/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin og ost - fra Danmark
Fra : Sune Vuorela


Dato : 10-06-07 18:34

Hej!

Jeg skal muligvis til et 'bring-smagsprøver-fra-dit-hjemland' vin+ost
arrangement.

Det skal gerne være noget der er rigtig dansk inden for de felter.

Hvis vi bøjer begrebet vin lidt kan det måske omfatte Gammel Dansk, men
jeg ved ikke helt om det er det rigtige valg.

Ost - Danablue + mellemlagret danbo?

Hvad kan denne guldgrube af viden og gode ideer kaldet
dk.kultur.mad+drikke komme med?

/Sune

 
 
Klaus Alexander Seis~ (10-06-2007)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 10-06-07 18:50

Sune Vuorela skrev:

> Ost - Danablue + mellemlagret danbo?

Saga-ost er altid dejlig, men ta' en fuldfed 'classic'.

Blå Castello med friskkværnet peber er heller ikke dårlig.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Max (10-06-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-06-07 21:20

Hej Sune

> Hvis vi bøjer begrebet vin lidt kan det måske omfatte Gammel Dansk,
> men jeg ved ikke helt om det er det rigtige valg.

Du kunne jo også tage en Kijafa med.

--
Mvh Max



Tina. (11-06-2007)
Kommentar
Fra : Tina.


Dato : 11-06-07 03:55


"Sune Vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:slrnf6odgn.6hq.nospam@sshway.ssh.pusling.com...
> Hej!
>
> Jeg skal muligvis til et 'bring-smagsprøver-fra-dit-hjemland' vin+ost
> arrangement.
>
> Det skal gerne være noget der er rigtig dansk inden for de felter.
>

Jeg havde taget mjød med. Og rygeost, knapost og klosterost.

Ifølge VOM - Viden om mad, er rygeost den eneste helt originale ostetype af
dansk oprindelse.

Tina



Harry Lund (12-06-2007)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 12-06-07 16:52

Hej Tina
det kommer sandelig an på hvor langt tilbage vi regner DK.
Islandsk og fæørsk samt norske oste må da have en chance for mere end 100 år
siden.
Fra en Osteelsker-
Harry



-V- (11-06-2007)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 11-06-07 12:10

On 10 Jun., 19:34, Sune Vuorela <nos...@vuorela.dk> wrote:
> Hej!
>
> Jeg skal muligvis til et 'bring-smagsprøver-fra-dit-hjemland' vin+ost
> arrangement.
>
> Det skal gerne være noget der er rigtig dansk inden for de felter.
>
> Hvis vi bøjer begrebet vin lidt kan det måske omfatte Gammel Dansk, men
> jeg ved ikke helt om det er det rigtige valg.

Du skal sguddaa have en af Peter Sissecks 'Pingus' med.

Når du drikker den med dine homies, så giv lige en anmeldelse her.






-V-


Linde (11-06-2007)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 11-06-07 22:20


"Sune Vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:slrnf6odgn.6hq.nospam@sshway.ssh.pusling.com...
> Hej!
>
> Jeg skal muligvis til et 'bring-smagsprøver-fra-dit-hjemland' vin+ost
> arrangement.
>
> Det skal gerne være noget der er rigtig dansk inden for de felter.
>
> Hvis vi bøjer begrebet vin lidt kan det måske omfatte Gammel Dansk, men
> jeg ved ikke helt om det er det rigtige valg.
>
> Ost - Danablue + mellemlagret danbo?

Esrom og Danablu er de eneste beskyttede danske ostetyper, men rygeost kunne
også være en ide, da den med sikkerhed vides at stamme fra Danmark. Mht vin
har vi vel ikke det store at byde på...hvad med noget snaps

Mvh
Linde




Ebbe Kristensen (13-06-2007)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 13-06-07 12:12

Linde wrote:

> Mht vin har vi vel ikke det store at byde på...hvad med noget snaps

Også kaldet "brændevin"

Men ellers ville jeg anbefale øl. En Limfjordsporter går rigtig godt til
ost. Du skal bare undgå pilsner. Bitterheden fra humlen fremhæver nogle af
de mindre behagelige smagskomponenter i ost. Specielt for hvidskimmeloste er
det slemt.

Ebbe



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408927
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste