blande grøntsager af
>forskellig art i kødfarsen til at give
>den fugtighed og konsistens, som
>normalt kommer fra fedt og spæk.
>
>Jeg kan anbefale Claus Meyers og Arne
>Astrups bog "Spis igennem". Der er en
>opskrift på "Farsbrød bagt med kål og
>porre" som jeg klart kan anbefale. Den
>er desvære ikke på nettet, men se her:
>http://meyersmad.webenablers.dk/meyers
>.asp?PageID=4176
>
>/P
Den bog må jeg vist hellere få bestilt. Tak for rådet.
Mvh
Erling


Marianne (18-07-2007)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 18-07-07 15:48


> Jeg har forgæves forsøgt at Google - der er ikke meget at finde. Hvor
> går jeg hen og finder information, når lysten går i retning af selv at
> lave nogle pølser eller et farsbrød, hvor mængden af fedt og kød er
> minimal. (skulle være godt for en diabetiker, ikke?)
> Mvh
> Erling


Nutana har nogle, og de etniske grønthandlere ligeså. Sidstnævne med
oksekød.

mvh
marianne


>



Ukendt (19-07-2007)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 19-07-07 12:58

Erling Hansen (slet OZCKE) wrote:
> Jeg har forgæves forsøgt at Google - der er ikke meget at finde. Hvor
> går jeg hen og finder information, når lysten går i retning af selv at
> lave nogle pølser eller et farsbrød, hvor mængden af fedt og kød er
> minimal. (skulle være godt for en diabetiker, ikke?)
> Mvh
> Erling

Som diabetiker vil jeg lige give mit besyv med...

En diabetiker må gerne spise kød, så længe det er fedtfattigt, det er fedtet
der er den største fjende, og derefter sukkeret/kulhydraterne.
Er vedkommende vegetar? For så kan du købe vegetariske pølser hos bl.a.
helsekostforretninger og økologiske købmand.
Ellers er det vigtigt at pølserne MAX indeholder 12% fedt . Sådanne pølser
kan fåes flere steder, men det bedste er nok ved en rigtig slagter eller en
økologisk købmand.

Et farsbrød er nemt nok at lave, det du skal være mest opmærksom på er igen
fedtmængden. Hakket kød må MAX indeholde 12% fedt, men det bedste er nu det
der hedder "3-7%".

Husk at servere mange grøntsager, enten, kogte eller som salat. Servere du
ris elelr pasta er det bedst med fuldkornspasta elelr natyrris/brune ris, da
de indeholder flere komplekse kulhydrater en hvid pasta/ris.

www.diabetes.dk kan du læse meget mere kost og diabetes, der er masser af
opskrifter, og mulighed for at købe kogebøger i webshoppen.
Hjemmesiden er Diabetesforeningens.

Louise



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste